Reklam

Sürgün yerini okula çevirdi!

31 yıllık eğitimci Gürcan Temizel müdür olarak atandığı Çimentaş Ortaokulu’nu yeni baştan yarattı. Eğitim camiasında sürgün yeri olarak görülen ve gelenin en fazla 2 ay kaldığı okul, öğretmenlerin ve çocukların en sevdiği yer oldu

Sürgün yerini okula çevirdi!

31 yıllık eğitimci Gürcan Temizel müdür olarak atandığı Çimentaş Ortaokulu’nu yeni baştan yarattı. Eğitim camiasında sürgün yeri olarak görülen ve gelenin en fazla 2 ay kaldığı okul, öğretmenlerin ve çocukların en sevdiği yer oldu

Sürgün yerini okula çevirdi!
18 Kasım 2017 - 12:23

İzmir'de eğitimci Gürcan Temizel'in hikayesi Reşat Nuri Güntekin'in unutulmaz eseri Çalıkuşu'ndaki öğretmen Feride'yi aratmadı. Temizel 2 yıl önce müdür olarak atandığı ve tamamen dökülen ortaokulu, "Müdürüm yapamazsın", "2 ay sonra sen de diğer müdürler gibi kaçarsın" sözlerine rağmen yeni baştan yaptı.

DERSLERE GİRDİ

Okuldaki öğretmenler, görevliler ve mahalle halkıyla el ele veren Temizel, okulun dışından içine kadar her yerini yeniletti. Eğitim aşkıyla çalışan Temizel, öğrencilerinin sırf motivasyonu artsın diye onlarla birlikte öğrenci olup derslere bile girdi. 31 yıldır eğitimci olan ve öğrencilerini çok seven Temizel, "Öğrencilerim benim her şeyim. Yaptığım her şey onlar için. Ben burada sadece el ele verince her şeyin başarıldığını göstermek istedim" dedi.

UNUTULMUŞ SEMT

Gürcan Temizel, 31 yıldır eğitimci olarak çeşitli okullarda öğretmenlik ve okul yöneticiliği yaptı. Son atandığı yer Bornova'nın tepedeki unutulmuş semtlerinden biri olan Çamkule semtindeki Çimentaş Ortaokulu oldu. Eğitim camiasında sürgün yeri olarak görülen ve giden öğretmen ve müdürlerin en fazla 2 ay durup tayinini istediği okula atanan Temizel, "Ben kaçmayacağım. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yaparım" diyerek işe koyuldu. Önce "Okul için ne yapılabilir" diye düşünen Temizel öğretmen, veli ve öğrencilerin okulu yeniden sahiplenmesi için yıkık dökük halde olan eğitim yuvasını baştan aşağı yenilemek gerektiğini fark etti.

'YAPAMAZSIN'

Bunun için önce kapı kapı gezip mahalle sakinlerinin görüşlerini alan Temizel, tuvaletlerin kapısının bile olmadığı okula velilerin çocuklarını göndermek istemediğini gördü. Bunun üzerine harekete geçen Temizel, okul binasını kolej gibi yapmak amacıyla görüş almak için mahalle muhtarıyla görüştü. Fakat mahalle muhtarı Temizel'e, "Müdürüm yapamazsınız. Buraya sizden önce çok sayıda müdür geldi. Hepsi de geldiği gibi gitti. Siz de boşuna uğraşmayın" yanıtı aldı.

PES ETMEDİ

Ancak pes etmeyen Temizel, "İş başa düştü" diyerek okula adının verildiği Çimentaş A.Ş'ye gitti. Buradaki yetkilileri ikna eden Temizel, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğini alarak okul bahçesindeki toprak zemini kaldırttı, tamamen asfalt zeminle kaplattı. Bununla da yetinmeyen Temizel, okul bahçesine çocukların sosyal aktiviteleri için basketbol potaları ile futbol kaleleri koydurdu, zemini spor türüne göre boyattı.

TAYİN İSTEYEN YOK

Öğretmenlerin başka yere gitmek istediği, müdürlerin dayanmadığı, öğrencilerin gitmek istemediği okulu 2 yılda yeniden yaratan Temizel, virane halde devraldığı okulu kolej havasına büründürdü. Şimdi artık veliler öğrencilerini gönül rahatlığıyla okula gönderirken, öğretmenler tayin istemek bir yana tam tersine okulda kalmak istiyor.

TÜM MAHALLE KİTAP OKUYOR

Gürcan Temizel, "Okuyan okul okuyan mahalle" projesi kapsamında, bütün Çamkule halkının gece saat 21.00 ile 22.00 arasında televizyonları kapatarak kitap okuduklarını, kitap okumayan velilerin öğrenciler tarafından kendilerine şikayet edildiğini söyledi.

KIZI BİLE KÜSTÜ

Okulun yeni baştan onarılması sırasında haftanın 7 günü okulda olduğunu söyleyen Temizel, "Çocuklarını okula göndermeyenler, okulu bitirip liseye devam etmeyenler vardı. Biz bütün öğretmenlerimizle birlikte kararlı durduk. Cumartesi günleri bile çalıştık" dedi. Hatta bir gün o dönem 9 yaşında olan kızı Okyanus bile babasına "Okuldaki çocukları benden daha çok seviyorsun" diyerek küstü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum