Reklam

Özgener'den Tugay'a 'İnciraltı' için destek çağrısı

İZTO Meclis Toplantısı’nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener İnciraltı planlama süreci ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulunarak, “İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Özgener'den Tugay'a 'İnciraltı' için destek çağrısı

İZTO Meclis Toplantısı’nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener İnciraltı planlama süreci ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulunarak, “İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Özgener'den Tugay'a 'İnciraltı' için destek çağrısı
26 Haziran 2024 - 22:09

İzmir Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ekonomi vurgusu yaptı.

Özgener, Ekonomi Üniversitesi'nin Balçova Kampüsü'nün içinde yer alacak “sağlık tesisi ve hastane” için plan notu değişikliğinin onaylanıp askıya çıktığını belirtti.

DESTEK BEKLİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a işbirliği çağrısında bulunarak sözlerine başlayan Özgener, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, göreve geldiğiniz günden bugüne, üç aylık kısa bir süre içerisinde, kentimizi ilgilendiren konularla ilgili sizinle birçok kez görüşme fırsatımız oldu. Öncelikle Mayıs ayındaki ziyaretimiz esnasında sizlere ilettiğimiz dosyamıza kapsamlı bir yanıt verilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Detayları, sektör temsilcilerimizin yer aldığı Meslek Komitelerimizle paylaştık. Bugün yine sizlere ileteceğimiz beklentiler dosyamızda takip ettiğimiz projelerimizin güncel durumunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çözülebilecek yeni konuları dile getirdik. Sizinle ve bürokratlarınızla belirli aralıklarla bir araya gelerek gerçekleştireceğimiz istişare toplantılarıyla konularımızın çözümünde kısa sürede yol alacağımıza inanıyorum. İzmir’in ekonomik hayatına kazandırılmasını düşündüğümüz İnciraltı’nın yeşil dokusunun korunarak planlanması gerektiğine dair mesajınız bizlere umut verdi. Bildiğiniz gibi, sağlık turizmi kentimizde turizmin gelişmesi için önemli bir unsur. Bu anlamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı plan ile bir aşamaya gelindi. Planda; Kültürpark’ın yaklaşık 7 kat büyüklüğünde yeşil alana yer veriliyor. Konuyla ilgili ihtilafların karşılıklı diyalog içerisinde çözüme kavuşturulmasının uygun olacağını düşünüyoruz. İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz Dosyamızda sunduğumuz, şehrimizin simge alanlarından biri olan Kültürparkın günümüz gereksinimleri çerçevesinde dönüşümüne yönelik önerilerimize işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduğunuza dair yanıtınızdan memnuniyet duyduk. İzmirlilerin, şehrin kalbinde, doğa ile buluşacakları, müze ziyaretleri, tiyatro gösterileri ve yaratıcı etkinlikler eşliğinde aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri güncel bir yaşam alanına dönüştürülmesinin önem taşıdığını düşünüyoruz" dedi.

SPEKÜLASYONLARA MEYDAN VERMEDEN

Yeni vergi paketi ile ilgili çıkan spekülasyonları değerlendiren Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak öncelikli amacımız, üyelerimizin ticaretlerini geliştirmek. Bu sayede, kentimiz ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda geliştirdiğimiz projelerde her zaman tüm paydaşlarla açık iletişim, diyalog ve karşılıklı görüş alışverişi anlayışı ile hareket etmeye özen gösteriyoruz. Amacımız İzmir’in hak ettiği konuma gelmesine katkıda bulunmak, daha çok insana istihdam, daha çok katma değer yaratmak ve yaşanabilir bir çevreden ödün vermeden kentimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine destek olmak. Buradan meslek odalarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, kentimizi ilgilendiren her projeyi kamuoyu önünde tartışmadan ve eksik bilgiyle spekülasyonlara meydan vermeden, öncelikle karşılıklı diyalog, görüş alışverişi anlayışı ile değerlendirelim, bizim göremediğimiz bazı hususlar varsa bakalım ama kentimiz için en doğrusu ne ise birlikte karar verelim” ifadelerini kullandı.

HEDEF İLK 500’E GİREBİLMEK

Ekonomi Ünversitesi’nin Güzelbahçe Kampüsü hakkında da konuşan Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak, kentimize yeni projeler kazandırdığımız yoğun bir çalışma döneminin içerisinden geçiyoruz. Bu ay Odamız ve Vakfımızın göz bebeği İzmir Ekonomi Üniversitemiz için tarihi bir ana tanıklık ettik. 12 Haziran’da uzun zamandır büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüğümüz Güzelbahçe Kampüsümüzün temelini attık. Çevreci ve öğrenci dostu olarak tasarlanan kampüsümüz 130 bin m2 alana yapılacak. Tamamlandığında maliyet değerinin yaklaşık 2 milyar Türk Lirası’nı bulacağını öngördüğümüz kampüsümüzü, 3 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yatırım tutarı ile bir üniversite tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırıma imza atmış olacağız. Ülkemizin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında yer alan üniversitemiz, yeni kampüsümüzün sunacağı imkanlarla birlikte küresel hedeflerimizi karşılama yolunda başarıya ulaşacak. Vizyonumuz vakıf üniversiteleri arasında birinci sıraya yükselmek ve dünyada tüm üniversite sıralamalarında ilk 500’de yer almak. Bu vesileyle, bu tarihi ana tanıklık eden ve bizleri yalnız bırakmayıp katılan herkese ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da Üniversitemizin gelişmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir çabamız olacak. Bu süreçte, Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediyelerimizin desteğini ve başta Meclis Üyelerimiz olmak üzere katkı sağlamak isteyen tüm üyelerimizin görüş ve önerilerini bekliyoruz. Bu arada; sizlerle bir güzel haberi daha paylaşmak istiyorum. Az önce değindiğim üzere, Ankara ziyaretimizde şu anda mevcut olan Balçova Kampüsümüz ile ilgili güzel bir gelişme yaşandı. Bir süredir ilgili Bakanlıklar nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Balçova Kampüsümüz içinde “sağlık tesisi ve hastane” yer alacak bir kompleks inşa etmemize imkan veren plan notu değişikliği onaylandı ve askıya çıktı. Destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile Mekansal Planlama Genel Müdürü Sayın Yavuz Erdal Kayapınar’a sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum” dedi. (Egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum