Reklam

SENDİKA ÜYELERİNDEN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz günlerde Konak Belediyesi’nde çalışan 470 mermer çalışanına taşeron işçi olmaktan çıkarak asli işçi olma yolunun açılmasının ardından Konak Belediyesi’ndeki mermer çalışanları sevindirici haberi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte paylaştı.

SENDİKA ÜYELERİNDEN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz günlerde Konak Belediyesi’nde çalışan 470 mermer çalışanına taşeron işçi olmaktan çıkarak asli işçi olma yolunun açılmasının ardından Konak Belediyesi’ndeki mermer çalışanları sevindirici haberi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte paylaştı.

SENDİKA ÜYELERİNDEN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR
03 Temmuz 2014 - 17:57

İZMİR (İHA) - Geçtiğimiz günlerde Konak Belediyesi’nde çalışan 470 mermer çalışanına taşeron işçi olmaktan çıkarak asli işçi olma yolunun açılmasının ardından Konak Belediyesi’ndeki mermer çalışanları sevindirici haberi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte paylaştı. Disk Genel İş Sendikası İzmir 5 nolu Şube Başkanı Naci Çetin Konak Belediye Başkan’ı Pekdaş’a ihale krizini aştıkları için teşekkür ederken, Pekdaş da “Nasıl ki merbel krizimizi bir dayanışma içerisinde aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da birlikte aşarız” dedi.
Disk Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Başkanı Naci Özer ile birlikte üyeler Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziayret etti.Disk Genel İş Sendikası İzmir 5 nolu Şube Başkanı Naci Çetin sorunları aşmanın tek yolunun birlikte ortak hareketle aşılabileceğini belirterek, “Biz hizmet alım ihaleleriyle istihdam edilen işçileriz. Bzlerin taşerona karşı mücadelemiz yeterli olmuyor. Çünkü ihale kanunları var. Biz Merbel çalışanları da Konak Belediyesi’nin asli işçileriyiz. Asla taşeron işçi olmayız. Bunu herkes böyle bilsin. Sadece Mer-bel çalışanları olarak değil Konak Belediyesi’nin tamammında taşeron işçilerini kaldırma hedefindeyiz. Bunu da bizimle aynı düşüncede olan Başkanımız Sema Pekdaş ile aşacağız” dedi.
Göreve gelir gelmez kucaklarında buldukları en önemli sorunun mermer çalışanlarının taşeron sorunu olduğunu aktaran Sema Pekdaş, “ Mer-bel işçisinin burada çalışamaması sorununa çözüm bulmak için harekete geçtik. Sorunu hep birlikte çözdük. Ancak önümüzdeki süreçte yasalardan kaynaklanan belediyelerin yaptığı ihalelerin kamu ihalelerince bozulması bizim için bir tehdittir. Hükümet asli işler için bile belediyeye yetki vermiyor. Serbest piyasa ekonomisinin acımasızlığına terkedilen bir çalışam yasası var. Buna karşı çıkmak gerekir. Gerçekten bir hukuk devleti olmanın gerek neyse o yolda siyasi anlamda da mücadele vermemiz gerekiyor” dedi.
"BUNDAN SONRAKİ SIKINTILARI DA AŞARIZ"
Belediyede örnek olmayı hedeflediklerini aktaran Pekdaş şöyle devam etti: “Konaklı hemşerilerimze hizmet ederken iyi bir yerel demokrasi örneği göstermeliyiz. Konak’ı aile haline getirmek, acıda, kederde, sevinçte bir arada olduğumuzu göstermemiz lazım. Buradaki iş barışını da sağlamak gerekiyor. Farklı statüde çalışan arkadaşlarımız sorunlarını da çözeceğiz. İyi belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstererek çözmek zorundayız. Biz kamunun parasını, bütçeleri harcayarak kentimize hizmet ediyoruz. Dolayısıyla dayanışma içinde kamu kaynaklarının adil bir şekilde yönetmemizi ve eşitliğe uygun istihdam politikası geliştirmemiz gerekiyor. Görevimiz layıkıyla yapalım. Nasıl ki Merbel krizimizi bir dayanışma içerisinde aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da birlikte aşarız. Burada örnek bir belediye modelini hayata geçirmemiz için hepinizden destek bekliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum