İzmir Limanı D Kapısı içesinde 19 Haziran'da meydana gelen olayda, özel bir gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketinde çalışan Fırat Göktuna, limanda yük elleçleme sahasında bulunduğu sırada, bir vincin taşıdığı konteynerin kilidinden koparak başına düşmesi sonucu öldü. Fırat Göktuna'nın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, talihsiz gencin çalışma arkadaşları ve babası Mehmet Göktuna İzmir Limanı girişinde bir araya gelerek yaşanan kazada ihmallerin olduğu öne sürdü ve eylem yaptı. Acılı baba oğlunun ölümünün ardından konunun mahkeme sürecinde olduğunu ve suçluların ceza alması gerektiğini söyledi. Baba Göktuna, "Oğlumu yitirdim, başka Fırat'lar ölmesin. Limandaki ihmaller giderilsin" dedi.
Fırat Göktuna gibi gümrük müşavirliği şirketinde işçi olarak çalışan Metin Çelik ise "Kazanın yaşandığı gün vinç tamiri yapılıyordu. Herhangi bir önlem alınmadı. Fırat'ın bulunduğu yer yasaklı bölge değil, hepimizin her dakika çalıştığımız yerdi. Fırat'ın başına demir parçası düştükten sonra önlem alınıyor gibi güvenlik şeridi çekildi. Fırat arabasıyla oradaydı. Arabası şeridin üzerinden mi atladı. Liman içerisinde birçok noktada kazaların olabileceği yerler var. Ancak önlem alınmıyor. Bayramın ikinci günü yine aynı yerde demir parçası düştü. Birine isabet etse ölebilirdi. Allah'tan çalışan kimse yoktu o alanda. Yetkililerden insanca çalışma şartları istiyoruz. Bize bu kartları valilik veriyor. Biz bu kartlarla limana giriş çıkış yapıyoruz. Yasaklı bölge diye bir durum söz konusu değil. Çalışma şartları düzeltilsin. Bin binlerce konteynırın arasında bir tane konteynır arıyorum. Her an kazayla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.
İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Taşkın Dalay ise "Burası devlet limanıdır. Biz müşavirler olarak limana konteynırları kontrol edip şirketlere aracılık ediyoruz. Normalde dünya limanlarındaki liman işletmelerindeki işler liman kapısında yapılır. Ülkemizde ise müşavirler içeri giriyor. Buralar yasaklı bölge değil. Konteynırların işlemleri için arkadaşlarımız o bölgeye girmek zorunda. Bunla ilgili önlem alınmasını istedik. Biz işlerin kapıda yapılmasını istiyoruz. Keşke bu can kaybı yaşanmasıydı. Önlemlerin alınması için birilerinin ölmesini beklememeyiz" dedi.
Eylemin ardından kazada yaşamını yitiren Fırat Göktuna için lokma dağıtıldı.
YORUMLAR