Bornova'da üniversiteli öğrenciler uygulama kapsamında 'Dostkart' amblemini gördüğü işyerlerinden yüzde 10'dan başlayan oranlarda indirimli alışveriş yapma imkanı bulacak. Esnafla öğrencinin kaynaşmasının hedeflendiği uygulamadan yararlanmak isteyenler, Büyükpark'taki Gençlik Merkezi'ne başvuru yapabilecek.
Bornova Belediyesi, ilçedeki üç üniversite ve esnafla birlikte örnek bir projeyi hayata geçirdi. Öğrencilerin daha ekonomik koşullarda alışveriş yapmasını esnafın da daha çok müşteriye ulaşmasını sağlayacak Dost Kart projesi faaliyete girdi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreniyle uygulama resmen başladı. Protokolü, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan imzaladı. Törene Bornova'daki üniversite ve esnaf odalarının temsilcilerinin yanısıra çok sayıda işyeri sahibi de katılarak destek verdi. Öğrencilerin indirim, esnafın da daha çok müşteri potansiyeli elde etmesine katkıda bulunacak olan Dost Kart'ın aynı zamanda iki kesim arasındaki kaynaşmayı sağlayacak olmasına da dikkat çekildi. Dost Kart Protokolü'ne imzaların atılmasının ardından, uygulamanın ilk amblemi Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya'nın lokantasına asıldı.
Kayıtlar başlıyor
1 Eylül'den itibaren Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi'nde üniversite öğrencilerinin buşvuruları kabul edilecek. Dost Kart uygulamasının tanıtılması ve kayıtların alınması için ilçedeki üç üniversitenin kampusunde de tanıtım masaları oluşturulacak. Yüzde 10'dan başlayan indirimlerle Dost Kart projesine katılan esnaf da Eylül ayı içinde amblemlerini işyerlerine yapıştırmaya başlayacak. Projeye dahil olan öğrencilere, katılan işyerleri ve uyguladıkları indirim oranlarının bulunduğu bir el kitapçığı da dağıtılacak.
Bornova Türkiye'ye ışık olacak
Protokol imza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dostkart'ın üniversite, belediye, esnaf işbirliği için çok önemli bir başlangıç olduğunu belirtti. Bu proje sayesinde Bornova'da yaşayan üniversite öğrencilerinin daha ekonomik şartlarda hayatlarını devam ettirebileceklerini söyleyen Başkan Atila, Bornova'nın üniversite kimliğiye ön plana çıkan bir kent olduğun dile getirdi. Dostkart projesinin gelişmesinde katkı sunan esnaf ve üniversitelere teşekkür eden Başkan Atila, "Üniversite bizim için bir hazine. Bu hazineden yararlanmak, gelişmek ve Büyük Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in ışığında ilerlemek istiyoruz. Bütün Türkiye'ye Bornova'dan İzmir'den bir ışık olacağımıza inanıyorum" dedi.
Bu protokol bizim için bayramdır
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, Dost Kart projesinin içinde temel bir direk olarak yer almaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Dost Kart projesinin benzerini bile Türkiye'nin hiçbir yerinde görmediğini dile getiren Başkan Mutlu, "Değerli başkanımız böyle bir düşüncemiz var diye bize bir ışık tuttu, başlangıç yaptı. Onun bu vizyonu sayesinde biraraya geldik. Esnaf teşkilatı olarak öğrencilerimizle dost olduğumuz için bu projenin içindeyiz. Camlarında amblem olan işyerlerinde öğrencilerimize indirim uygulayacağız. Bakkaldan ekmek peynir alırken, terzide, taksiye binerken indirim yapacağız. Her türlü alanda öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Öğrencilerimizle esnaf teşkilatımızı yakınlaştıracağız. Bu protokol imza töreni bizim için bir düğündür, bayramdır, buna katkı koyan herkesi teşekkür ederim" diye konuştu.
Ana kucağı Bornova
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu anlattığı duygusal bir konuşma yaptı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nun tamamen izleyicilerle dolduğunu hatırlatarak 'Böyle bir protokol töreni herhalde çok az yerde imzalanmıştır' diyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Bu katılım bile herkesin katkı verme, terini akıtma konusundaki kararlılığını gösteriyor" dedi.
Esnafın toplumdaki katkısının çok önemli taraflarını bilerek, yaşayarak bulunduğu yere geldiğini söyleyen Yılmaz, "Babam bir esnaf arastasında kundura dikerdi. Kız çocuğunun elinde altın bilezik olmalı diyerek beni okuttu" diye konuştu.
Üniversite ve esnafın yerel yönetim rehberliğinde bir şeyler yapmaya aday olmasının çok umut verici olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: "Biz bu protokolle çocuklarımıza adeta bir ana baba gibi yardım etmek isteyen esnafın hizmetini imzalıyoruz. Üç üniversitenin öğrencileri Bornova'nın ana kucağında hayatlarına yeni şekiller verecekler. Bu işbirliğinin çok güzel sonuçlar yaratmasını diliyorum" dedi.
YORUMLAR