Reklam

Salih Erkek yazdı...

SİNEK SAVARLAR

Salih Erkek yazdı...

SİNEK SAVARLAR

Salih Erkek yazdı...
15 Haziran 2024 - 16:57

Sevgili can okurlarım az da olsa rahatsızlığımdan dolayı yazlığıma istirahat etmeye gittim. Hay gitmez olaydım. Ne istirahati hak, hukuk, adalet, sağlık, fırsatçılık, stokçuluk, gasp, hırsızlık, uyuşturucu anlayacağınız  tüm olumsuzluklar adına İzmir’de bir çok mücadele verdim. Mücadelemin sonucunda ise elimden gelenin bir fazlasını yapmaya çalışarak çoğu sorunu şahsım Salih Erkek olarak çözüme kavuşturdum. Fakat tek çözüme kavuşturamadığımız tek çözüm, yazın rahat adım atmamıza bile engel olan sivrisineklerdi. Karaburun Küçükbahçe Mahallesi Karareis Cumhuriyet ve diğer altı sitelerin bulundukları alanlarda sivri sineklerden geçilmiyor..


Geçen senelere rağmen bu sene 10 katı daha çok fazla.. Güya yazlığıma istirahate geldim. Ne istirahati meğer gençliğimizde çektiğimiz işkenceler yetmiyormuş gibi şimdi de iğrenç pislik sivri sineklerden çekiyorum.. Bismillah deyip kalkıyoruz. Çoluk çocuk sabah kahvaltısını hazırlıyorlar. Sofraya oturuyoruz. Sağ olsunlar bazı site sakinleri çöplerini attıkları konteynır kapaklarını kapatmıyorlar. Evvela sinekler sabah kahvaltımızı bize zehir ediyor. Akşam gün batımında bahçeye çıkıyoruz. Bu kez sivri sineklerin hücumuna uğruyoruz. Akşam yemeğimizi sineksavar ilaçlarıyla ancak bir iki lokma yiyebiliyoruz. Hemen evin içine kaçıyoruz. Odaların tümünün kapıları pencereleri sineklikle kapalı olmasına rağmen biz odaya geçtiğimizde tekrar sivri sineklerle savaşmaya başlıyoruz. Bu savaş sabaha kadar devam ediyor. Rahat huzur uyku yok artık. Canıma tak dediği adına tüm caydırıcı ilaçları aldım. Bahçemde akşam yemeği yemeğe çalıştım. İlaçlara rağmen ben bir lokma yedim. Onlar yüzüme kollarıma ayaklarıma saldırdılar. Yani gece gündüz, bu pis iğrenç sivri sineklerin esiri oldum.


İlaçlama görüntüleri:


Aynı şekilde komşularım yani sekiz site sakinleri aynı mağduriyeti yaşıyor olmamız adına. Karaburun ilçe belediye başkan basın danışmanı sevgili kardeşim Mahir ile görüştüm. Çektiğim resimleri gönderdim. Tamam abim büyükşehir ile görüşüp hep birlikte gelip gereğini yapacağız dedi.. Sağ olsunlar büyükşehir belediyesinden konunun uzmanları yedi sinek savar arkadaşlar geldi. Siteleri dolaştılar olumlu ve olumsuzlukları bir bir anlattılar. Konunun uzmanları diyorlar ki evvela site arıtmaları ilaçlanacak. Su kaplarında su barınmayacak. Bahçelerin su kovalarında su bırakılmayacak. Sivri sinekler hep suya gelirler..


Arkadaşlar kaldığım, yani site sakini olduğum eski ismi Samanyolu idi. FETO çakalı yüzünden Cumhuriyet Tatil Sitesi olarak ismini değiştirdik. Onun su arıtmasına bakma gereği duydular. Arıtmaya gittik. Şahsımda, ilaççı arkadaşlar da gördüklerimize inanamadık. İçi sivri sineklerle dolu resmen sivri sinek bulutu gibi. Bende gözlerime inanamadım. Uzman arkadaş, “Salih Başkan bu arıtmadaki sinekler değil 8 siteye, kocaman 3 adaya yeterlidir” Bu arıtma hiç ilaçlanmıyor mu.. İlaçlandığını biliyorum Salih Başkan ilaçlanmış olsaydı. Bu kadar sinek barınmazdı. Bakın ş imdi biz ilaçlıyoruz. Bu sineklerin tümü yok olacak ama bu arıtmanın kapağı sıkı kapanacak. Sizin kapınızda bulunan sineklikle etrafı sıkıca kapanacak.. Size bir sorum ileride kocaman domates, biber, patlıcan ekiyorlar. Site sakinleri, gazeteci, televizyoncu olmam sebebiyle beni arıyorlar şikayette bulunuyorlar.


“Salih Başkanım siz yıllarca belediye meclis üyeliği, meclis başkan vekilliği yaptınız. Hiç böyle bir şikayet duydunuz mu?. Kesinlikle tarım tarlalarında sivri sinek olmaz. Söyleyenler de yalan söyler... Salih Başkan siz site başkanlarıyla görüşün. Hepsi arıtmalarını kontrol etsinler. Buralarda tek bir sinek kalmaz. Her hangi bir şikayetiniz olursa hemen bizi arayın siz ve değerli vatandaşlarımız bizler için kıymetlisiniz. Rahatınız adına her daim varız. Ayrıca şahsım ve yedi arkadaşımı ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Üç gün sonra Karaburun yetkililerimiz menfi müspet adına sizi arayacaklar..


Evet sevgili site başkanları ve site sakinleri. Lütfen yetkililerin söylediklerine harfiyen uyalım. Şu iğrenç pislik sivrisineklerden kurtulalım.. Bu vesileyle tüm yurdumun ve İslam aleminin Kurban Bayramlarını kutlar sağlıklar dilerim.

NOT 1 : İlaçlamanın ertesi günü tek bir sivri sinek beniısırmadı. Başta büyükşehir belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’a, Karaburun ilçebelediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a ve ilaçlamalardan sorumlu çalışanlarınaçok teşekkür ediyorum.

NOT 2: Sayın Site başkanları lütfen arıtma kapaklarınızısıkı kapatın. Etrafını da sineklikleride sıkıca örtüleyin.











YORUMLAR

  • 0 Yorum