Reklam

İmece Sanat Günleri’nde sanata doydular

Menderes ilçesi ve mahallelerinde düzenlenen İmece Sanat Günleri 7 gün süreyle halkı sanat ve sanatçıyla bir araya getirdi.

İmece Sanat Günleri’nde sanata doydular

Menderes ilçesi ve mahallelerinde düzenlenen İmece Sanat Günleri 7 gün süreyle halkı sanat ve sanatçıyla bir araya getirdi.

İmece Sanat Günleri’nde sanata doydular
07 Temmuz 2024 - 14:38

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen tiyatro sanatçıları Menderes ilçesi ve köylerinde oyunlarını sergilediler. Meddah’tan İlizyon’a Nasrettin hoca tiplemesinden Çocuk oyunlarına sanatın her dalından örnekler sunulan İmece Sanat Günleri’nde yöre halkı sanata doydu.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in himayelerinde gerçekleşen etkinliklerde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatçılar 7 gün boyunca ilçenin her beldesinde performanslarını sergilediler.

Umut Tiyatrosu oyuncularının Çocuk oyunları, Sokak Sanatçıları Grubu’ndan’ndan animasyon gösterileri, Hayal Tiyatrosu ekibinden Hacivat-Karagöz, İlizyonist Veysel Bozdağ’dan sihirbazlık gösterileri, Ümit Görgülü ve arkadaşlarından Meddah, Tiyatro sanatçısı Mehmet Yetere’den Nasrettin Hoca gösterileri ayrıca müzikli oyunlar halkın büyük teveccühüne mazhar oldu.

Tiyatro ve gösteri dünyasının ileri gelen sanatçılarının destek verdiği etkinliklerde Menderes ilçesindeki  programa 8 bin, Gümüldür beldesindeki programa 4 bin, Özdere beldesindeki programa 5 bin  500 kişinin yaşadığı Çile köyündeki etkinliğe 400 kişilik katılım oldu.


İlk sene düzenlenmesine rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği İmece Sanat Günleri Pazar günü düzenlenen Kortej yürüyüşü ile sona erecek ve  her yıl geleneksel hale getirilerek ve zenginleştirilerek devam edecek.

Kutu-1

Hayal Tiyatrosu’ndan Karagöz – Hacivat

Hayal Tiyarosu Genel Sanat Yönetmeni Veysel Bozdağ’ın oynattığı hayal perdesi Karagöz-Hacivat yörede en çok ilgi gören etkinlik oldu. Bazı beldelerde dekor taşıma dolayısıyle sahnelenmeyen Hayal perdesi için yöre halkı gönül koydu. Geleneksel sanatlarımızdan hayal perdesi’nin kurulması unutulmaya yüz tuttuğu bir ortamda  halkın büyük ilgisine mazhar oldu.  Bazı geceler iki ayrı mekanda hayal perdesi kuruldu.


Kutu-2

Geleneksel sanatlarımızdan Meddah 

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Ümit Görgülü ve arkadaşları tarafından sahneye taşınan Meddah tiplemesi geleneksel sanatımızın halka ulaşmasına imkan tanıdı. Meddah Ümit Görgülü “Atçalı Kel Mehmet” tiplemesiyle büyük alaka gördü.


Kutu-3

Hoca Nasrettin

Afyon’dan gelen tiyatro sanatçısı Mehmet Yetere tarafından hayata geçirilen Nasrettin Hoca tiplemesi özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Çocuklar Nasrettin hoca  ile fotograf çektirmek için yarışa girdi. Doğumu, yaşadıkları, hikayeleriyle yaşatılmaya çalışılan Nasrettin hoca İmece Sanat Günleri’nde sahnelerin yıldızı oldu. Mehmet Yetere hoca Denizli’li Devlet Sanatçısı Özay Gönlüm’ün “Nene’ye Mektubu” “Torunun Nene’ye Mektubu” nu seslendirerek şivesiyle halkın sevgilisi oldu.


Kutu-4

İlizyon gösterisi

Yöre halkının İmece Sanat Günleri’nde en çok ilgi gösterdiği programlardan birisi de sihirbazlık gösterileri oldu. Halka, Baston, ve ilizyon etkinliklerinde halk sihirbazın etrafını sardı ve oyunların sırlarını sordu. İp oyunları, alevli oyunlar meraklı izleyicilerin ilgisini çekti.


Kutu-5

Umut Tiyatrosu

Ödemiş’te kurulu Mehmet ve Canan Mursallı’nın sahibi ve genel yönetmeni olduğu Umut Tiyatrosu “Pırasa-Hapşu” maceralarıyla çocuk seyircilerin huzuruna çıktılar. Makyajlı ve kostüme oyunda  çocukların katılımı ve ilgisi çok yoğundu. Türkiye’nin çeşitli illerinde göstriler yapan Umut Tiyatrosu yeni sezonda sahneye koyacakları oyunlarını da seyirciye sundular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum