Reklam

M. Şakir Başak Konak'ın yeni başkanı

CHP Konak’ta yapılan olağanüstü ilçe kongresinde Kale Grubun desteklediği Mehmet Şakir Başak ilçe başkanı oldu.

M. Şakir Başak Konak'ın yeni başkanı

CHP Konak’ta yapılan olağanüstü ilçe kongresinde Kale Grubun desteklediği Mehmet Şakir Başak ilçe başkanı oldu.

M. Şakir Başak Konak'ın yeni başkanı
13 Temmuz 2014 - 18:22

Konak CHP İlçe'de olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki kongrede dört aday yarıştı. Oy kullanma hakkına sahip 381 delegeden329 delegenin oy kullandığı kongrede 133 oy alan Başak, Konak CHP’nin yeni İlçe Başkanı oldu

İlçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle Başkan Nilüfer Akyüz ve yönetimin düştüğü Konak CHP’nin olağanüstü kongresinde 329 delege, örgütü Cumhurbaşkanlığı seçimi ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere taşıyacak ilçe başkanı ve yönetimini seçti.

Dört aday yarıştı

İl eski Eğitim Sekreteri Mehmet Öncel, Konak Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat Erginci, İl Genel eski Meclis üyesi Şakir Başak ve eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu arasındaki başkanlık yarışında 133 oyla ipi göğüsleyen isim ilçenin güçlü yapılarından “Kale”nin desteğini alan Başak oldu.

Kongrenin yapılacağı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nin dört bir yanı CHP bayraklarının yanı sıra adayların afişleri ve pankartlarıyla donatıldı.

Kongrede ilk olarak söz alan Mehmet Öncel, AKP iktidarının karşı durmak gerektiğini belirterek “Bugün ağır bir sosyal ve bunalımdan geçen ülkemiz için Konak’ta daha güçlü bir örgüt kurmak istiyoruz. 12 yıllık AKP iktidarı Cumhuriyet'in değerlerine zarar vermektedir. Barış süreci yalanıyla haklımıza yalan söylemektedir. Buna CHP son verecektir. Kürsüde mangalda kül bırakılmadan güçlü bir örgüt varsayarsak yanılmış oluruz. Gücümüzü yakında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine harcamamız gerekirken, zamansız bir kongre uğraşıyoruz. Bu tutarsızlığı bir daha yaşamamak için aday olmaya düşündüm. Bizim zamanımızda böyle durumlar yaşanmayacak. Biz eş dost akraba hısıma sırtımızı yaslamayacağız. Danışma kurulumu laf olsun diye değil geniş bir şekilde yapacağız. Her sandıkta en az beş tane görevli oluşturacağız. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde önde olacağız. Kadınlara ve gençlere önem veren bir örgüt olacağız. Siyasal toplumsal ve kültürel çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olacağız. Makamımı bir atlama taşı olarak kullanmayacağım. Görev süreci boyunca görevimde kalacağım. İki koltukta gözüm olmayacak. Birazdan oy kullanacaksınız, orada yüreğini ve aklınızı ele alarak kullanacaksınız. Özgür iradeniz ile oy kullanacağınıza sonuna kadar inanıyorum” dedi.

Ağır eleştiri

İkinci konuşmacı olarak küsüdeki yerini alan Sinan Karamustafaoğlu, Genel Merkez'in kendilerini eleştirdiği için görevden alındığını söyledi. Karamustafaoğlu, “Ülkemiz bir yol ayrımındadır. CHP de yol ayrımındadır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ayrışmanın dönem noktası olacaktır. CHP yozlaştırılmış diktatörlüğe karşı çıkabilecek tek örgüttür. Genel Başkan bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Biz de buna izin vermeyeceğiz. CHP kendi gerçeğiyle yüzleşmelidir. CHP kendi başarısızlıklarını konuşabilmedir. Seçim başarısızlıklarını konuşabilmelidir. Cumhurbaşkanı adayını kimler seçti, kimler konuştu, bu tarz soruları sormalıdır. Yazdıklarım nedeniyle beni eleştirenler otuz ilçe başkanına neden bir kez soru sormuyorsunuz korkuyor musunuz, bir beklentiniz mi var? Birtakım belediye başkanları kendi arkadaşlarından aldıkları belediyeleri bir yıkıntı olarak gösteriyor. Neden bunlara bir şey demiyorsunuz. Yaptıklarımdan dolayı beni eleştirebilirsiniz bunlara cevap verebilirim. Ama bana bu partiye ihanet etti diyemezsiniz” diye konuştu.

“Farkındalık yaratacağız”

İzmir’in kalbinin Konak olduğunu belirten başkan adayı Murat Erginci ise iyi bir siyaset ile farkındalık yaratabileceklerini iletti. Erginci, “Türkiye bugün çok heyecanlı ve deneyimli bir gün geçiriyor. Türk halkı demokrasiyi ya da faşizmi seçecek. Bu olayları yaşarken aynı zaman da başkan seçecek. İzmir’in kalbi Konak’tır. Burada iyi bir siyaset yapacak olan bir yönetim burada farklılıklar yaratabilir. Biz de bu görevi en iyi şekilde yapabiliriz. Ben bu örgütün her kademesinde görev yapan birisiyim” şeklinde görüş belirtti.

“Örgütün hamalıyım”

Halkın içinde yer aldığını ve hiçbir zaman belediye koridorlarında iş arayan kişiler olmayacağının altını çizen M. Şakir Başak, bu zamana kadar örgütsel anlamda yaşanan tüm sıkıntıların birleşememekten kaynaklandığını söyledi. Bireysel değil de toplumsal doğruları asıl alacaklarını vurgulayan Başak konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Bizler biraraya gelmiş olsaydık, başkanlıklarda bu örgütü savunacak insanlar olsaydı bunlar yaşanmazdı. Bugün bizler örgütün birliğini sağlayarak mücadele edeceğiz. İçinizden biri olarak sizden gücü almaya geldim. Bireysel doğrular değil toplumsal doğrular asıl olandır. Biraraya gelmek istemeyen insanlara alet oluyoruz. Önemli olan yüreği ile siyaset yapabilmek, o heyecanı getirebilmektir. Biz bunu yapacağız. Bu örgütün hamallığını yapmaya geldim. Sizden başka kimsenin yanında eğilmeyeceğiz. Böyle gelmiş böyle gitmez diyorsanız sizin için bütün gücünüzü kullanarak sizin hamalınız olacağım. Üst tarafta siyaset yapan arkadaşlar bizi layık da görmemiş olabilir. Biz halk çocuğuyuz. Belediye koridorlarında iş arama anlayışını yok edeceğiz. İlk projemiz her ay kendi yönetimimizle beraber toplantılar yapacağız. Toplum olarak belediyelere işçi bulma kurumu olarak bakıyoruz. Biz de bunu partili iş adamlarıyla görüşerek hafifletmeye çalışacağız. 103 mahallenin hepsini çok iyi biliyorum. Belli kategorilere bölerek sorunları hakkında çalışmalar başlatacağız.”

133 oy aldı

Konuşmalar sonrasında seçime geçildi. 329 delegenin oy kullandığı kongrede 133 oy alan Başak, Konak CHP’nin yeni İlçe Başkanı oldu. Erginci 46, Öncel 49 ve Karamustafaoğlu ise 98 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Mİlletvekili Alaattin Yüksel'e yakın isimler Öncel ve Erginci'ye destek veriyordu.

Yönetimde kimler yer aldı?

Yeni Başkanın listesinde yer alan isimler şöyle: Hasan Baykal, İ. Ethem Demirci, Çağlar Gürsel, Sabriye Berberoğlu, Ali Ekmekçioğlu, Yılmaz Sunan, Mehmet K. Günal, İsmet Güzeler, Ozan Ali İlgazi, O. Çağrı Gruşçu, Ersoy Kubilay, Gülay Pekcan, Büşra San, Cumhur Ter, Naime Yaprak ve İrfan Yelis yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum