Reklam

Mustafa Oktay Korkmaz, "Daha güzel bir Buca için Adayım" dedi

Mustafa Oktay Korkmaz, CHP Buca Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı

Mustafa Oktay Korkmaz, "Daha güzel bir Buca için Adayım" dedi

Mustafa Oktay Korkmaz, CHP Buca Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı

Mustafa Oktay Korkmaz,
04 Aralık 2023 - 18:42

Gazetem İzmir / Burak SolakCumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Buca ilçesi için aday adaylığı süreci hız kazandı. Partinin önemli isimlerinden Mustafa Oktay Korkmaz, Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.


Korkmaz, Buca Belediye Başkanlığı aday adaylığını şu sözlerle ifade etti:

HALKÇI BELEDİYE YARATMAK, HALK MECLİSLERİ İLE YÖNETMEK İÇİN ADAYIM!
Belediye yönetimlerini halkların sosyal yaşam, barınma, beslenme, geçim, kültürel , sosyal çalışmalar, çocuk gelişimi, her yaşta eğitim, temizlik, sağlık, tatil ve spor çalışmaları örgütlülüğü yaratacak HALK MECLİSLERİ oluşumu hedeflerim ile adayım.
• Kadın meclisleri, • Çocuk meclisi, • Gençlik meclisi, • Sanat kültür meclisi, • Spor meclisi, • Muhtarlar meclisi, • Sokak, mahalle, semt meclislerinin oluşumu halk meclisinin talep ve önerileri ile şekillenecek. • Bütçe denetim meclisi, • Çalışmaları denetleme meclisi, İle denetlenecek hesap vereceğiz.
* Halk meclisi; başkan ve meclis üyelerini her yıl onaylayacak. Halk meclisinden onay alamayan yöneticiler istifa edecek. * Meclisler Buca’da yaşayan herkese açık olarak seçim usulü ile sokaklardan başlayarak, mahalle, semtlerden BUCA HALK MECLİSİ oluşturulacak. * Belediyeler mükemmel bir laboratuvarı, aynı zamanda çevre ve insan uyumlu şehir plancılığı ile yaşanıla bilinir şehirleri ortaya çıkarır. * Belediyelerde, bir daha seçilememe endişesi, partizanlık, hizipçilik, kendi çevresini ve gücünü yaratmayı red etme HALKÇI BELEDİYECİLİK olur. * Belediye reformlarına, onların ‘kolektivist toplumun embriyonları’ rolü uyarınca sahip oldukları önemi vermek HALKÇI BELEDİYECİLİK olur. * Ulaşım, ışıklandırma, su teminatı, elektrik, eğitime katkı , tıbbî hizmetler, hastaneler, yıkanma yerleri, çamaşırhaneler, belediye dükkanları, belediye fırınları, gıda hizmetleri, ısınma, işçilerin barınması, giyim-kuşam kamunun yararı açısından, hem de bu alanlarda çalışan vatandaşların çıkarı uyarınca örnek kurumlara çevirmek HALKÇI BELEDİYECİLİK olur. * Temelde sosyal risk gruplarına ve dezavantajlı kesimler olarak ifade edilen kadınlara, çocuklara, yaşlılara, yoksullara, işsizlere ya da etnik kimlik, cinsiyet, göçmenlik gibi nedenlerle toplumdan dışlanmış gruplara yönelik hizmetler sunmak HALKÇI BELEDİYECİLİK olur. * Sosyalleştirme, Sosyal Kontrol ve Rehabilitasyon, Mobilize Etme, Yönlendirme, Kılavuz ve Rehberlik Etme, Yardım Etme, Gözetme, Yatırım Yapma, Halk iletişimi… bütün bu kararlar halk meclisince alınır, yapılır, denetlenir, bütçesi deklare etmek HALKÇI BELEDİYECİLİK olur. * Kamusal harcamaları sağlık, eğitim, kültür gibi faaliyetlere yönlendiren, istihdam sorununun çözümüne yönelik politikalar geliştiren, muhtaç durumda bulunanları koruyan, sosyal adaletin tesis edilmesinin içine doğal halk meclisi üyeleri olan muhtarları karar mercii alanlarına taşıyan belediye HALKÇI BELEDİYECİLİK olur.
Sonuç olarak: Biz halk meclisleri ile halkçı belediye yönetimi yaratmaya adayız.






YORUMLAR

  • 0 Yorum