Reklam

Pekdaş'tan 100. gün raporu

30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan, Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günlük süredeki hizmet bilançosunu açıkladı.

Pekdaş'tan 100. gün raporu

30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan, Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günlük süredeki hizmet bilançosunu açıkladı.

Pekdaş'tan 100. gün raporu
16 Temmuz 2014 - 11:23

30 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan, Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçen 100 günlük süredeki hizmet bilançosunu açıkladı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Konak Belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da katılımcılar arasında yer aldı. Toplantı Pekdaş’ın göreve geldiğinden bu yana geçen 100 günlük sürede yapılanları anlatan kısa film gösterimiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan Pekdaş, başkanlık koltuğunda geçen 100 günün değerlendirmesini yaptı.

"Ne düşünüyoruz, nasıl hareket ediyoruz, nasıl sahaya indik, bundan böyle nasıl çalışacağız, çalışma felsefemizi ortaya koymak istedik" diyerek toplantının amacını açıklayan Başkan Pekdaş, geçen 100 günlük süreçte enerjilerini ilçenin gelişmesine ve vatandaşlara daha iyi hizmet etmeye harcadıklarını söyledi. Bundan sonrasının daha iyi olacağını ve Konaklılarla birlikte daha güzel çalışmaları hayata geçireceklerinin sözünü de veren Pekdaş, "Önümüzde çalışma süremizin yüzde 95’i daha var. Türkiye’de demokrasi için alınması gereken çok yol var olduğu gibi bizim de önümüzde yürüyeceğimiz daha çok günler var" dedi.

Temiz bir seçim dönemi yaşayamadığını da dile getiren Pekdaş, kara propagandayla mücadele etmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, "Doğru bildiğimiz yolda, doğru şekilde mücadele ettik ve Konak halkı ile birlikte bu kara propagandaya en iyi cevabı sandıkta verdik. 147 yıllık belediyecilik tarihine sahip Konak’ın ilk kadın başkanı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum" diye konuştu. Konak’ı Konaklılarla birlikte yönetmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Pekdaş şöyle konuştu : "Seçim akşamı yaptığım açıklamada, 'Bizim artık başka sorumluluklarımız var' diyerek, kimseyi ötekileştirmeden, herkesle birlikte, öteki, beriki demeden bira arada, Konak’ta Konaklılarla birlikte üretmeye başlayacağımızı söylemiştim. Hayatımda hiç kindar olmadım. Kin sayfasını kapatıyoruz ve Konak’a hizmet veren herkesle, Konak için Konaklılarla birlikte üretmeye başlayacağımızı dile getirmiştim."

İLK İŞ ŞİFRELER KIRILDI

Başkanlık görevine şifreli kapıları kırarak başlayan Pekdaş, belediye şirketi Merbel’de yaşanan işçi krizini şimdilik aştıklarını, mahalle forumları ile bir ilkin altına da imza attıklarını belirtti. Damlacık halkının yaşadığı drama ortak olduklarını söyleyen ve Konak Tünelleri Projesi’ne tepkisini yineleyen Konak Belediye Başkanı Pekdaş, "Yeşildere-Konak Tüneli inşaatı sebebiyle bir mahalle yok edilmek üzere. Bu tünelin ÇED raporu, ihalesi, planı, zemin etüdü yapılmadı. Ulaşım master planına dahi dayanmayan bu yol vatandaşların en temel yaşam haklarını tehdit etmeye başladı. Evler boşaltılmak isteniyor. Ancak, ne insanlar ile ne belediye ile bir görüşme yapılıyor. Burası İzmir’in en eski mahallelerinden biri. Bu tarihi koruyarak yatırımların yapılması gerekir. İzmir Dubai gibi sonradan kurulan bir şehir değil. Burası 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir şehir. Bu projenin hayata geçirilmesi abesle iştigalden başka bir şey değildir" dedi.

KONAKLILARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Önümüzdeki dönem de aynı yönetim anlayışı ile Konak halkına hizmet sunmaya devam edeceklerini belirten Sema Pekdaş, "Bu yüz günde yaptığımız gibi yine mahalleleri dolaşacağız, sokaklarda olacağız. Sorunları yerinde tespit ederek, çözüm üretmeye devam edeceğiz. Konaklı vatandaşlarımızın sesi, gözü, kulağı olmaya devam edeceğiz. Daha önümüzde yürünecek çok yol, yapılacak çok şey var" dedi ve başta Konak Halkı olmak üzere, görevi süresince ara vermeden çalışan belediyedeki çalışma ekibine teşekkürlerini sundu.

VALİLİK EMLAK VERGİSİNİ YATIRMADI

İlçede yer alan tarihi aksın ortaya çıkartılması ve kültür sanat yatırımları ile ilgili merkezi hükümet kanadından gereken yardımı alamadıklarını kaydeden Başkan Pekdaş sitemini şu sözlerle dile getirdi: "Bakanlığın da bu konuda katkıda bulunması lazım. Maalesef konu İzmir olunca görmezden geliniyor. Yapması gereken yatırımları yapmıyor. Bu çalışmaları belediyeler kendi öz kaynakları ile üstleniyor. Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Konak önüne geleni hoyratça kazma yeri değil. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Maalesef Valilik bu sene emlak vergilerinden bu işler için harcanması gereken payları her türlü yazışma yapılmasına rağmen halen gönderilmedi."

YORUMLAR

  • 0 Yorum