Reklam

Kadifekale yarım kaldı

Bölge esnafı onarım çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 2 ay önce restorasyonu yarım bırakıp gittiklerini söyledi.

Kadifekale yarım kaldı

Bölge esnafı onarım çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 2 ay önce restorasyonu yarım bırakıp gittiklerini söyledi.

Kadifekale yarım kaldı
16 Temmuz 2014 - 22:52

Kadifekale’de surların onarım çalışmaları yarıda kaldı. Semtte turist bekleyen esnaf ve vatandaşlar çalışmaların yeniden devam ettirilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla Kadifekale surları onarılarak sağlamlaştırılıyor ve temizleniyordu. Ancak çalışmalar 2 aydır durmuş durumda. Bölgede çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı merak konusu..

Kale üzerinde turistlere hediyelik eşya satarak geçimini sağlayan bölge esnafı çalışmaların bir anda kesildiğini belirtirken, onarımın yeniden başlatılmasını istiyor. Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren esnaf şöyle dedi:

“ Burası hergün onlarca turistin geldiği tarihi bir yer. Surlar belediye tarafından onarılırkeno çalışmaların yarıda kesilmesine bir anlam veremedik.”

İşte proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi M.Ö. 334 yılında Pogos Dağı’nda Makedonya kralı Büyük İskender’in isteği üzerine yaptırılan tarihi kadifekale surlarının restorasyon çalışmaları Eylül ayında başlamıştı. Uzman bir ekibin yürüttüğü proje kapsamında 1120 metre sur duvarı, 18 adet kule ve 5 adet destek duvarında sağlamlaştırma ve temizleme, 1420 metrelik koruma duvarında da onarım ve tamamlaması planlandı.

Kadifekale’deki heyelan bölgesinin temizlenmesi çalışmalarını tamamlayan ve tarihi Kale’nin çevreden “görünür” hale gelmesini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanat tarihi, kimya, mimari ve restorasyon gibi pek çok farklı alanda uzmanlaşmış bir ekip tarafından sürdürülen çalışmalar durdurdu.

1120 metrelik sur duvarı, 18 adet kule ve 5 adet destek duvarında sağlamlaştırma ve temizleme; 1420 metrelik koruma amaçlı çevre duvarında ise onarım ve tamamlama çalışmaların yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanması planlanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum