Reklam

Karabağlar Belediyesinde Şok İstifa

Karabağlar Kent Konseyi'nde, Başkan Uğur Yelekli ve 4 kişi görevinden istifa etti.

Karabağlar Belediyesinde Şok İstifa

Karabağlar Kent Konseyi'nde, Başkan Uğur Yelekli ve 4 kişi görevinden istifa etti.

Karabağlar Belediyesinde Şok İstifa
25 Ağustos 2014 - 19:03

Yerel Seçimlerde Karabağlar Belediye Başkanı seçilen Muhittin Selvitopu'nun, ‘dışlama’ politikası izlediğini söyleyen Yelekli, “Anlam veremediğimiz bir şekilde, yerel seçimlerden sonra Karabağlar Kent Konseyi Başkanı olarak bana ve yürütme kurulu üyelerine yönelik bir dışlama durumu yaşandı, yaşanıyor” dedi.

Yelekli ile birlikte, Ayşegül Önen ve Aynur Aydın’da istifa etti.

İşte o açıklama:

Basına ve Kamuoyuna;

Karabağlar Kent Konseyi’nde 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından yaşanan tatsız olaylar tüm kamuoyunun malumudur. Mart 2013 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyelikleri görevimizde gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalar daha önce de çeşitli vesilelerle İzmir halkına gerek görsel gerek yazılı medya tarafından yayınlanmıştı.

Mahalle meclisleri ve engellilerle ilgili çalışmalarımız Türkiye’de ilk defa Karabağlar Kent Konseyi tarafından kurulmuş meclislerce gerçekleştirilmiştir.

Buna karşılık hiç anlam veremediğimiz bir şekilde, yerel seçimlerden sonra Karabağlar Kent Konseyi Başkanı olarak bana ve yürütme kurulu üyelerine yönelik bir dışlama durumu yaşandı, yaşanıyor.

Karabağlar Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Muhittin SELVİTOPU ile yaptığımız ziyaret ve görüşmelerde hiçbir sıkıntı yokken, Sayın SELVİTOPU’nun Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyeliklerimizi istemediğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Bununla ilgili İzmir yerel basınında açıklamalarımız yer aldı. Kent Konseyimiz bünyesinde yer alan ve İzmir’de faaliyet yürüten dernek temsilcilerinin başkanlığımıza ve yönetim kuruluna yönelik sunduğu destek yakın zamanda İzmir kamuoyuna yansıdı.

Sayın SELVİTOPU’nun bu gelişmeler karşısında herhangi bir açıklaması olmadığı gibi, Mart 2013 tarihinde seçimle geldiğimiz Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulunun emek verilmiş kurumsal yapısını değiştirecek hamleler yapmaya kalkması hiç de etik değildir.

Geçtiğimiz genel kurul listesinde oy hakkı olan dernek temsilcilerinin hazirun listesinden çıkarılarak yeni dernekler türetilmesi çok manidardır.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı için de çoktan ithal bir başkan bulundu ve akademisyenliği öne çıkarıldı. Malum başkan adayı pek çok kez çalışmalarımızı takdir ederek, başarılarımızı onaylamış olmasına karşın, şimdilerde konsey başkanlığı için hazırlandığını üzülerek izlemekteyiz.

Bütün bu yaşananları özetlerken, kent konseylerinin tarafsız çalışmalar yapması gerçeğini bilmekle beraber konseyde sürdürdüğümüz çalışmalarda aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partili kimliğimizi hiç de saklamadan yaptığımız çalışmalardır. Ancak bu yaşananlardan Karabağlar Belediyesini kazanan partinin Cumhuriyet Halk Partisi mi AKP mi olduğunu anlamakta zorluk çektik.

Genel kurul kararı almak ve hazirun listesi hazırlamak yürütme kurulunun dolayısıyla kent konseyi başkanının görevleri arasında yer almasına rağmen, Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürü ve Genel Sekreteri aldığı talimatla adeta bir yeraltı faaliyeti yürüterek, kendilerine göre bir hazirun listesi hazırlama çalışmalarını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durumda, yürütme kurulu ve kent konseyi başkanının yok sayıldığını sanırım söylememize gerek yoktur.

Öncelikle seçimle başa gelmiş bir kent konseyi yönetiminin, sivil toplum etiğine uymayan bir tarzda dağıtılmaya çalışılması kabul edilir bir durum değildir. Karabağlar’da başarılı çalışmalara imza atmış, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmuş ve içinde akademisyenleri barındıran bir ekibin tasfiye edilmek istenmesine de anlam verebilmiş değiliz.

Bu gelişmeler, bize Karabağlar Kent Konseyi’nin şimdiden 2015 Genel Seçimleri ile ilgili milletvekili olmak isteyenlerin kendilerine taban yarattığı bir alana dönüştürülmesi ihtimalinin yanı sıra farklı tasarrufların kullanabilmesi ihtimalini aklımıza getirmektedir.

Ortada var olan emeğe saygısızlık kadar bu işe emek veren, gönül veren ve destek veren STK’lara da saygısızlık yapıldığını önemle belirtmek isteriz.

Bu etik dışı davranışların çoğalması bizleri incitmiştir. Aydınlık yarınları ve özgür Türkiye’yi hedefleyen sosyal demokrat insanlar olarak, hiç kimseyi kaybetme lüksümüzün olmadığını iyi bilenlerdeniz. Bu gerçek karşımızda dururken, Sayın SELVİTOPU ve etrafındakilerinin bize yönelik bu tutumu kabul etmediğimizin altını çizerek belirtiyoruz.

Saydığımız nedenlerden ötürü, Mart 2013 tarihinde seçimle gelmiş olduğumuz Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu üyeliklerinden istifa ettiğimizi belirtir, tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Uğur YELEKLİ; Karabağlar Kent Konseyi Başkanı

İbrahim KILIÇ; Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi,

Ayşegül ÖNEN; Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi,

Aynur AYDIN; Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum