Reklam

İzmir'in Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

İzmir’in kurtuluşunun 92.yıldönümü Vali Mustafa Toprak’ın katılımıyla kentte coşkuyla gerçekleşti. Saat 09.00’ da Basmane Meydanı’nda başlayan 92. Yıl Zafer Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

İzmir'in Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

İzmir’in kurtuluşunun 92.yıldönümü Vali Mustafa Toprak’ın katılımıyla kentte coşkuyla gerçekleşti. Saat 09.00’ da Basmane Meydanı’nda başlayan 92. Yıl Zafer Yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

İzmir'in Kurtuluşu coşkuyla kutlandı
10 Eylül 2014 - 08:59

Cumhuriyet meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere Milletvekilleri, siyasi parti il yöneticileri, resmi ve sivil erkân, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına sırasıyla Vali Toprak, Orgeneral Mendi, Başkan Kocaoğlu çelenk sundular. Akabinde saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından İzmir Valiliği önünde Vali Toprak, Orgeneral Mendi ve Başkan Kocaoğlu’nun katıldığı törende, Kahraman Süvari Birliklerimiz tarafından temsili olarak İzmir’in kurtarılması canlandırıldı. Buradaki törende İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımız göndere çekildi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı süvari birlik komutanına plaket takdim etti.

Hükümet Konağı önünde yapılan temsili bayrak töreninde, bayrak göndere çekilirken duygulu anlar yaşandı.

KUTLAMALAR CUMHURİYET MEYDANINDA DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na yapılan Çelenk Sunumu ve Hükümet Konağı önündeki Temsili Bayrak Töreni sonrasında törenler Cumhuriyet Meydanındaki Kutlama programıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Kent orkestrasının müzikleri eşliğinde şiirler okundu ve türküler söylendi. Tören, halk oyunları ekiplerinin sergilemiş olduğu zeybek gösterileri ile devam etti.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’in kurtuluş yıldönümüyle ilgili Vali Mustafa Toprak’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tebrik telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan göndermiş olduğu telgrafta, ‘’ İzmir ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi vatanını canından üstün tutan, kahramanlığıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları aziz milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak her alanda elde edeceğimiz yeni zaferlerle daha da güçlendirerek geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, İstiklal Savaşı’mızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. İzmir’in bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.’’ diyerek tebriklerini sundu. Aynı zamanda, törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birer tebrik telgrafı gönderdi.

Kutlamaların ardından vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Vali Toprak, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Vatandaşların özçekim isteklerine de kayıtsız kalmayarak onlarla birlikte özçekim yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum