Reklam

KOSOVA BAŞBAKANI FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, İzmir programı kapsamında Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’yı ziyaret etti.

KOSOVA BAŞBAKANI FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, İzmir programı kapsamında Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’yı ziyaret etti.

KOSOVA BAŞBAKANI FOÇA’YI ZİYARET ETTİ
04 Temmuz 2024 - 17:44

Başbakan Albin Kurti, 151 yıllık tarihi geçmişi bulunan Foça Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olarak seçilen Kosova kökenli Saniye Bora Fıçı ile tanışarak tebrik etti.

Görüşmede ayrıca dostane ilişkilerin daha da pekiştirilmesi ve kültürel alışverişin geliştirilmesi adına çeşitli konular ele alındı. Foça’nın tarihi ve kültürel mirasının tanıtıldığı toplantıda, aynı zamanda turizm olanakları ve ekonomik iş birlikleri değerlendirildi. Kardeş kentler aracılığıyla çeşitli yatırımların ileride hayata geçirilmesi konuları görüşüldü.

Foça Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen görüşmede, Başbakan Albin Kurti’ye, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija ve Kosova Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak eşlik etti.


Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda karşılanan ve burada belediye binasına Türkçe ve Arnavutça olarak asılan “Ne Jeme Vellezer” “Biz Kardeşiz” ve “Mire Se Vini Ne Foça” “Foça’ya Hoşgeldiniz” parkartlar Kosovalı Başbakan ve heyeti duygulandırdı.

Belediye binasında devam eden ziyarette samimi duygular paylaşıldı. Saniye Bora Fıçı, Priştineli olduğunu belirten Başbakan Kurti’ye kendi ailesinin de Priştine’ye 8 kilometre mesafedeki küçük bir yerleşim biriminden Türkiye’ye göç ettiğini ama yüzyılı aşkın bir süredir kültür ve geleneklerini unutmadan yaşamlarına devam ettiklerini söyledi.

Kültürel ve Turistik İş Birlikleri Gündemde

Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti ve beraberindeki heyeti Foça Belediyesi’nde ağırlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ‘‘İlçemizi, kültürel mirasımızı ve tüm zenginliklerimizi kendilerine aktardık. Yakın zamanda Kosova-Foça arasında kültür, turizm ve yatırımlarla ilgili iş birliklerimizin başlayacak olmasının heyecanını yaşıyoruz’’ dedi.

Başbakan Albin Kurti, Foça’nın tarihinden ve misafirperverliğinden etkilendiğini belirterek, Kosova ile kurulacak olan iş birliklerinin her iki taraf için de önemli fırsatlar yaratabileceğini vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum