Reklam

“Torbalı İzmir'e örnek olacak''

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin prestij projesi Torbalı Devlet Hastanesi'nde çalışmaların başladığını belirterek, “52 milyon 670 bin liraya mal olacak olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi, 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Torbalılı vatandaşlarımız 2016'da yeni ve modern bir hastanede tedavi görecek” dedi

“Torbalı İzmir'e örnek olacak''

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin prestij projesi Torbalı Devlet Hastanesi'nde çalışmaların başladığını belirterek, “52 milyon 670 bin liraya mal olacak olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi, 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Torbalılı vatandaşlarımız 2016'da yeni ve modern bir hastanede tedavi görecek” dedi

“Torbalı İzmir'e örnek olacak''
07 Ağustos 2014 - 11:46

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin prestij projesi Torbalı Devlet Hastanesi'nde çalışmaların başladığını belirterek, “52 milyon 670 bin liraya mal olacak olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi, 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Torbalılı vatandaşlarımız 2016'da yeni ve modern bir hastanede tedavi görecek” dedi

Başkan Adnan Yaşar Görmez, doğalgazın ‘medeniyet’ olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Torbalı’da hala doğalgazın ulaşmadığı bölgeler olmasına anlam veremediğini dile getirdiğini belirterek, bu sorunu doğalgaz yetkili firması temsilcisi ile görüşerek, vatandaşlara 'medeniyet' müjdesi de verdiğini söyledi

Görmez, ''Torbalı’nın sorunlarına nokta atışı yaptık. Öncelikle eğitim, doğalgaz ve ilçedeki düzensiz kavşakların düzenlenmesinin sağlanması için harekete geçtik. Yapacağımız her çalışmayı halka danışarak yapacağız. Bizim için önemli olan halkın istekleri '' diye konuştu.

Görmez, İlçe Başkanlığı döneminde ılımlı siyaseti sonucu CHP’li Belediye ile arsa takası yaparak ilçeye kazandırdıkları 52 milyon 670 bin liraya mal olacak olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nde çalışmaların başladığını ve bunun kendisi için en önemli çalışma olduğunu söyledi.

Öncelikle nasıl bir Belediye teslim aldınız? Göreve başladığınız süreçte önem verdiğiniz çalışmalar hangileriydi?

Herkesin aldığı gibi bir Belediye aldık. Bu konuda ağlamaya sızlamaya gerek görmüyorum. Çünkü borçsuz belediye neredeyse İzmir'de yok, Türkiye'de de yok. Biz belediyecilikte marka olmuş bir partinin temsilcileriyiz, Başkanı'yız. Bunu belirtmem gerek. Çünkü bu belediyecilik anlayışı tabiri caiz ise Başbakanımızdan bize miras kaldı. Şartlar ne olursa olsun en iyi hizmeti yapmayı vatandaşımıza söz verdik. Bu anlamda da politikalarımızı, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tabii Torbalı çok hızlı büyüyen ve gelişen bir ilçe... Sanayisi, tarımı, turizmiyle çok büyük potansiyel barındırıyor kendi bünyesinde. Dolayısıyla çok hızlı büyüdüğü ve nüfus artışı olduğu için yaşamın her alanında eksikliklerimiz var. Biz önce bu eksiklikleri tamamlayacağız. Daha sonra da projelerimizle ön planda olmaya çalışacağız. Torbalı'yı geleceğe hazırlamamız lazım. Sağlıkta özellikle, bu anlamda hükümetimize de teşekkür ediyoruz. Benim en önem verdiğim projelerden biri olan Torbalı Devlet Hastanesi'nin şantiye çalışmaları başladı. Eğitimde eksiklerimiz var ve bu alanda İl Milli Eğitim camiasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Yer tahsislerini yaptık. İzmir-Aydın karayolu üzerinde çok acil kavşaklara ihtiyacımız var. Bu anlamda da girişimlerimiz devam etmekte. Belediyecilik anlamında da pırıl pırıl bir Torbalı hayal ediyoruz. Temiz Torbalı, bizim sloganımız da bu olacak. Yeşili bol temiz Torbalı. Bu anlamda en son Efeoğlu mesire yerini de Belediyemiz bünyesine kattık. Hem İzmirlilere hem de Torbalılara hizmet edeceğiz. Çevreye duyarlıyız. Artık Torbalı'nın havasını, suyunu kirletecek hiçbir tesise ruhsat ve izin vermeyeceğiz. Yeterince sanayimiz var ama temiz sanayiye, bacasız sanayiye de her zaman kapımız açık. İlçemizi İzmir'e örnek ilçe yapacağız. İzmir'de parmakla gösterilecek ilçe olacak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.

Modern hastane

Projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hastane projemiz var. 52 milyon 670 bin liraya mal olacak olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nde çalışmalar başladı. İlçe Başkanlığım döneminde ılımlı siyasetim sonucu CHP’li Belediye ile arsa takası yaparak bu hastanemizi ilçemize kazandırmak için adım attık. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nde kazma nihayet vuruldu. İhaleyi 52 milyon 670 bin liralık bedelle kazanan firma resmen çalışmalara başladı. TOKİ bünyesindeki kadastro ekibi, geçtiğimiz haftalarda hastanenin yapılacağı alanda harita çalışmalarını başlatırken, arazi kodlarını almıştı. Şantiye alanının kurulması için çalışma başlatılırken, hastane inşaatı hızla devam ediyor.

50 yıldır kullanılan mevcut Torbalı Devlet Hastanesi, 150 bin nüfuslu Torbalı’ya artık yeterli gelmiyordu. Her gün 2 bin 500’ün üzerinde hastanın tedavi gördüğü hastane binasının yetersiz olması nedeniyle, tam 11 yıldır yeni bir hastane yapılması gündemdeydi. 2012 yılında İzmir-Aydın asfaltı üzeri Adliye Sarayı karşısında, Orman Fidanlığı’na ait 70 dönümlük arsanın Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleşti. Yatak sayısı önce 200 daha sonra da 250’ye çıkartıldı. Hastanenin zemin etüdü çalışmaları 2012 yılında başladı. 250 yataklı hastane, 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Buna göre, Torbalılılar 2016 yılında yeni ve modern bir hastanede tedavi görecek. İlçeye yeni yapılacak olan hastane, özellikleriyle de dikkat çekiyor. 59 tek kişilik özel oda, 74 tane 2 kişilik özel oda bulunacak. Hastane projesinde 7 kişilik de özel süit hasta odası yer alıyor. Hastanede, 18 diyaliz yatağı, 10 genel yoğun bakım yatağı,10 çocuk yoğun bakım yatağı, 10 adet cerrahi yoğun bakım yatağı, 8 adet yeni doğan yoğun bakım yatağı, 13 acil servis müşahade yatağı, 4 acil servis polikliniği, 5 röntgen odası, 1 MR odası, 2 tomografi odası, 4 ultrason odası, 2 adet mamografi odası, 4 farklı görüntüleme odası yer alacak. 70 bin metrekarelik alana yapılacak 7 katlı hastanenin 292 araç kapasiteli kapalı otoparkı ve bir tane de helikopter pisti olacak.

Torbalı Meydan Projesi

İkinci prestij projemiz ise inşallah bir engel olmazsa Torbalı Meydan Projesi olacak. Yeni hizmet binası hayal ediyoruz yeni bir Torbalı Kent Meydanı hayal ediyoruz. Tabii bu birinci öncelikli projemiz ama bunun yanında yeni yeşil alanlar, yaşanabilir bir çevre yani, tertemiz Torbalı hayalimiz var. AK Parti Belediyeciliği'ni İzmir'de, Torbalı'da hissettirecek politikalar yapacağız.

''Vergi birincisiyiz''

İlçeler bazında en çok vergi ödeyen ilçeyiz. Türkiye birincisiyiz. Torbalı'nın bir diğer büyüklüğü de Türkiye'de İstanbul, Ankara, Kocaeli'den sonra tahakkuk ve tahsilatta 4. sırada gelmesidir. Hem tahakkuk hem tahsilat anlamında birçok marka firmalara sahibiz İrili ufaklı 600'e yakın işletme var burada. Tarım alanında da çok büyük kapasitede üretime sahip firmalar var. Özellikle yaz sebzeleri konusunda, mısır konusunda... Az da olsa pamuk ekimimiz hala devam etmekte. Yeniköy'deki Metropolis Kazı Alanımız da Ören Yeri kapsamına alındı geçen sene, benim İlçe Başkanlığı dönemimde. Nasipse yakında çalışmalar bitecek, tur kapsamına alınacak. Bu da Torbalı için, İzmir için ayrı bir şans olacak. Yakınında Efes, Meryem Ana var, bir de Metropolis'i kattığımız gibi bu alanda da dünyada marka olacağız ileride.

Hizmet yarışına gireceğiz

İlçenizde AK Belediyecilik uygulamalarıyla örnek olmak için hükümet ile olan çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bizim hükümetimizden taleplerimiz zaten eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında oluyor. Tabii artık eskisi gibi belediyelere hükümetin kaynak aktarması söz konusu değil, ancak proje götürürseniz hükümetimizin sağladığı imkanlar oluyor. Bu konuda da çalışmalarımız var. Özellikle gençliğe yönelik, engelli vatandaşlarımıza yönelik projeleri geliştireceğiz. Bizim için engelliler hizmette en büyük önceliğimizden biri olacak. Toplumun yüzde 10'unu oluşturan engellilere hayatın her alanında kolaylaştırıcı projelerimiz olacak. Yükseköğretimde okuyacak çocuklarımız için de projelerimiz var. Tabii bu yıl bizim ilk senemiz, yapabildiğimiz ölçüde projelerin startını vereceğiz. Ama Büyükşehir ile de diğer ilçe belediyeleri ile de dostluk kardeşlik içinde hizmet yarışına gireceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Bu seçim belki Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisi çünkü ilk defa Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek. Halkın oyuyla ilk Cumhurbaşkanı seçilecek. Tabii bu referandum ile belirlenen bir konuydu. O zaman da bu çok önemliydi. Halkın iradesinin doğrudan sandığa yansıması olacak. Belki ileride ne olur, nasıl olur bu konuları biz bilemiyoruz, bunu büyüklerimiz bilir. Ama Türkiye için hayırlara vesile olacağını biliyoruz. Muhtemelen o makamda da liderimizi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı makamında görmek bizim en büyük hayalimiz. Ortadoğu için, Türkiye'nin geleceği için, 2023 için, 2071 için gerekli bir durum.

Sadece Türkiye'de yaşayan insanları değil, Ortadoğu'da yaşayan bütün ülkeleri de etkiliyor. Çünkü biz Osmanlı'nın mirası bir ülkeyiz. Bu anlamda vatandaşımızın siyasi görüş farkı gözetmeden Başbakanımızı o makama taşıyacağına inanıyorum. Çünkü başka alternatifi yok, olsa bile hiç fark etmez. Çünkü Başbakanımız hakikaten dünya lideri. Başbakanımız konuştuğu zaman çoğu kere benim gibi düşünüyor diyorum. Türkiye genelinde bir sempati var, İzmir'de de bu böyle. Başbakanımıza Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Ben bu anlamda milletimize de teşekkür ediyorum. Çünkü eskiden 6 aylık hükümet eskiyordu. 12 yıllık hükümet bizim başımızı öne eğdirmedi, bu çok önemli. Bizim siyasette de hep duamız o yönde olmuştur. Her seçimde Başbakanımız bizim başımızı öne eğdirmedi. Sosyal devlet anlayışını en iyi biçimde uygulayan bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük hükümet. Fakire, fukaraya hakikaten babalık yapan bir hükümet.

Torbalı'ya 'medeniyet' müjdesi

İlçenizde doğalgazla ilgili sıkıntı yaşanıyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşerek çözüm sağladınız. Bu konuda bilgi verir misiniz?

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilçemizi ziyaretinde doğalgaz yetkili firma temsilcilerini Torbalı Belediyesi'ne çağırarak çalışmaların hızlanması için talimat verdi. Görüşmenin neticesinde Torbalı’nın yüzde 70’inde doğalgaz bulunmayan, Torbalı’ya yeniden ofis açacak olan yetkili firmadan da müjdeli haber gelmiş oldu. Konunun muhatabı firmanın Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Duman’ı arayarak belediye binasına çağırdı. Torbalı’daki birçok mahalleye doğalgaz gitmediğini ve bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Bakan Taner Yıldız, ‘sorunu çözün’ talimatı verdi. 8 yıl önce doğalgazın geldiği Torbalı’da halen binlerce hane bu hizmetten yararlanamıyor. İlçenin yüzde 70’i doğalgaza kavuşacağı günü bekliyor.

Temiz ve ucuz bir enerji türü olan doğalgaz, bir ilçeyi daha da çağdaş hale getiriyor. Torbalı; İzmir’de, Karşıyaka-Mavişehir ve Kemalpaşa’nın ardından, doğalgaz uygarlığına kavuşan üçüncü ilçe oldu. 2006 yılında Torbalı’ya toplam 6 bin 931 metre çelik hat ile 57 bin 981 metre polietilen hat döşendi. 8 yıl önce Torbalı’da kullanılmaya başlanan doğalgaza olan ilgi en üst seviyeye ulaştı. Yakıt tasarrufu ve rahatlık arayanlar doğalgaz kullanmayı tercih edince doğalgaz firmaları talebe cevap verebilmek amacıyla tam kapasiteyle çalışıyor. Doğalgaz kullanan vatandaş sayısının 10 binlere yaklaştığı Torbalı’da halen birçok bölge bu hizmetten faydalanamıyordu. Daha önceki yönetimle Torbalı Belediyesi ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilçedeki ofisini kapatan firma, belediye ile aralarındaki sorunun çözülmediği sürece Torbalı’ya gelmeyeceğini söylemişti. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ilçeyi terk eden firmanın Bakan ile görüşmelerinin olumlu geçmesinin ardından yeniden ofis açarak doğalgaz döşeme faaliyetlerine hız vermesi bekleniyor. Doğalgazın ‘medeniyet’ olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, Torbalı’da hala doğalgazın ulaşmadığı bölgeler olmasına anlam veremediğini dile getirdi. Genel Müdür Yardımcısı'ndan bu konuyu bir an önce çözmesini isteyen Yıldız, Torbalı’ya da müjde vermiş oldu.

''Torbalı’nın sorunlarına nokta atışı''

10 OKUL YAPILACAK

İlçede uzun zamandır çekişme ve inat uğruna eğitim hizmeti veren okulların sayısının artmadığına dikkati çeken Adnan Yaşar Görmez, eğitim alanındaki sıkıntılar için İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile makamında birebir görüştü. Görmez, okul yeri olarak gösterilen yerlerdeki imar sorununun bir an önce aşılması için girişimlerde bulundu, ilçeye okul kazandırılması konusunda çalışmalarının neticesinde ilçeye yeni 10 adet okul yapılacak. Görmez; “Torbalı ülke bazında birçok ilden ekonomik anlamda önde olduğu gibi, yüzölçümü ve nüfus bakımından da öndedir. Ancak eğitim anlamında ilçemizde potansiyel olmasına rağmen hala kampüs bazında 4 yıllık bir üniversite inşa edilememiştir. Sanayi, tarım, ekonomik ve turizm alanlarına sahip olmasına rağmen benzer dallarda bir üniversitesi bulunmamaktadır. Bu da ilçemizdeki eğitim seviyesinin yanı sıra vasıflı eleman sayısının düşük olmasına sebep olmuştur” dedi.

5 kavşak düzenlemesi

Torbalı’da kavşakların düzensiz yapılmasından kaynaklanan birçok kazanın da meydana gelmesi Belediye Başkanı Görmez’i harekete geçirdi. Emniyet tarafından ‘kara nokta’ olarak belirlenen Ertuğrul, Kemalpaşa kavşağı, ölüm yolu olarak adlandırılan Pamukyazı yolu, TOKİ ve Yeşilköy kavşaklarındaki araç trafiğinde yaşanan sıkıntıları çözmek için Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçti. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile ilçenin düzensiz olan ve kâbusu haline gelen İzmir-Aydın asfaltı üzerinde bulunan 5 farklı noktada bulunan kavşakların düzenlenmesi ve yeniden elden geçirilmesi için görüşen Başkan Görmez, “Bir belediye başkanının görevi sadece vatandaşın kaldırım, yol ve yaşam alanları inşa etmek değildir. Onların can ve mal güvenliği korunması için çalışmalar yapmak da vazifemizdir” diye konuştu.

İlçenin kaderi değişecek

“Kapalı pazaryerine yapılacak araç üstgeçidinin İmam Hatip Lisesi kavşağına alınması Torbalı'nın kaderini değiştirecek” diyen Başkan Görmez, şunları söyledi: “Bu konu hakkında Belediye Meclisi’ndeki AK Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri ve oda yöneticileri ile sivil inisiyatif oluşturduk. Ve kapalı pazaryerine yapılacak araç üstgeçidinin İHL kavşağına alınması için Başkan Kocaoğlu ile görüşme kararı aldık. Başkan Kocaoğlu da ilçeye gelip yerinde incelemelerde bulundu. Ağustos ayı Büyükşehir meclisinde görüşülecek. Hep birlikte olumlu kararı bekliyoruz.”

Pancar-Yazıbaşı rahatladı

Görmez, Pancar, Yazıbaşı bölgelerinin ‘Sanayi Bölgesi’ ilan edildiğini, Muratbey Mahallesi’ndeki daha önce ‘Yeşil Alan’ olan bazı bölgelerin,‘Konut Alanı’ olduğunu müjdeledi.

Görmez şunları söyledi: “Yeni 100 binlik planlarda yaptığımız istekler doğrultusunda çözümler üretildi. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Muratbey Mahallesi Hastane arkası parseller, 7 Eylül demiryolu kenarı konut alanı, Subaşı Selçuk yolu ‘Sanayi Alanı’ Subaşı Mahalle içi, (Küçük Menderes Nehri ile İzmir Aydın Asfaltı arasında kalan) bölge, Yazıbaşı Sanayi Bölgesindeki yerler ‘Sanayi Alanı’ ilan edildi. TOKİ ve çevresi ‘Konut Alanı’ oldu. Pancar’daki sıkıntı da bitti ve burası da ‘Sanayi Bölgesi’ ilan edildi.” Başkan Görmez, Özbey Mahallesi’nin imar planlarının da yapıldığını belirterek “Bu kararlar yüzlerce insanımızı ilgilendiriyor. Örneğin, yıllar önce insanlar ev yapmış ancak buralar yeşil alan ilan edilmiş. İnsanlar arsalarını değerlendirip ev yapamıyorlar. Yazıbaşı Sanayi Bölgesi, ‘Sanayi mi? Tarım arazisi mi?’ belli değildi. Bu artık netlik kazandı. Hem konutta hem sanayide taşlar yerine oturmuş oldu” dedi. Öte yandan Özel İdare Müdürlüğü’nün kapanmasının ardından Torbalı Belediyesi’ne Arslanlar Mahallesi’nde 200 dönüm tarla ‘Konut Alanı’ oldu.

İmar sorunu çözülmüş oldu

İzmir-Manisa ve Kütahya illerini kapsayan 2011 yılında Şehir Plancıları Odası’nın 3 yıl önce açtığı dava sonucu Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı tamamlandı. Mahkeme kararının ardından uzun süredir çalışmaları sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı illerin de görüşlerini sorarak yeni planı bitirdi. Mahkeme böyle bir karar almasına rağmen, uzun zamandır kangren olan imar sorunlarının çözüme ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum