Reklam

Saadet'ten Emir Çaka Bey'e Anlamlı Ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Ahmet Gündüz'ü (Emir Çaka Bey) ziyaret etti.

Saadet'ten Emir Çaka Bey'e Anlamlı Ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Ahmet Gündüz'ü (Emir Çaka Bey) ziyaret etti.

Saadet'ten Emir Çaka Bey'e Anlamlı Ziyaret
27 Kasım 2023 - 15:19

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti~Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gündüz'ü İzmir'deki evinde ziyaret etti. 

Vakfın Başkanı Ahmet Gündüz, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç'a ithafen, 
"Anadolu yollarında ömrünü adadığı büyük Türkiye ideali için bir ömrü feda etmiş, karşılıksız hesapsız vatanını sevmiş bir yıldırım gibi ideallerinin peşinden koşmuş ve tüm zaferlerin ruhunu gönüllere girmenin zaferi ile kazanmış Kıbrıs'ın bağımsızlığından Bosna'daki Müslüman katliamının durması için dünyanın neresinde olursa olsun çiğnenen her mazlum yüreğin olduğu yeri kendi vatanı kabul etmiş her mazlum çığlığına ses olmak için muazzam bir mücadele sergilemiş, Kıbrıs Barış Harekatının başlama talimatını vererek harekatın baş mimarı ünvanını onurla taşımış "Ne ezen ne de ezilen hakça bir düzen adil düzen" diye haykırarak tam bağımsız büyük Türkiye oluşumuna giden yolda Milli Görüş'ün liderliğini yapmış, ilahi kudretin rahmet ve merhametine onurların en yücesi cennet mekanın olsun diye gözyaşları ve dualar ile uğurladığımız 54. Türkiye Hükûmetinin 23. Başbakanı Mücahit Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın en yakın kurmaylarından en yakın sadık dostlarından olmanız vesilesi ile size hoş geldiniz şerefler bahşettiniz diyor ve Yedi bin yıllık Türk tarihinin ilk amirali, hilalin kanatlarıyla kendisine gök kubbede yol açan hem şehidimiz hem şahidimiz Emir Çaka Bey'in tüm ideallerini ve tüm rüyalarını Mavi Vatan düşüncesiyle tüm küresel güçlere karşı yapan bir ruhla "Eğer Allah size yardım ederse, artık size galip gelecek kimse yoktur! Hâlbuki sizi yardımsız bırakırsa, o takdirde O'ndan sonra size kim yardım edebilir? Öyle ise müminler artık ancak Allah'a tevekkül etsinler." Âl-i İmrân Suresi 160.ayet-i kerimesi ile sizi selamların en güzeli Allah'ın selamı ile selamlıyorum" diyerek seslenmiş oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç ile çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede Şerafettin Kılıç, "Ülkeye borcunu son nefesine kadar çalışmakta gören, yeni dünya düzeninde dijitalleşme çağının ancak yüksek teknoloji oluşturmakla yakalanabileceğine inanan, bu yüzden de  ARGE çalışmalarına önem veren bir misyon ve vizyon temsilcileri olarak Ezberlerin ötesini konuşan, risk alan zihin yapınızdan dolayı, küresel güçte bir Türkiye, küresel güçte bir denizcilik ihtisas eğitimi düşüncenizden dolayı sizi tebrik ediyor  ve bu kutlu gelecek projesinde gelecek nesiller adına sizin ile birlikte mücadele etmekten sizlere destek olmaktan bağlandığımız hakikatler adına şeref duyacağımızı da bu ziyaretimiz vesilesi ile  bildirmiş oluyorum." Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfının Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini kurma yolunda yapmış olduğunuz çok meşakkatli mücadelelerinizi  dualarla ve saygıyla  izlemekteyiz." dedi.

Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti ~Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gündüz ise " Ömrümüzü hakiki anlamda kul olmaya adadığımız her nefeste hissettiğimiz ve kalbimizde bir elmas aydınlığında aşkı ile hep yaşayan Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in buyurdukları gibi: " Vatan sevgisi imandandır." yine bir başka hadis-i Şeriflerinde müjdeledikleri gibi:" iki göz vardır ki bunlar cehennem ateşini görmez biri vatanını bekleyen göz biri de günahına ağlayan göz" işte Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı bu hadis-i şerifleri kendine çıkış misyon ve vizyonu kabul etmiş, Yedi bin yıllık Türk Tarihinin ilk amirali Emir Çaka Bey'in adını alıp onun yarıda bıraktığı ülkü ve ideallerini tamamlamak için kurulmuştur" diye konuştu.

Gündüz, "Tacettin Dergahında yankılanıp yazılan İstiklal Marşı ruhuyla yeni bir devrin yeni bir tarihin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yazılması için tarihsel bir sefere çıkmış bir oluşumun Türkiye de bir ilk olabilecek ilk Denizcilik İhtisas Üniversitesini "Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi" adı ile de kurmaya çalışan zamanın ruhunu yakalamış çağı aşan bakışın çağı kurtaracak duruşun yeni çağlar açacak arayışın kapısının adıdır. Bu düşünce ile de Allah'ın izni ve takdiri ile Türkiye  Yüzyılı küresel oluşumunu Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı - Mavi Vatan misyon ve vizyonu ile birleştirmiş olduk. Farklılıklarıyla fark edilen Türkiye Yüzyılı Vizyonunu, bilimin, dijitalin, üretimin yüzyılına dönüştürecek misyon ve vizyon projemizle de değişimi yönetme ve geleceği inşa etme adına biz de varız diyoruz. Bu neden ile de her türlü fikri ve fikrin mülkiyetinin çalıntısına engel olmak için 19 Şubat 2020 tarihinde Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi ile alakalı projenin düşünsel planda tarafımızdan üretilip geliştirildiği İzmir 14. Noterinde 01131 nolu beyan ile projenin bizlere ait olduğunu kabul ve ikrar etmiş olduğumuz ile alakalı belgemizin olduğunu da hatırlatırım." ifadelerini kullandı.

Emir Çaka Bey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalbimize, ülkeye hizmet, millete hizmet, halka ve Hakk’a hizmet aşkını, sevdasını, tutkusunu veren Allah’a hamdediyorum... Türkiye de güçlü bir vakıf geleneği var ama bizim kökümüz daha eski 1081 milli mücadelenin ateşleyicisi ilk deniz ordusunun kurulma tarihidir. Yani yedi bin yıllık Türk Tarihinin ilk amirali Emir Çaka Bey'in İzmir'i aldığı tarih olan 1081 yılı Deniz kuvvetlerimizin ilk kuruluş tarihi olarak kabul ettiği bir tarihtir. O yüzden de Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı olarak tüm Türkiye'ye biz de varız dedik. Milletimiz varsa biz de varız dedik. Emir Çaka Bey ruhu var ise biz de varız dedik."

İnsanların kavgadan gürültüden bıktığını ve huzur istediğini söyleyen Ahmet Gündüz, "Dünyadan kopmuş vakıf anlayışı dışında halkın içinde bir vakıf kurduk. Geleceğin neslini zamanın ruhuna uygun yetiştirmek boynumuzun borcudur dedik gençliğimiz velinimetimizdir dedik ve bu kutlu yola çıktık. 
Üniversite vakıfları ile alakalı olarak bir reforma bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Yapısal reformlara ihtiyaç var. Liyakatın esas olduğu şeffaflığın olduğu itibarlı bir vakıf oluşumu için bir zihniyet değişikliğine gidilebilmesi için Emir Çaka Bey ruhuna ihtiyaç var. İşte bunun için büyük bir cesaret ile yola çıktık. Türkiye Avrupa Birliği'nin, Asya, Orta Doğu ve islam dünyasına açılan kapı olacaksa bu Emir Çaka Bey vizyonundan geçer. Biz bunu hep birlikte tesis edeceğiz inşaAllah" dedi.

Gündüz, "Girdiğimiz bu alanda öncü olmak ve uluslararası bir marka meydana getirmek nihai hedefimizdir. Yola çıktığımız andan bu yana en iyi olmayı hedefleyerek devam ettiğimiz yolumuzda, en iyi ve en çok ses getiren işlere imza atmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Gündüz "Vizyonumuz" ve "Misyonumuz" diyerek şunları söyledi:

Vizyonumuz: Sahip olduğumuz evrensel değerler ile uluslararası arenada Mavi Vatan'ın gücüne güç katan en önemli bir düşünce kuruluşu olmak.

Misyonumuz: Sahip olduğumuz tarihi değerler ile bütünleştirdiğimiz yenilikçi ve değişime açık hedeflerimizi istikrarlı bir şekilde global bir zeminde sürdürmek. 

Çaka Bey, "Bu dünyada tek ses ne biz ne bir başkası. Bu bahçede papatyadan başka binlerce çiçek daha var. Gençliğe rol model olmak üzere çıktığımız bu kutlu yolda ki bizlerin de sessiz çığlıklarına ses verilsin" dedi.

Bu Proje Nereden mi Çıktı?

Ahmet Gündüz,"Yıllar önce içimi acıtan bir resim görmüştüm eminim o resmi siz de görmüşsündür. O resimde Haçlılar tarafından katledilmiş ve paramparça edilmiş islam coğrafyası Orta-Doğu da ki savaşta annesini kaybetmiş küçük bir kız çocuğunun yetimhane zeminine beyaz tebeşirle çizdiği bir anne resmi ve onun kucağına dizlerini bükmüş cenin şeklinde uzanışı ve sarılışı.

Kendi çizdiği resme dahi hürmeten ayakkabıları ile basmamış ve ayakkabılarını tebeşirle çizdiği anne resminin dışında bırakılır ve çıplak ayakla duruşu....

Bu duruşu bilemeyenin kendi çizdiği anne resmine bile hürmeten ayakkabı ile basmayıp ayakkabısını dışarda bırakan şuuru anlayamayanın Emir Çaka Bey vizyon ve ufuk projesini de buradaki inceliği de anlayabilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Çaka Bey bunun nedeni şu sözlerle açıkladı:

"Çaka Bey'in ölümü Müslümanlar için önemli bir kayıp, Bizans içinse büyük bir kazanç olmuştu. Bizanslılar ve yeni başlayacak olan Haçlı seferleri  karşısında artık bir donanma gücü yoktu. 
Orta Doğu ve Anadolu topraklarına 1096 yılından 1270 yılına kadar 8 haçlı seferi yapılmış ve yüz binlerce müslüman katledilmiştir. Emir Çaka Bey Katledilmeseydi 2 milyara yaklaşan islam alemi böylesine dağınık param parça olabilirmiydi? İşte Filistin işte Kudüs 70 yılı aşkın bir zamandan beri Siyonizm işgali altında. İşte haçlı işgali altında enkaza dönmüş İslam beldeleri...

Evet  Emir Çaka Bey'in tüm zalimlere olan kıyamı anlaşılabilmiş olsaydı bırakın paramparça edilmiş bir İslam coğrafyasını görmeyi ayağına kurşun sıkılmış bir Müslüman bile göremezdiniz. Çünkü  Emir Çaka Bey'i katletmekle İslamdaki birlik ruhunu katletmeye çalışmışlardı. Bu karanlık ve korku dolu dünyada ki tüm mahkemelerden belki de kaçılanabilinir. Ama en büyük mahkeme olan mahkeme-İ Kübra’ya çıkacağın o ilk anda da yaptıklarından değil yapmadıklarından da karanlıkta üzerine bastığın karıncanın hakkından da kimsesiz bir bebeğin çığlığını duymamaya benzeyen masumların kul hakkına girinceye kadar her şeyden ama her şeyden kudretin yüceliğinden kimse kaçamayacak. İşte hesabımızı kimsenin kimseye faydalı olamayacağı babanın evlada, evladın babaya faydasının olmadığı o güne sakladık."

Gündüz, "Ahiret hesabına inanan ve amel eden yüzü ışık saçanlardan olmak için, kendini hayır işlerine adayan tüm ecdadı rahmet ile anarak, hiçbir karşılık beklemeden yalnızca Allah'ın rızası gözetilerek yapılmış bir eser oluşturma projesi ile bu kutlu yola çıkmış bulunuyoruz. Yedi kandilli Süreyya'yı hissedip ruhunun vahyini duyup gök kubbenin yürek dehlizlerinde ki varoluşun sırrı için yamalı gömlek ile İstiklal Marşı'nı yazan ve kendisine verilen büyük ödülü kahraman ordumuza armağan eden Mehmet Akif'in ruhunu her zerrede ve her seste yaşatıp, bu tarihsel emaneti üstlenecek bir eğitim ruhu için Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı olarak bu kutlu yola çıktık" dedi.

Emir Çaka Bey, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim yolumuz, Sultan Alparslan’ın, Melikşah’ın, Emir Çaka Bey'in yoludur.

Bizim yolumuz, Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in, Sultan Süleyman’ın, Yavuz Sultan Selim’in yoludur.

Bizim yolumuz, Gazi Mustafa Kemal’in, Merhum Adnan Menderes’in, Merhum Turgut Özal’ın, Merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur.

Yani bizim yolumuz milletin yoludur; bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin,tevazunun, kucaklamanın,
kucaklaşmanın, birleştirmenin vizyon ve ufuk yoludur.   

Nereden geldiğimizi unutmadık, nereye yürüdüğümüzü de bir an olsun hatrımızdan çıkarmıyoruz.

Bu büyük dava çınarının bütün köklerinin, bütün dallarının nasihatlerini kulağımızda küpe yapıyoruz." 


YORUMLAR

  • 0 Yorum