Reklam

Süleyman Soylu Mardinlilerle buluştu

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu. Soylu ziyaretleri sırasında Mardinliler Vakfı’nı da ziyaret etti

Süleyman Soylu Mardinlilerle buluştu

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu. Soylu ziyaretleri sırasında Mardinliler Vakfı’nı da ziyaret etti

Süleyman Soylu Mardinlilerle buluştu
08 Ağustos 2014 - 16:06

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Mardinliler Vakfı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Mardinliler Vakfında düzenlenen yemekli toplantıya Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, İzmir Ak Parti Milletvekilleri, Konak Ak Parti gençlik kolları, Ömerliler Derneği Başkanı Nejat Arslan, Midyatlılar Derneği Başkanı Cengiz Gündüz, TOKİ Derneği Başkanı Mucip Uludağ, Genç Mardinliler Derneği Başkanı İsmail Taş katıldı.

“77 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye için önemli bir dönemde olunduğunu, yeni Türkiye’nin kapılarını açmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi. Soylu yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa emekliler, köylüler, milletin vicdanı Cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Alevilerin, Kürtlerin, Boşnakları, Çerkezlerin, Romanların, yani 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Bu yol Menderes, Özal gibi büyük şahsiyetlerle başladı. Rahmetli Özal’ı hatırlayın ne büyük çabalar harcadığını hatırlayın. En temel sıkıntılardan biri Güneydoğu’da yaşanan zor günlerdi. Bunları hep birlikte yaşadık. Unutmayın topraklar üzerinde yaşadığı milletin karakterleriyle ileriye gider.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE DÜNYANIN HAYRANLIKLA SEYRETTİĞİ BİR YER OLACAK”

Türkiye’nin her tarafında bayrak sallamak istediklerini dile getiren Soylu, “Refah toplumuna ulaşmak istiyorsak bize bu kapıyı 10 ağustos açacak. Yeni Türkiye’ye güçlü adımlarla yürüyoruz. Türkiye dünyanın hayranlıkla seyrettiği bir Türkiye olacak. Biz burada zengin olalım diye bu büyük mücadeleyi yapmıyoruz.” dedi.

“NOTER SEÇMİYORUZ”

Yapılan toplantıda konuşan Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, Türkiye’de artık kanın durduğunu ve bunu yaptığı için Mardinlilerin başbakana dua ettiklerini ve 10 ağustosta yüzde 60 oyla Başbakanı Cumhurbaşkanı yapacaklarını ifade etti. Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, Mardinlilerle Ak Partinin bir çatı altında kucaklaştığını, taşın altına ellerini koyduklarını ve Türkiye’de terörün yok olduğunu dile getirdi. Yeni Türkiye’de kardeş kanının dökülmesini engellediklerini belirten Delican, “2023’de koyduğumuz hedefler bu bölgeye huzur getirecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde elimizi vicdanımıza koyalım ve öyle karar verelim noter seçmiyoruz.” diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gazetem İzmir İmtiyaz sahibi Salih Erkek'in "Cumhurbaşkanı seçildiğinde başbakan adayınız kim olacaktır? Ekmelettin İhsanoğlu Fetullah Gülen’in adayı mıdır?" şeklindeki sorusunu söyle cevapladı:

“Bu kadar bir yapının içinde olması Türkiye açısından tedirgin edici bir durum. Paralel yapıya başbakan bir mücadele hazırladı. Hayırlı bir şekilde sone erecektir. Bu işle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu millet bize seçimlerde 45,5 oy verdi söküp atın talimatını yapmakla yükümlüyüz. Bunu da tabi düşünmemek saflık olur.

Diğer sorunuza gelirsek, şuanda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelmiş durumdayız. Parti tüzüğü gereği bir olağan üstü toplantı yapacağız ve orada da gerekli kararları alacağız. Şuan ilk işimiz seçim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum