Reklam

Mustafa Toprak'tan 30 Ağustos resepsiyonu

Resepsiyona davetli misafirleri Vali Toprak ve eşi Avukat Selime Toprak ile birlikte Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve eşi Merih Mendi kapıda karşıladılar.

Mustafa Toprak'tan 30 Ağustos resepsiyonu

Resepsiyona davetli misafirleri Vali Toprak ve eşi Avukat Selime Toprak ile birlikte Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve eşi Merih Mendi kapıda karşıladılar.

Mustafa Toprak'tan 30 Ağustos resepsiyonu
31 Ağustos 2014 - 14:54

Vali Mustafa TOPRAK tarafından, Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu verildi. Resepsiyona davetli misafirleri Vali Toprak ve eşi Avukat Selime Toprak ile birlikte Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve eşi Merih Mendi kapıda karşıladılar. Saat 20:00'de başlayan resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Toprak şunları kaydetti;

“Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur.”

“Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren 30 Ağustos Zaferinin 92. Yıldönümünde; bu büyük Zaferi bir Bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle resepsiyonumuza katılarak bu gurur ve coşkumuzu daha da anlamlandıran siz saygıdeğer hanımefendilere ve beyefendilere tekrar hoşgeldiniz diyor; sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bu gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan ve bizlere, bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bugün tarihi bir günün yıl dönümü. Tarih ise bu milletin hayat kaynaklarından biridir. Milletler tarihlerinden güç alarak geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her dönemi parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir.

Bildiğiniz gibi Türk tarihinde zaferler ayı olarak da bilinen Ağustos ayı ayrı bir öneme sahiptir. 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te ortaya koyduğu sarsılmaz irade Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Anafartalar, Sakarya’da tecelli etmiş ve nihayet 30 Ağustos gibi varlığımızı ve bugünlere gelişimizi yakından ilgilendiren önemli zaferler ile bu kahramanlık destanları dizisi taçlandırılmıştır. Zaferler, Dünya üzerindeki en köklü tarihsel geçmişe sahip milletlerden biri olan Türk milletinin şanlı varoluşunun temel dinamiğidir. Bunun en bariz örneklerinden biri de 30 Ağustos Zaferidir. Anadolu’nun ebediyen bağımsız kalacağının dünyaya haykırışıdır.

30 Ağustos “büyük kahramanlıkların adıdır”

30 Ağustos Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ordu ile millet arasında güçlü bir bağ oluşturarak ordu millet dayanışmasının en ulvi örneğini bizlere göstermiş büyük yokluk ve imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu şanlı ordumuzun elde ettiği 30 Ağustos Zaferi ile de bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün durmayacağını tarih önünde bir kez daha ispatlamıştır.

Kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti 30 Ağustos’ta ki birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza ederek karşılaştığı bütün zorlukların istetesinden gelmeyi başarmış, bugünlere kadar gelmiştir.

Yaşadığımız coğrafya başta olmak üzere dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiği günümüzde, içinde bulunduğumuz şartlar, birlik ve dayanışmamızı arttırarak korumamızı daha da zorunlu kılmaktadır.

Aziz Milletimizin gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini bu birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Milletimiz bu sayede en zor zamanlarında bile dünya ya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstermiştir. Bizi tarih boyunca kardeş yapan yüce değerlerin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Sözlerime son verirken bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk içerisinde bir yaşam diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin Zafer Bayramı'nı bir kez daha kutluyor; sevgi ve saygılarımla sizleri selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun ” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum