Karabağlar 5733 sokakta meydana gelen olayda, trafik ekibi 35 PT 395 plakalı aracı kontrol için durdurdu.
Aracın başına giden polis memurları A.A. ve M.A, sürücüden ehliyet ve ruhsat talep edip, alkolmetre cihazını üflemesini istedi.
Alkolmetre cihazını üflemeyen, polis memurlarına hakaret ve tehdit ettiği öne sürülen Fatih Kamışçılar, polis aracının sileceklerine 100 TL sıkıştırarak, "Alın bu parayı hadi uzayın, ha daha da var cebimde diyerek" rüşvet teklif etti.
EHLİYETİNE DE EL KONDU
Gözaltına alınan Kamışçılar, alkollü araç kullanmak, alkolmetre cihazına üflememek ve görevli polislere rüşvet teklif etmek suçlarından çıkarıldığı mahkemece 2 saat içinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alkolmetre cihazını üflemediği için de Kamışçılar'ın ehliyetine el kondu.
20 PROMİLDE KONTROL 300'DE BİLİNÇ KAYBI
Sürücüleri alkollü olarak direksiyon başına geçmemeleri konusunda uyaran emniyet yetkilileri, "Alkolün hiçbir seviyesi sürücülük için güvenli değil. Alkol hareketlerimizi olumsuz yönde etkiler. Örneğin, 20 promil alkol alan bir kişide davranışlar üzerinde kontrol azalması yaşanır. 50 promil alkolde dikkat azalması, koordinasyon ve muhakeme bozukluğu başlar. 80 promilde koordinasyon, tepki zamanının ve kendini kontrol etme becerisinin zarar görmesi görülür. 150 promil alkollü bir sürücü ayakta durma, yürüme ve konuşmakta güçlük çeker. 200 promilde ise ağrı ve diğer fiziki duyumları azalır, ağlama ve gülme arasında gidip gelir. 300 promil alkollü bir sürücünün refleksleri büyük ölçüde azalır ve bilinç kaybı yaşar" dedi.
2016'DA 3 BİN 576 EHLİYETE EL KONULDU
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda 2016'da 3 bin 576 sürücünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konuldu.
2017'nin ilk bir ayında ise 323 sürücü alkollü olarak direksiyon başında yakalandı.
Alkollü sürücüler milyonlarca ceza ödemekten vazgeçmezken yapılan denetimlerle yaralamalı ve ölümlü kazalarda önemli oranda azalma dikkat çekiyor.
YORUMLAR