Reklam

Salih Erkek yazdı...

"BU YEREL SEÇİMLERİ HİÇBİR PARTİ ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN"

Salih Erkek yazdı...

"BU YEREL SEÇİMLERİ HİÇBİR PARTİ ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN"

Salih Erkek yazdı...
24 Eylül 2023 - 16:24

Yaşantım boyunca 9 defa büyükşehir ve ilçe belediye seçimlerinde görev üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla tamamlamış (inanmayanlara ispatlayabilirim) biri olarak yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçimi kazanacaklarını iddia eden siyasi parti temsilcilerine birkaç kelam edeceğim…
Görüyor ve izliyorum, CHP’li, AK Partili ve İYİ Partili isimler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilçe belediye başkanlıklarını kazanacaklarını iddia ediyor ve birbirleri hakkında fütursuzca ve de acımasızca eleştirilerde bulunuyorlar.
Bu noktada siyasi parti liderlerini uyarıyorum; İzmir ilklerin ve demokrasinin beşiğidir, hiçbir siyasi partinin tekelinde de değildir.
İnanmayanlara geçmiş yıllardan vereceğim örneklerle ispat edeceğim…
Şahsım Salih Erkek Doğru Yol Partisi MYK üyesi, İl Başkan yardımcısı ve yerel yönetimlerden sorumlu başkanlık görevini üstlendiğim zaman girdiğimiz seçimlerde CHP adayı Yüksel Çakmur’a karşı yarıştığımız İzmir Büyükşehir Belediye seçimlerinde çekirdek ve takunyalı dedikleri Burhan Özfatura’yı seçtirmiştik.
Büyükşehir haricinde ise Karşıyaka’da rahmetli Kemal Baysak’a, Torbalı’da Hasan Karatoklu’ya, Narlıdere’de Abdul Batur’a seçimleri kazandırmıştık. Ayrıca Güzelbahçe’den ayrıldıktan sonra ilçe olan Narlıdere’nin ilk kurucu ilçe belediye başkanı da yine Doğru Yol Partisi’nden Yıldırım Ulupınar olmuştu, hem de seçimi İhsan Alyanak’a karşı kazanmıştı…
Örnekleriyle ispatladım, bunu herkes bilmelidir, İzmir hiçbir siyasi parti tekelinde değildir! Ayrıca yapılacak seçimlerde hiç kimse İzmir'i çantada keklik görmemelidir.
36 yıllık siyaset tecrübeme dayanarak siyasi parti genel başkanlarına ve kurmaylarına tavsiyede bulunmak istiyoru, kesinlikle İzmir’de isim babası olduğum ithal adayları göstermeyin. Göstereceğiniz adaylar hayatı boyunca İzmir’e ve İzmir halkına katkı sağlamış, şaibesiz kişiler olsun. Onun ya da bunun adamı olmasın.
Gelelim meclis üyesi adaylarına…
Meclis üyesi adaylarını da aynı şekilde halktan, İzmir’e ve İzmirlilere katkısı olan şaibesiz kişiler arasından belirleyin, kanaat önderlerine danışın, onlara kulak verin. Kendi çıkarlarını değil İzmir halkının çıkarlarını ön planda tutacak insanlara ve de kadınlara öncelik tanıyın.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…
NOT 1: İster büyükşehir olsun ister ilçe belediyesi… En zor seçimi kazanmak bile çok kolay. Nasıl derseniz, o da şimdilik bende kalsın.
NOT 2: Yerel seçimlerde gösterilecek adaylarda beğendiğim, tasvip ettiğim isimlere katkı sağlayacağım, beğenmediğim adayların ise olumsuzluklarını kamuoyuna aktaracağım. Benden söylemesi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum