Doğa ve kültür turizmi konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kent kimliğinin oluşturulmasında tarım ve sanayinin yanı sıra turizm sektöründen de yararlanacaklarını söyledi.
Kurudere, Kamberler ve Yiğitler Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen ve onlara projelerini anlatan Başkan Uğurlu, "Kemalpaşa'nın denizi yok ama muhteşem doğal güzellikleri var. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Doğa turizmi anlamında muazzam parkurlarımız bulunuyor. İlçemize gelen yurttaşlarımız, başta spor faaliyetleri olmak üzere atlarıyla ya da ATV'leri ile rahatlıkla safari yapabilecekler. Bunun fiziki şartlarını oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Yapımı hızla devam eden yollar sayesinde Kemalpaşa'nın İzmir'e çok daha yakın olacağını aktaran Başkan Uğurlu, "Hafta sonu ailesiyle ya da arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirmek isteyen yurttaşlarımız ilçemize gelerek, dilerse piknik yapacak dilerse 'paintball' oynayacak. Bu kapsamda detaylandırma çalışmalarımız sürüyor" ifadesinde bulundu. Kemalpaşa Belediyesi'nin orman sınırında arazileri bulunduğu da hatırlatan Başkan Uğurlu, "Sosyal donatı alanları için buraları kullanabiliriz. Buna ilişkin planlarımız bulunuyor. Bu planlar kapsamında belediyemiz imkanlarını kullanarak ya bir tesis inşa eder işletiriz ya da yap işlet devret formülüyle işletmeye veririz. Kentimize ve belediyemize en faydalı olan hangisiyse bunu yapacağız" şeklinde konuştu.
YENİ BİR ALGI OLUŞACAK
Kemalpaşa'nın uzun yıllar kendine yetemeyen bir ilçe görünümü verdiğini açıklayan Başkan Uğurlu, bu anlayışı değiştireceklerini ve ilçenin çok farklı bir kimliğe kavuşacağını söyledi. Başkan Uğurlu, uzun vadede ilçenin markalaşacağını ve tanınırlığının daha da artacağını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemiz hem İzmir'in hem de bölgenin saklı bahçesi konumunda bulunuyor. Nasıl ki, İzmir'de Mavişehir ya da Karşıyaka'nın bir algısı var, bizim de kendimize özgü bir yapımız olacak. Bunu sağlamanın yollarından birisi de kent turizmini geliştirmek. Bakın Kemalpaşa ve Torbalı arasındaki Karabel Geçidi üzerinde, bir Hitit kralını tasvir eden ve kaya üzerine oyulmuş bir kabartma bulunuyor. Burası sadece İzmir'in değil Ege Bölgesi'nin de en tarihi kalıntılarından birisi. Bunun yanı sıra tarihi hamamı ve camisi; Nif Kalesi ve bir süre önce gün yüzüne çıkartılan M.S. 4.y.y dönemi antik kenti ile ilçemiz, güçlü köklü bir tarihe sahip. Bu noktaları turizme kazandırırsak ve buraların tanınırlığını artırırsak herkes kazanır. Sonuçta kent ekonomisine katma değer sağlar. Bu ve benzeri birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Bunları zaman içinde hayata geçirecek ve ilçemizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız."
YORUMLAR