Reklam

Öncülerin şehrinde "Beyaz Kırlangıç" zamanı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından projelendirilen "Beyaz Kırlangıçlar" bisikletli trafik polisleri göreve başladı.

Öncülerin şehrinde "Beyaz Kırlangıç" zamanı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından projelendirilen "Beyaz Kırlangıçlar" bisikletli trafik polisleri göreve başladı.

Öncülerin şehrinde "Beyaz Kırlangıç" zamanı
08 Eylül 2014 - 22:00

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, hem artan araç sayısının fazlalığı hem de farkındalık oluşturmak için Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde bisikletli polisler projesini devreye soktu. Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda yapılan açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, çok sayıda bisikletli vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Beyaz Kırlangıçlar olarak adlandırılan bisikletli trafik polisleri, ilk olarak sahil şeridinde görev yapacaklar. Okul önlerindeki sabah ve akşam trafiğini kontrol ederek, sahil şeridinde bulunan bisiklet yollarını hem motorlu taşıtlardan hem yayalardan hem de seyyar satıcılardan arındıracaklar. Şimdilik 20 adet bisiklet ile hizmet verecek olan Beyaz Kırlangıçlar’da bir trafik polisinde bulunması gereken tüm aletler bisikletlerinde mevcut.

GÜVENLE BAS PEDALA BEYAZ KIRLANGIÇLAR YANINDA

"Güvenle bas pedala Beyaz Kırlangıçlar yanında" sloganıyla başlatılan projeyi devreye sokarak, İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerini kutlayan, Vali Toprak törende yaptığı konuşmasında şunları aktardı.

“İsmi gibi güzel beyaz kırlangıçlar projesi adı gibi kendi de beyaz temiz bir proje hem havaya, hem karaya he trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması için önemli bir sayfa açıyoruz. Hayırlı olsun İzmir’imize ve projenin başlatıldığı Karşıyaka da ki semtte kalan tüm hemşerilerimize.

Trafik ve trafik yoğunluğu hepimizin ve tüm ülkelerin en önemli sorunlarının başında yer alıyor. Önemli olan bizim bu sorun karşısında almış olduğumuz çözümler. İzmir’e baktığımızda şüphesiz ki şehrin nüfusunun yoğunlaşması ve zaman içerisinde taşıt noktasında artan yoğunluk nedeniyle yolların yetersiz olması nedeniyle genel manada bir yoğunluğu hepimiz yaşıyoruz. Yollarda sürücü ya da yaya olarak gittiğimizde bu sıkıntıları bizatihi kendimizde çekiyoruz. O sıkıntıları da değişik noktalarda dile getiriyoruz. Tüm bu güzel projeler o sıkıntılardan kurtulmak için oluşturulan önemli çıkış noktalarıdır.

BİLİNCİ YÜKSEK BİR KENT

Şüphesiz ki İzmir ilimizde kadim bir il. Zaman içerisinde trafik yoğunluğu nüfusun yoğunlaşması ve imkânlar ölçüsünde insanların alım gücünün artması nedeniyle taşıt sayısında ki yoğunluklar bizi biraz da sıkıntıya sokuyor. Zaman içerisinde yapılan yeni yollar özellikle toplu ulaşımı kullanması fırsatlarının oluşturulması vesilesi ile bu sıkıntıyı biraz daha gideriyoruz. Kentlerin gelişmişliğinden vurgu yaparak bahsetmek istiyorsak bu gibi projelerinde devreye girmesi gerekiyor. Ben aslında İzmir ilinde bisikletli trafik polislerinin devreye konulması insanlarımızın bilincinin geliştiğini, Devletimizin, müdürlüklerimizin, yerel yönetimlerin bu konuya dikkat ettiğini ve halkın bilinci ile birlikte bu taleplerin arttığını ve Devletimizin tüm kurumlarının da bu konuda proje hazırlayarak bu konuda örnek olmaya çalıştığını da görüyorum. Bu projede bunun bir örneğidir.

BİSİKLET KULLANMA SEVGİSİ

İzmir’de şüphesiz ki yerel yönetimler tarafından özellikle bisiklet yollarının artırılması gerekiyor. Bizler değişik ülkelere gittiğimizde mesela Çin’de, Viyana’da, Hollanda’da orada özellikle bisiklet yollarının gelişmiş bir şekilde yapıldığını ve insanlarımızın yakın noktalarda bisiklet ile gitme iradesini ortaya koyduklarını görüyoruz. Burada iki önemli nokta var birincisi bisiklet yollarının yapılması ikincisi de vatandaşlarımızın özellikle coğrafik yapısı olarak düz olan şehirlerde düz yollarda bisiklet kullanma oranını sevgisini yaşamalarından geçiyor.

Burada da özellikle Çiğli tarafından başlayıp Üçkuyular’a kadar gidecek olan alanda zaman içerisinde yapılan bisiklet yollarının yapıldığını görüyoruz. Bu noktada da bisiklet kullanma oranının ve bilincinin yaygınlaştığını görüyoruz. Bu konuda önemli mesafeler alınacağına ben inanıyorum. Ülkemizde de bu yoların yapılması bunun bir göstergesidir. Trafik yoğunluğunu bir nebzede olsa rahatlatacaktır.

TÜM HALKIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Tüm vatandaşlarımızı, halkımızı tebrik etmek istiyorum. Bisiklete olan gönülden sevdaları ve bunu kullanım oranında ki güzelliklerden dolayı ben İl Emniyet Müdürlüğümüze bu güzel projeyi uyguladıkları için teşekkür ediyorum. Altyapıyı geliştirdikleri ve geliştirme noktasından yaptıkları işbirliklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum. Bir şeyi yapmak önemlidir, onu sürdürebilmek ayrı bir güzelliktir.

Bu konuda alan düzenlemeleri ile birlikte bir katkı sağlamakta lazım. Vatandaşlarımızın sevgisi ile birlikte bunun yerleşeceğine ben inanıyorum. Başta İl Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Son zamanlarda trafik yoğunluğunu gidermek açısından özellikle yaz mevsiminde ilimize atanan emniyet personelimizi trafik alanına daha fazlasını kaydırdık. Planları o şekilde yaptık. Baktığınızda daha fazla trafik polisini görüyorsunuz.

İZMİR FARKINDALIKLAR, ÖNCÜLER ŞEHRİ

İzmir farkındalıklar, öncüler şehri. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ve yerel yönetimlerde bu konuda hakikaten örnek projeler geliştiriyor. Bu projelerde motosikletli güven timleri bunun bir parçası diye düşünüyorum. Bunun sonucunda suç ve suçluluk oluşmadan önlenecek ama yine de oluşuyorsa süratle yakalanarak ilgili noktalara teslim edilecektir. Her şey vatandaşımızın rahatı için, güvenliği için, güzel yaşam alanlarına kavuşası için daha mutlu ve huzurlu günlere güzel bir çevrede temiz bir çevreye ulaşması içindir. Bu proje sadece trafik düzenlemesi açısından değil bir farkındalık oluşturmak içindir. Özellikle okulların önlerinde açılış ve kapanış saatlerinde trafiğin düzenlenmesinde bu arkadaşlarımız görev alacaklardır. Onun için çok fonksiyonlu bir çalışma diye düşünüyorum.

VALİ TOPRAK’TAN BİSİKLET SEVERLERE ÇAĞRI

Bisiklet federasyonuna, buradaki bisiklet kulübüne ve bisiklet severlere buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Sizlerin o güzelliğini bizde Emniyet aracılığı ile geliştirilen bu proje ile destekliyoruz. Birbirimize ve bu projemize sahip çıkalım, vatandaşımızın trafik yoğunluğunu azaltmada, güvenliğini sağlamada, temiz bir çevre oluşturmada hep birlikte daha güzel bir ortama kavuşalım” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, bisikletli trafik polislerine katıldıkları bisiklet eğitiminden dolayı kurs sertifikalarını dağıttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum