Reklam

Piriştina yaptıklarını ve yapacaklarınız anlattı...

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, doğduğu, büyüdüğü ilçe olan Buca’yı marka kent yapmak için yola çıktığını anlattı. Başkan, “Allah bana baba ve dede topraklarında belediye başkanlığı yapmayı nasip etti. Hedefim Buca’yı hak ettiği noktaya getirmek, Piriştina soyadına layık olmak” dedi.

Piriştina yaptıklarını ve yapacaklarınız anlattı...

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, doğduğu, büyüdüğü ilçe olan Buca’yı marka kent yapmak için yola çıktığını anlattı. Başkan, “Allah bana baba ve dede topraklarında belediye başkanlığı yapmayı nasip etti. Hedefim Buca’yı hak ettiği noktaya getirmek, Piriştina soyadına layık olmak” dedi.

Piriştina yaptıklarını ve yapacaklarınız anlattı...
22 Ağustos 2014 - 18:56

Gazetem İzmir -
Salih Erkek: Levent Bey, 4 aylık bir zaman diliminde gösterdiğiniz performans göz dolduruyor. Yaptıklarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Levent Piriştina: Yerel seçimlerin üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen Buca’da değişimi hissettirmeyi başardığımıza inanıyorum. İlk olarak bilbordlar aracılığıyla halka sorduk ve Gölet’i yenileme kararı alarak başladık, atıl vaziyetteki Tenis Kulübü’nü hizmete açtık, belediye hizmetlerinin daha hızlı ilerlemesi ve halkla birimler arasında köprü oluşturmasını sağlayabilmek adına Buca TİM’i kurduk. Ben dâhil herkes, vatandaşla her daim sıcak diyalog içerisinde, kısa bir süre önce de Yedigöller’i yenilemek üzere tüm birimleri sevk ettik. Birimler burada yenileme faaliyetlerini sürdürüyor. Buca Tekstil Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) ile istihdama yönelik bir projeye ortak olduk, yoğun tempomuza rağmen araya toplu sözleşme töreni eklemeyi başardık. 5 bin çocuğa okulların kapanmasının ardından ücretsiz yüzme ve tenis eğitimi imkânı sunduk, 7 öğrenciye de ücretsiz İngilizce eğitimi sağladık. Geride kalan Ramazan Ayı’nda İzmir Fırıncılar Odası ile ekmek israfını önlemeye yönelik ses getiren bir proje başlattık. Şimdi sizin aracılığınızla gelecek süreçte tarihi projelerin başlayacağı müjdesini verebilirim.

S.E: Engelliler ile ilgili olan projeleriniz nelerdir?

L.P: Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak ve akülü araçlarıyla yolda kalmalarının önüne geçecek araç şarj istasyonlarını kurduk. 10 noktaya kurulan istasyonlarla engellilere önemli bir destek sağladığımıza inanıyorum. Tabii engelli vatandaşlarımız için bir çok proje daha yaşama geçireceğiz.

S.E: Sayın Başkanım; göreve başladığınız günden bu yana genel olarak yaptığınız sosyal sorumluluk projelerinden bahseder misiniz?

L.P: Soma şehitlerimiz için bir fidanlık oluşturduk, çok sayıda nitelikli kültür-sanat etkinliği gerçekleştirilmesini sağladık; Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu’na girdim, Belenbaşı Kiraz Festivali’ni gerçekleştirdik. Ayrıca sokak hayvanlarına geri dönüşüm yoluyla mama ve su temin eden sistemler ile parklara otomatik su sistemleri yerleştirdik. Son olarak da 7-14 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz tiyatro kursu başlattık ve İl Özel İdaresi mallarının hazineye devrinin iptali için İzmir Valiliği’ne dava açtı.

S.E: Bu kadar kısa zamanda baya seri gidiyorsunuz, sizi tebrik etmemek ayıp olur. Peki, bizlere orta ve uzun vadede gerçekleştireceğiniz projelerden bahseder misiniz?

L.P: Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi işbirliğiyle yürütülen Şirinyer Projesi’nin mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlarsınız. İşte o alanı yeniden projelendirdik. Burada yeşili daha yoğun bir proje üzerine çalışıyoruz, ayrıca Kasaplar Meydanı Projesi’nin de hazırlandık, en kısa zamanda ihaleleri gerçekleşecek. Çevik Bir Meydanı’ndaki eski futbol sahasını Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devralmak üzere çalışma yapıyoruz, bu sahayı aldıktan sonra ilçeye dev bir meydan kazandıracağız.

Önemli projeler

Uzun vadede ilçeye yatırımcılar kanalıyla altında kültür merkezi bulunan 5 yıldızlı bir otel kazandırmak, ayrıca Kaynaklar bölgesine film platosu kurmak için de araştırma yapıyoruz. Görev süresi sonunda en büyük hayalim yüzleri gülen insanların yaşadığı bir ilçe yaratmak, Hedefim, hemşerilerime iyi ki Buca’da yaşamaya devam etmişim’ dedirtebilmek. Mülklerinin değer kazandığı, trafiği büyük ölçüde çözülmüş, cezaevi taşınmış, yeni yatırımlar gerçekleşmiş, imar sorununda yol almış bir Buca hayal ediyorum. Bu hayal için de ekibimle birlikte çalışıyorum. Umarım Bucalılar bizi bu yolda yalnız bırakmazlar.

S.E: Sayın Başkanım ilçenizde kaç tane spor kulübü var bilmiyorum; ancak onlarla ilgili herhangi bir çalışmanız var mı ya da olacak mı?

L.E: Salih Bey sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu sebeple İlçemde bulunan 13 spor kulübünün temsilcileriyle belediye meclis salonunda bir araya geldim, her kulübe Şubat ve Temmuz aylarında para yardımı yapılacak, hatta geçtiğimiz günlerde ilk maddi desteği yaptık. Buca Tenis Kulübü binasında 13 kulübe de birer oda verilecek, Buca TİM bünyesinde spor masası kurulacak, spor hizmetleri için belediyeye bir midibüs daha alınacak ve tesis imkanlarının artması için çalışma yapacağız.

S.E: İzmir’de ve hatta Türkiye genelinde pek alışık olmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Yapacağınız projeleri önce halka soruyorsunuz değil mi?

L.P: Evet, halka sorma ilkesiyle yola çıkıyoruz. Mesela Forbes Caddesi’nin yeni halini de caddenin esnafına sorduk. Belediye Meclis Salonu’nda esnafla bir araya gelerek 8 maddelik çözüm reçetesi çıkardık. Bu reçete doğrultusunda caddenin yenilenmesine karar verilirken esnaflarımızın beklentilerini, görüş ve önerilerini aldık. Görüşmeler sonunda cadde için yeni bir proje hazırlanmasına, umumi tuvaletler konulmasına, işporta ile mücadele edilmesine, Büyükşehir ile görüşülerek zabıtanın yetki alanlarının belirlenmesine, altyapı sorunlarının giderilmesine, MOBESE kamerası konulmasına, işgaliye sınırlarına uyulmasına, cadde ortasındaki havuz ve suyolu ile tel örgülerin kaldırılmasına karar verdik. Biz doğruyu yapmayı ve hızlı yapmayı istiyoruz. Belediye ve esnaf değil, 500 bin Bucalı mutlu olsun istiyoruz. Çünkü Forbes'e 500 bin Bucalı geliyor. Toplum yararına çalışmak önemli. Ahmet’in, Mehmet'in dükkânına göre değil; orayı ortak akılla düzenleyelim istiyoruz.

S.E: Sayın Başkanım, malumunuz rahmetli babanızı yakından tanıyanlardan birisiyim. İzmir siyasetinde önemli bir yeri vardı. Ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yaptığı eserler hala konuşuluyor; İzmirli vatandaşlar babanızı hala özlem ve rahmetle anıyor. Sizde de o ışığı, hizmet aşkını görüyoruz. İzmir için yeni bir Ahmet Piriştina doğuyor diyebilir miyiz?

L.P: Rahmetli babam İzmir’i çok severdi ve elinden gelen hizmetleri yaptı. Çok daha fazlasını da yapacağından kimsenin şüphesi yoktu; ama maalesef ki çok erken zamanda kaybettik onu. İzmir’e mal olmuş birisiydi. Ben de onun evladı olarak kendisiniz izinden gidiyorum, ondan aldığım bayrağı daha ileriye taşımaya çalışacağım. İnanıyorum ki bizi görüyordur. İnşallah benimle gurur duyacağı projelere imza atarak onu ve İzmirlileri mutlu edeceğim.

S.E: Başkanım çok teşekkür ediyor; görevinizde başarı ve kolaylıklar diliyorum.

L.P: Salih ağabey ben de size teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum