Milletvekili Rifat Sait’e yeni görev

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, TBMM’deki çalışmaları ile dikkat çekiyor. Dışişleri Komisyon üyesi olan Sait’e yeni bir görev daha verildi.

Milletvekili Rifat Sait’e yeni görev

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, TBMM’deki çalışmaları ile dikkat çekiyor. Dışişleri Komisyon üyesi olan Sait’e yeni bir görev daha verildi.

Milletvekili Rifat Sait’e yeni görev
22 Kasım 2014 - 14:07

TBMM Türkiye-Arnavutluk Dostluk gurubu başkanlığına getirilen Rifat Sait, İzmir’in ve temsil ettiği Balkan camiasının etkin isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

İzmirli vekil Sait, TBMM’de bugüne kadar kurulmamış olan ve kısa adı BALPA olan Balkan Parlamentolar Asamblesi kuruluş dosyasını TBMM meclis başkanı Cemil Çiçek’e verdi. TBMM Dış ilişkiler müdürlüğünde incelenen dosya, Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi. Dışişleri bakanlığının uygun bulması durumunda mecliste ilk kez Balkan Parlamentolar Assamlesi’nin (BALPA) kurulması için düğmeye basılacak.

Kuruluş dosyasında BALPA’nın İzmir’de yapılacak ilk toplantıda imzalanması hedefleniyor. Yani kurulacak olursa BALPA’nın merkezi İzmir olacak. Türkiye-Arnavutluk Dostluk gurubu başkanlığına seçilen Rifat Sait, 28 Kasım Pazartesi günü Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde faaliyette olan 300’e yakın Balkan- Rumeli STK temsilcisini TBMM’de ağırlamaya hazırlanıyor.

Yemekli olacak bu toplantı ile Türkiye’de ilk kez bu kadar çok Balkan Derneği TBMM’de ağırlanacak. Bu önemli toplantıya Balkan ülkelerinin Ankara’daki Büyükelçileri, TİKA Başkanlığı, Yurt dışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre enstitüsü başkanlığı ve çeşitli akademisyenler de davet edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum