Reklam

Atatürk Stadı'ndan haber var...

Alsancak Stadı’nın yapı güvenliği nedeniyle kapatılması sonrası Vali Mustafa Toprak, Atatürk Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Atatürk Stadı'ndan haber var...

Alsancak Stadı’nın yapı güvenliği nedeniyle kapatılması sonrası Vali Mustafa Toprak, Atatürk Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Atatürk Stadı'ndan haber var...
09 Eylül 2014 - 13:56

Ptt 1.Ligin 6. Haftasına kadar Atatürk Stadı’nın futbol oynanmaya hazır hale geleceğini belirten Vali Toprak, Atatürk Stadının zaman zaman gündeme getirilen ve onarıma ihtiyaç duyan yerlerdeki sıkıntılarında çözülmesi için adım atılacağını ifade etti. Aynı zamanda Toprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından soyunma odalarının gözden geçirildiğini, eksiklerinin giderildiğini ve bununla birlikte, futbol stadının dışında ve boş alanda bir emniyet alanı oluşturulacağını da söyledi.

Atatürk Stadyumunun en kısa zamanda Ptt 1. Lig maçları için zorunlu hale getirilen elektronik bilet uygulaması sistemini de içerek şekilde hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten vali Toprak, Atatürk Stadyumu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. ‘’ Statta kapalı örtünün çelik konstrüksiyon sisteminde bir problem olmadığı sadece alttan geçirilen ahşap sistemlerde zaman zaman 7 noktada bir aşınma olduğu belirlenmişti.

Hızlı bir şekilde Atatürk Stadı’nda o gündeme getirilen; ahşap sistemlerindeki problemleri giderecek bir şekilde toplu bir ihale yapılacaktır. Ama bu bölüm bölüm hizmeti aksatmayacak şekilde yapılacak onları da bu şekilde uygulamaya geçirmiş olacağız.

AYNI ANDA FARKLI TURNİKELERDEN 130 KİŞİ GEÇEBİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı imkanları ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından soyunma odaları gözden geçirildi ve eksikleri giderildi. Bununla birlikte, futbol stadının dışında ve boş alanda bir emniyet alanı oluşturuluyor. E- Bilet uygulamasına geçileceği için, bunun daha kolay uygulamaya geçmesi için çalışmalar yapılıyor. Dışardan gelen E- Bileti elinde olan taraftarların genel güvenlik kontrolünden geçirilmesi ve E- bilet kontrolü için 13 tane nokta oluşturuluyor. Bu 13 noktada da rahatça geçilebilecek her birinde 10 taneden oluşacak 130 tane turnike sistemi buralara monte edilmiş olacak. Bunun dışında, emniyet ve E- bilet kontrolünün sonrasında futbol stadının ana yapısı içerisinde daha önceden bulunan ve 13 noktada her birinde ikişer tane olan 26 tane geçiş turnikesi de üçer tane daha ilave edilmek kaydıyla her bir noktada 5 tane ve 13 tane noktada beşer tane turnike olacak şekilde toplam 65 tane olacak turnikelerin yapımına da projeleri hazır, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da desteğiyle 65 tane turnike imal edilmiş olacak.

Vali Toprak sözlerine şöyle devam etti. ‘’Bildiğiniz gibi Alsancak stadyumundaki güvenlik performansının olmamasına yönelik raporun bize ibrasından sonra İl Spor Güvenlik Kurulumuz bu durumu tespit ederek Futbol Federasyonumuza ve Gençlik Spor Bakanlığımıza bildirdi.

TFF ATATÜRK STADINDA KARAR KILDI

Futbol Federasyonumuzda yetkili bir kurum olarak buradaki PTT 1. Lig maçlarında Alsancak stadının bu zorunlu durumu nedeniyle nerede oynanacağı noktasında karar alması gerekiyordu ve kararını da verdi. Bundan böyle PTT 1. Lig maçları e-bilet uygulamasının başlamasına dikkat ederek, bununda devreye girecek şekilde planlamasını yaptı ve Atatürk Stadyumunda oynanmasına karar kıldı.

Herhangi bir gecikme ve olumsuzluk olmadığı takdirde Futbol Federasyonunun İzmir ve İzmir takımlarımızın oynayacağı PTT 1. Lig maçlarının 6. Haftadan itibaren Atatürk stadyumunda, 19 Kasıma denk gelecek şekilde oynanmasına onunda alt yapısını yine kendileri tarafından karar verildi. Bizde bu çerçevede bir taraftan Futbol Federasyonunun yapması gereken işlerin bir taraftan da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün yapılacak işlerinin ikisinin entegre bir şekilde eş zamanlı bitmesi için yoğun gayret ve çalışmalarımızı yürütüyoruz ve eksikliklerin giderilmesine çalışıyoruz. Ayrıca Bucaspor’ unda elektronik bilet uygulamasını kendi sahasında maçlarını oynayacağını ifade ediyoruz.

BÜTÜN EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

PTT 1. Lig maçları için e-bilet uygulaması zorunlu hale gelmesinden dolayı ve Atatürk stadyumunda da Ptt 1. lig maçlarının oynanmasına karar kılınmasından dolayı bizim Ptt 1. ligimizde bulunan takımlardan bildiğiniz gibi Altınordu, Buca ve Karşıyaka takımlarımız mevcuttur. Bu takımlarımızdan Bucaspor kendi sahasında elektronik bilet uygulamasıyla maçlarını kendi stadında oynayacak, onun dışında kalan takımlardan Karşıyaka ve Altınordu da Atatürk stadyumunun devreye girmesiyle birlikte Atatürk stadyumunda Ptt 1. lig maçlarını 19 Kasımdan itibaren iç saha maçlarını oynar hale gelecekler. Göztepe ve Altay spor takımlarımız ikinci ligde olduğu için ve ikinci ligde E- bilet uygulaması olmamasında dolayı bu haftadan itibaren Atatürk stadyumunda her iki takımımızın maç oynamasında herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor ve maçlarını bu haftadan itibaren iç saha ve dış saha durumuna göre Atatürk stadında oynayacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum