Reklam

Torbalı'da şırdancıda patlama: 5 ölü 57 yaralı

İZMİR'in Torbalı ilçesindeki bir şırdancıda sanayi tüpünden kaynaklandığı belirtilen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı.

Torbalı'da şırdancıda patlama: 5 ölü 57 yaralı

İZMİR'in Torbalı ilçesindeki bir şırdancıda sanayi tüpünden kaynaklandığı belirtilen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı.

Torbalı'da şırdancıda patlama: 5 ölü 57 yaralı
30 Haziran 2024 - 19:17

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'nde şırdan satışı yapılan iş yerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı. Patlamanın meydana geldiği bina ile çevredeki 10 binada hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu hafif olan yaralılardan oluşan seçenekler kendi seçenekleriyle tedavi edildi, diğerleri ise gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.



ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayda ölemlerin kimlikleri belirlendi. Yaşamını yitirenlerin Birgül Sarsılmaz (44), Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Dilek Bağ (24) ve Menderes Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisi Havin Ergin (17) olduğu açıklandı. 

SEMT PAZARI NEDENİYLE ETKİLENENLERİN SAYISI FAZLA

Patlamanın olduğu bölgede bugün semt pazarı Hediye bildirildi. Şırdancının pazar yolu üzerinde olduğu için saldırganın saldırganlardan fazla olduğu bildirildi.

Öte yandan, ortaya çıkan binada arama-kurtarma köpekleri arama-kurtarma çalışmaları da var.


'11 BİNADA HASAR VAR'

İzmir Valisi Süleyman Elban olayı yerinde sürdürüyordu, "Şırdancı dükkanında yapılan tespitlere göre sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. İçlerinde ağır olanlar var. Bizim götürdüklerimizin kendi imkanlarıyla gidenler de olduğu için yaralılarla ilgili kesin sayıyı İlerledikçe bu şerit üzerinde bulunan 11 yapıda ciddi hasar var, diğerlerinde kam kırıkları ve çerçevelerde hasar var, hasarların giderilmesi için çalışmaya başlandı. Faaliyet yokken bir iş yeriydi. Hem Torbalı Devlet Hastanesi'ndeki diğer hastanelere sevk edildik. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun" dedi.


OLAYDA İHMAL OLUP OLADIĞI ARAŞTIRILIYOR

İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'in Torbalı ilçesinde patlamanın yaşandığı şırdancı dükkanının açıklamasını yaptı. Vali Elban, yaşanan olayla ilgili olarak bir hastanenin başka bir olay yerinde olup soruşturma yürütmek üzere iki savcının görevlendirildiğini kaydetti. Patlamada evleri hasar görmek için konaklama imkanı sağladıklarını belirten Vali Elban, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün hasar alan binalarında inceleme talimatlarını verdiğini söyledi. Patlamada ölenler arasında görüntülere göre hem iş yerleri içerisinde hem de dışarıda olanların bulunduğunu ifade eden Vali Elban, olayda herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığının araştırıldığını belirtti.

BİNALARIN KIRILAN CAMLARININ TEMİZLENMESİNE BAŞLANDI

Bu arada itfaiye ekipleri, patlama nedeniyle çevredeki bozulmalar kırılan camları ve gören pencerelerine merdiven aracıyla ulaşarak hasar vererek temizlik çalışması başlattı. Jandarma ekipleri olay yerini yerinde inceleyerek, mümkün olan delilleri tek tek topladı. Ayrıca olayın meydana geldiği iş ile ilgili patlamadan önceki sonuçları gösteren bir fotoğraf da ortaya çıktı. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum