Reklam

İşçi maaşını ödeyemeyen belediyeden iftar yemeği

İşçi ödemelerinde aylardır aksama olan ve ayın 18'nde 2. maaşı da ödeyemeyen Karabağlar belediyesinde başkanın iftar yemeği düzenlemesi tepkiye yol açtı.

İşçi maaşını ödeyemeyen belediyeden iftar yemeği

İşçi ödemelerinde aylardır aksama olan ve ayın 18'nde 2. maaşı da ödeyemeyen Karabağlar belediyesinde başkanın iftar yemeği düzenlemesi tepkiye yol açtı.

İşçi maaşını ödeyemeyen belediyeden iftar yemeği
19 Temmuz 2014 - 18:16

Mayıs ayında maaş alacaklarının ödenmemesi sebebiyle iş bırakma eylemine giden Karabağlar Belediyesi KARBEL şirketi 970 çalışanı içeride olan 2 aylık maaşlarından birinin eylemin bitirileceği günün ertesi sabahı, diğer maaşında Mayıs sonu Haziran başı gibi yatıralacağı sözü verilmesi üzerine görev yerlerine giderek işbaşı yapmışlardı. Ancak o zamandan beri kesin çözüm bulamayan belediye işçi maaşlarını ödemekte hala zorluk çekiyor. Haziran ayı ödemesininde krize dönüştüğü ilçede Temmuz ödemeside olay oldu.

Bu ayın 18'nde hesaplara geçmesi gereken işçi maaşları hala yatmamış durumda. Bayram üstü zor günler geçiren işçiler ödemenin yapılmaması sebebiyle ne yapacaklarını bilemiyor.

Edindiğimiz bilgiye göre bir aylık maaş ödemeleri aylardır yatmayan Karabağlar çalışanlarının ayın 18'nde de maaşları yatmayınca 2 aylık alacakları oldu. Hesaplarında para olmayan işçiler ise çözümü banka tarafından hesaplarında yer alan eksi bakiyeyi kullanmakta buldu. Belli süre geçimlerini eksi bakiyeden sürdüren işçiler maaşların yatmasıyla birlikte harcadıkları tutarı faiziyle bankaya ödüyor.

Maaş ödemesinde zorluk çeken belediyeden iftar yemeği

İşçi maaşları ödemesinde zorluk çeken, sorun aşımı için makam araçlarını satışa çıkartarak basına yansıtan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu belediyenin en dar boğazında iftar yemeği düzenledi. Uzundere'deki belediyeye ait sosyal tesislerde düzenlenen yemeğe CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, İlçe Müftüsü Abdülcebbar Altun, siyasi parti temsilcileri, geçmiş ve yeni dönemin meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı gecede yaklaşık 300 kişi ağırlandı. Personel maaşlarının ödenemediği bu günlerde belediye kasasından iftar yemeği verilmesi işçilerden ve kamuoyundan tepki topladı.

Selvitopu'na var Kürüm'e yok

Öte yandan, geçen dönem Karabağlar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sıtkı Kürüm mali kriz yaşadığı zamanlarda büyükşehir belediyesinden defalarca yardım talebinde bulunmuş; her seferinde olumsuz cevap almıştı. 2014 yerel seçimlerinde Aziz Kocaoğlu'nun partisinin üst yönetimine yaptığı ısrarlar sayesinde Karabağlar'a Başkan olan Muhittin Selvitopu yönetimide mali kriz yaşıyor. Sıtkı Kürüm ve ekibinin destek göremediği İzmir büyükşehir belediyesi Muhittin Selvitopu'nun başkan olmasıyla birlikte en fazla maddi desteği Karabağlar'a vermeye başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum