Reklam

"İzmir'e desteK sürecek"

İzmir iş dünyasıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir ekonomisinin önemine değinen Babacan 'desteğin' süreceğini söyledi.

"İzmir'e desteK sürecek"

İzmir iş dünyasıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir ekonomisinin önemine değinen Babacan 'desteğin' süreceğini söyledi.

"İzmir'e desteK sürecek"
05 Ağustos 2014 - 10:32

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Hilton Oteli'nde düzenlediği toplantıda konuşan Babacan, "Öyle görünüyor ki Başbakanımız birinci turda, olmadı ikinci turda cumhurbaşkanı seçilecek. Siyasi istikrarın devamı, içinde bulunduğumuz coğrafya için en önemli konu" dedi. Babacan, İzmir'e destek vermeye devam edeceklerini, 2023 hedefleri açısından İzmir'in ekonomik büyümesinin çok önemli olduğunu vurguladı. İzmir'in gerek gelişmişlik gerekse sosyoekonomik durumda Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olduğunu belirten Babacan, "Biz de teşvik sistemini buna göre belirledik. Yani gelişememiş, ekonomisi geri kalmış illere daha fazla teşvik verirken, gelişmişliği fazla olan illere daha az teşvik verdik. Sistemin mantığı budur, bence de doğrudur. Ayrıca kentler için teşvikten daha önemli olan nitelikli işgücüdür. Ne kadar teşvik verilirse verilsin esas olan o ilin nitelikli insan gücünü iyi kullanmaktır. Bu da İzmir'de var" dedi.

"Daha çok çalışmalı"
2013 yılında İzmir'in dış ticaretinin 20 milyar dolara ulaştığını belirten Babacan, "2002 yılında bu rakam 5 milyar dolardı. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu düşündüğümüzde İzmir'in daha çok çalışmaya devam etmesi gerektiğini görüyoruz. İzmir'in ihracattaki yüzde 5'lik payının daha yüksek oranlara çıkabileceğine inanıyoruz. İzmir'i önemsemeye devam edeceğiz. Yerel seçimde şöyle olmuş böyle olmuş önemli değil" dedi. İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Babacan, "3 büyük şehrimiz birbirine güçlü karayolu ile bağlanmış olacak. İzmir'in hızlı tren ağına bağlanması da hedefimiz" diye konuştu.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş açılış konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Cumartesi günü havilamanında yaptıkları görüşmede Babacan ile İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, seçim sonrası durumunu sorduğunu söyledi. Demirtaş, "11 Ağustos'ta ne olacağını hepimiz merak ediyoruz. İzmir mitingi için kentimize gelen Başbakanımıza bu konuyu sordum. Yeni hükümet, yeni bakanlar mı olacak? Sonra bildiğiniz '3 dönem' konusu var. 'Bir bildiğiniz var ama nereden çıktı bu?' dedim. Örnek olarak da, 'Ali Babacan, Binali Yıldırım ne olacak, biz onlara güveniyoruz' dedim. Başbakan da tüm açık kalpliliği ile yanıtladı, sonunda da 'Bakan olmak için milletvekili olmak gerekmiyor' dedi. Bu da bizim kalbimizi serinletti. Sizin gibi başarılı, dünyadaki sorunlu ülkelere danışmanlık yapacak kadar birikimi olan bir kişinin kenarda durma hakkı olmadığını, kenarda tutulamayacağını düşündüğümüzü özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Delican'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Babacan, burada da İzmir ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Babacan, burada da İzmir'e verdikleri önemi vurguladı. 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı seçimine de değinen Babacan, "Seçimlerin ilk turda ve güzel bir destekle kazanılması için Sayın Başbakanımızın devlet başkanımız, cumhurbaşkanımız olması için dua ediyorum. Tüm parti teşkilatlarımız, değerli bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız Türkiye'nin istikrar içinde güçlenmesi için ve yeni Türkiye'ye hep berber ulaşabilmemiz için çalışıyoruz" dedi. Babacan daha sonra AK Parti'nin yeni il yönetimi ile basına kapalı bir toplantı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum