Reklam

Kadifekale Turistlerin Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

Kadifekale, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Güvenli ortamı ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeken tarihi mekan, özellikle Koreli ve Alman turistlerin ilgisini çekiyor.

Kadifekale Turistlerin Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

Kadifekale, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Güvenli ortamı ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeken tarihi mekan, özellikle Koreli ve Alman turistlerin ilgisini çekiyor.

Kadifekale Turistlerin Gözdesi Olmaya Devam Ediyor
19 Temmuz 2024 - 16:51

Gazetem İzmir / Burak Solak - İzmir'in tarihi ve turistik cazibe merkezlerinden biri olan Kadifekale, her geçen gün daha fazla turist ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Kadifekale, eşsiz manzarası ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor.


EN ÇOK ZİYARET KORE VE ALMAN TURİSTLERDEN

Ziyaretçiler, Kadifekale'nin güvenli bir yer olduğunu belirterek, burada hiçbir güvenlik sorunu yaşamadıklarını ifade ediyor. Ayrıca, çeşitli hediyelik eşyalar alarak anılarını ölümsüzleştiriyorlar. Bu yıl özellikle Koreli ve Alman turistlerin yoğun olduğu gözleniyor.


SALİH ERKEK: "KADİFEKALE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Salih Erkek, Kadifekale'yi tanıtmak ve güzelleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erkek, "İnsanlar buraya gelip rahatlıkla turistik gezilerini yapıyorlar. Kadifekale'yi daha da güzelleştirmek için projeler geliştirmeye devam ediyoruz," dedi.


AGORA'DAN KADİFEKALE'YE TELEFERİK

Erkek, İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı da Kadifekale'ye davet ettiğini, kendilerinin en yakın zamanda Kadifekale'yi ziyarete geleceğini belirterek, onlarında destekleriyle, Agora'dan Kadifekale'ye uzanan teleferik projesini en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini, bu projenin Kadifekale'nin turistik cazibesini daha da artıracağını şu sözlerle ifade etti; " Taksiciler turistleri Kadifekale'ye getirmeye yetişemiyorlar. Yıllardır, Kadifekale'den Agora'ya teleferik projemi, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanlarından Burhan Özfatura olmak üzere, Tunç Soyer'e kadar bütün Büyükşehir Belediye başkanlarına sundum. En son Tunç Soyer, birlikte Agora'dan teleferiğe binip Kadifekale'ye çıkacağız diye şahsıma söz vermişti. Kendileri de çok uğraştı. Kadifekale, daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlıydı. Lakin, ne olduğunu anlamadan Vakıflar Müdürlüğü'ne geçti. Bu konuda Tunç Soyer'in eli kolu bağlandı. Fakat mücadelesine de devam etti. Şimdi görev başına gelen, kendisine son derece inancım olan, her verdiği sözün arkasında duran, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşmelerimde konuya olumlu yanıtlar verdi. Kendisini ve Konak Belediye Başkanımız Nilüfer Çınarlı Mutlu'yu, Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu üyelerimizle en yakın zamanda ziyaret edip, Kadifekale ile ilgili projelerimizi kendilerine sunacağız. Bir de İzmir'de çok değerli bir Valimiz var. Sayın Süleyman Elban... Kendisine, Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte gideceğiz. Kendisinin de bu konuyla ilgili "olur" unu alacağımıza hiç şüphem yoktur. Teleferiğin dışında, Kadifekale dışarısındaki, atıl olan, çirkin görüntüleri olan yerlere çok şık restoranlar yapmayı planlıyoruz. Bu sayede Kadifekale'yi sadece İzmir ve Türkiye'ye değil tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Erkek, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun yanı sıra,  İzmir'deki diğer siyasi bürokratlar ve oda başkanlarının da konuyla ilgili kapılarını çalacaklarını belirtti.






















YORUMLAR

  • 0 Yorum