Reklam

Ömer Dinçer yazdı...

“Binali Yıldırım”lı İzmir

Ömer Dinçer yazdı...

“Binali Yıldırım”lı İzmir

Ömer Dinçer yazdı...
23 Mayıs 2016 - 09:23

Öncelikle kusura bakmayın biraz egoistlik yapacağım.

AK Parti'de kongre süreci tamamlandı. Kuşkusuz mevcudun içinde açık ara en iyi isim olan Binali Yıldırım, partinin Genel Başkanlığını ve hatta ülkenin Başbakanlığını yapacak. Ben tereddütsüz bunu, İzmir'in lehine son dönemlerde alınan en mutlu haber olarak görüyorum. Partinin İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım, unutmamalıdır ki artık İzmir'den çıkmış bir Başbakandır. Ve şüphesiz İzmir'le diğer illere oranla önemli ölçüde alakadar olacaktır.

Binali Yıldırım kararı kanımca her ne kadar geç gelen bir adalet gibi görünmüş olsa da, her daim içindeki heyecanı ve hizmet aşkını korumayı bilmiş biri olan yeni Genel Başkan, ömrünün hangi sürecinde olursa olsun koşturmayı herkesten kat kat daha fazla sevecek ve bilecektir. Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasi ile olan sınavını hep askeri darbelerle ayaklar altına alan Türkiye bugün demokrasi adına adımlar atarken, diğer yandan da vatandaşına hizmet edebilmenin keyfini çıkarır oldu.

Hazır egoistlik demişken...

Binali Yıldırım'ı siyaset yaptığı süre boyunca yakından takip eden ben, İzmir'in böylesine güçlü bir ismin sunacağı olanaklardan iyi yararlanmasını istiyorum.

Kent olarak çok ciddi sıkıntılarımız var. Birçoğu aşılamayacak derecede çıkmaz sokak, birçoğu geçilemeyecek derecede yüksek duvar olup çıkıvermiş.

Kentin yenilenebilmesi adına önemli kaygılarım var mesela. Hala devam eden bir takım altyapı sorunlarını aşmanın belediye eliyle pek mümkün olamayacağını düşünüyorum. Durum öylesine ciddi ki, bakın hala çöpü, hala Körfez'i, hala tarihi restorasyonu, hala gecekonduyu konuşup duruyoruz. Yeni yollar, otobanlar, hızlı trenler, temiz körfez, pırıl pırıl evler bu kentin sakinlerinin de hakkı. Ve bunun için tek yol hükümet-belediye ortaklığından geçiyor. Hükümet kanadını temsilen karşımızda Binali Yıldırım'ın olması işte bu yüzden sevindirici, bu yüzden elzem.

Türkiye Cumhuriyeti'ne yeni Başbakanı, AK Parti'ye de yeni Genel Başkanı için hayırlı olsun diyorum. Umalım ki ülke geneli için her şey 1 gün öncesine oranla çok daha güzel olsun.

Ve İzmir bu güzelliklerden payını alsın.

Terörsüz, krizsiz, umut dolu haftalar...


YORUMLAR

  • 0 Yorum