Reklam

Kanıyla destan yazıyor...

Emekli olduktan sonra bir avukatlık bürosunda icra takipçiliği yapan 55 yaşındaki 2 çocuk babası Emin Şahin, 1 yılda 29 kez kan verdi.

Kanıyla destan yazıyor...

Emekli olduktan sonra bir avukatlık bürosunda icra takipçiliği yapan 55 yaşındaki 2 çocuk babası Emin Şahin, 1 yılda 29 kez kan verdi.

Kanıyla destan yazıyor...
08 Eylül 2014 - 13:37

30 yıldır kan veren Emin Şahin, 3 Eylül 2013'ten 9 Ağustos 2014'e kadar toplam 29 ünite kan vererek rekor kırdı. 2014 yılı içinde ise 17 ünite kan veren Şahin, 2015'te bu sayıyı 40'a, 2016'da ise 50'ye çıkaracağını söyledi.

Ödül yağmuru
Yaptığı bağışlarla topluma örnek olan Emin Şahin'e Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürlüğü tarafından altın, bronz ve gümüş madalyalarla çok sayıda teşekkür plaketi verildi. Herkesi kan bağışlamaya davet eden Şahin'e Behçet Uz Çocuk Hastanesi tarafından da lösemili çocuklara 50 ünite aperez trombosit kan bağışı yaptığı için teşekkür plaketi verildi. Aynı zamanda fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan Şahin'e her yıl Beşiktaşlılar Derneği tarafından da teşekkür plaketi veriliyor.
TOLGA TEKİN

Gök'ten bağış çağrısı
Kan bağışı konusunda Şahin'in topluma örnek olduğunu söyleyerek teşekkür eden Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, "Aperez trombosit kan bağışçısı bulmakta zorlanıyoruz. Aperez trombositi kan kanseri olan lösemili hastalar kullanıyor. En çok buna ihtiyaç var. Sürekli kan bulmak zorundalar. Emin Şahin düzenli bir aperez trombosit bağışıçısı olarak lösemili hastaların ihtiyacını karşılayarak çok büyük bir hayırseverlik yapıyor. Bu anlamda Emin Bey gibi bağışçılar olmasını çok arzu ediyorum" diye konuştu. Gök ayrıca aperez trombosit bağışında bulunmak isteyenlerin Manisa Kan Bağış Merkezi, Muğla Kan Alma Birimi ve Denizli Kan Bağışı Merkezi ile Bayraklı'daki Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürlüğü'ne tok karnına, TC kimlik numarası ile ve son bir hafta içinde asprin ve aspirin türevlerini almadan gelmelerini beklediklerini ifade etti. (Yeni Asır)


YORUMLAR

  • 0 Yorum