Reklam

Konaklı Minik İzciler Soma’ yı Unutmadı

Konak Belediyesi İzcilik Kulübü üyesi minikler teoride öğrendiklerini Yamanlar Gençlik Kampı’ nda düzenlenen beş günlük kampla pratiğe dökme fırsatı buldu.

Konaklı Minik İzciler Soma’ yı Unutmadı

Konak Belediyesi İzcilik Kulübü üyesi minikler teoride öğrendiklerini Yamanlar Gençlik Kampı’ nda düzenlenen beş günlük kampla pratiğe dökme fırsatı buldu.

Konaklı Minik İzciler Soma’ yı Unutmadı
07 Temmuz 2014 - 16:39

Konak Belediyesi İzcilik Kulübü üyesi minikler teoride öğrendiklerini Yamanlar Gençlik Kampı’ nda düzenlenen beş günlük kampla pratiğe dökme fırsatı buldu. Denizden 1200 metre yükseklikte ve çam ağaçları arasındaki kamp alanına çadır kuran 205 izci adayı, kavurucu sıcak havanın etkisindeki şehir merkezinden kısa süreli de olsa uzaklaşarak doğayla iç içe beş gün geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Merkezi üyesi gençlerin de konuk olarak ağırlandığı kamp sayesinde yüzmeden doğa yürüyüşüne, tiyatrodan dansa kadar birçok aktiviteye katılan minikler, Soma’da meydana gelen maden kazasını da unutmadı. Minik izciler faciada hayatını kaybeden 301 işçinin anısına kamplarına "Konak-Soma İzci Kardeşlik Kampı" adını verdi.

KAMP ATEŞİNİ BAŞKAN YAKTI

Dolu dolu geçen beş günün sonunda kamp alanında yakılan ateş etrafında toplanıp izcilik yemini etmeye hazırlanan minik izcilerin sürpriz bir de konuğu vardı. Minik izcileri yemin törenlerinde yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kamp ateşini yaktı, izci yemini etti. İzcilerin paylaşmayı, dostluğu ve dayanışmayı bilen, öz güveni gelişmiş, kendi kendine yeten bireyler olduğunu belirten Pekdaş, "İzciler herkesin yardımcısı ve dostudur. Dayanışmaya, dostluğa, kardeşliğe, paylaşmaya izciler daima hazırdır. Hayatı böyle güzelleştirmek için varolun. Hepinizi çok seviyorum, sizlerde birbiriniz çok sevin" dedi.

SOMA UNUTULMADI

Kamp Müdürü Ayhan Akyol da her yıl farklı bir isimle kurdukları kampa bu yıl Soma’ da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin anısına "Konak-Soma İzci Kardeşlik Kampı" adını verdiklerini söyledi. Soma’ daki facianın acısının hala yüreklerde hissedildiğini belirten Akyol, "İzci herkesin arkadaşı ve kardeşidir. Acıları ve mutlulukları paylaşır. Soma’ daki ailelerin ve çocukların acısını da paylaşıyoruz" diye konuştu. Akyol, destekleri nedeniyle Başkan Pekdaş’ a da teşekkür etti. İzci lideri Esin Akgür ise Başkan Pekdaş’ a izci fuları hediye etti. Yemin ederek izcilik brövesi alan minikler gecede hazırladıkları dans ve tiyatro gösterilerini sundu. Başkan Pekdaş’ a yoğun ilgi gösteren minik izciler son günlerin modası selfie çektirmeyi de ihmal etmedi. Konak Belediyesi İzcilik Kulübü’ nce bu yıl düzenlenen kamp programı 6 hafta boyunca devam edecek. Her hafta ilçenin farklı bölgelerinde yaşayan minikler kampta misafir edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum