Reklam

Salih Erkek'in kaleminden...

"İZMİRLİLER İTHAL ADAY İSTEMİYOR"

Salih Erkek'in kaleminden...

"İZMİRLİLER İTHAL ADAY İSTEMİYOR"

Salih Erkek'in kaleminden...
13 Kasım 2023 - 16:03

Bu yazım tüm siyasi parti liderlerine, kurmaylarına ve il, ilçe başkanlarına duyurumdur.
İthal ismi baştan İzmir, Türkiye ve bütün dünya genelinde yayıldı.
Peki nedeni neydi?
Yıllar önce Karabağları ilçe yapma adına çok uzun süre emek vermiştim.
İl Genel Meclisinde işlemleri tamamlamış hazır hale getirmiştim. Genel seçimler kapıya dayanmış herkes partisi için çalışıyordu. Seçimler bitmiş vekil çıkanlar teşekkür adına İzmir’e geliyorlardı.
CHP’den vekil çıkan rahmetli Enver ÖKTEN ve Abdurrezzak ERTEN de Mardinliler Derneğine geldiler, birer teşekkür konuşması yaptılar. Dernekte şimdiki Mardinliler Vakıf başkanımız Rasim Kahraman ile diğer katılımcı arkadaşlar da tebrik konuşması yapmıştı.
Şahsım Salih Erkek’te söz aldım ve “seçildikleri taktirde kanunlar dahilinde her istediğinizi yapacağız” sözlerini kendilerine hatırlatarak Karabağlar'ın ilçe olması adına hazırladığım dosyayı kendilerine “Sayın vekillerim bu dosya Eskiizmir bölgemizin ilçe olması adına hazırladığım dosyadır, tam teşekküllü hazırlanmış halini sizlere teslim ediyorum. Size TBMM Kanun teklifi vermek kalmıştır.” sözleriyle sundum. Talebime karşılık olarak “hemen, Ankara’ya gittiğimizde ilk işimiz bu dosya olacak” demişlerdi.
Aradan bir yıl geçti her iki vekil belediye seçimleri ile tekrar derneğimize geldiler konuşmalarında atıp tuttular. Şahsım Salih Erkek söz alarak “Siz ithal vekillere asla inanmıyorum. Size Karabağlar'ın ilçe yapılması adına tam teşekküllü bir dosya vermiştim, o dosyayla ilgili kılınızı kıpırdatmadınız. Size asla oy yok. Diyeceğim o ki ne yerel ne de genelde ithal yöneticilere inancım kalmadı. Bu anlamda ithal isim babası olarak diyorum ki, ithal adaylara geçit yok.” diye konuşmuştum.
İzmir’de yönetecek aslan gibi donanımlı kişiler var. Aldığım duyumlara göre AK Parti İzmir’in evladı H. D.'yi aday göstermeyi düşünürken CHP ise ithal aday peşine düşmüş...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına ve kurmaylarına özelliklede beş yıl beraber meclis üyeliğini yaptığım efendiliği, halka yakınlığını, çalışkanlığı ve haksızlara karşı dik duruşuyla tanıdığım Murat Bakan ithal belediye başkanına karşı olacaktır.
Şimdi eğri oturalım doğruları konuşalım.
Mevcut Başkan Tunç Soyer dururken aday aramanın bir anlamı var mı?
Sayın Soyer, 2019'da aday olduğu seçimi büyük bir farkla kazandı.
Makamına oturur oturmaz tüm dünyayı kasıp kavuran pandemiyi kucağında buldu. Ardında İzmir depremi, yangınlar ve seller yaşandı. Dahasında 11 ilimizi yerle bir eden eşi benzeri görülmemiş yurdumuzu hatta tüm dünyayı yasa boğan Kahramanmaraş depremi ile karşı karşıya kaldı. Tüm afetlerde İzmir'in elini ve İzmirlilerin desteğini tüm yurdumuzda hissettirdi. Yaşanan afetlere karşı gece gündüz demeden, bıkmadan, canla başla çalıştı. Beş yıllık belediye başkanlığı zamanının üç yılında yaşanan afetlere karşı yurdum insanının yanında oldu, destek verdi.



Geriye kalan iki yılında da ekibiyle birlikte İzmir halkına hizmet etti, etmeye devam ediyor... Belediye bütçesiyle yapılan Buca Metrosu İzmir tarihinde yapılmış en büyük yatırım olarak tarihe geçti.
Tunç Soyer’in tamamlamak istediği İzmir için önemli projeleri var ve devam eden projelerin hepsini yakından takip ediyor. Ve Başkan Soyer'e fırsat verilmesi halinde bir buçuk yıl içerisinde devam eden dev projeleri hayata geçirerek İzmir'in önünü açacak yeni projelere başlayacak.
Başkan Soyer'in yerine ithal ya da başka bir aday gelirse seçimi kazanması halinde bile üç yılı sadece İzmir'i öğrenmekle geçecek. Şahsi görüşüm bu olumsuzluğun yaşanmamasıdır! İzmir halkının kaliteli yaşama kavuşmasıdır!



Haa İYİ Parti adayı ne yapar ne yapmaz bilemiyorum lakin aldığım duyumlar, saygın, kaliteye önem veren bir şahsiyetmiş.
Diyeceğim o ki bu yerel seçim çok şeye gebedir. Bu anlamda iyi olan kazansın İnşallah.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için

Not: Karabağlar'dan ilçe olmaz, bu hayalden vazgeç diyenleri mahcup ettim ve Karabağlar’ın ilçe olmasında büyük katkılarım oldu, bunun mutluluğunu yaşadım.
Gelecek yazılarımda Karabağlar'ın ilçe olmasını istemeyenleri, Karabağlar'ın ilçe olmasını hayal olarak dillendirenleri kaleme alacağım...


YORUMLAR

  • 0 Yorum