Reklam

TÜM BEL-SEN'den Buca Belediyesi önünde basın açıklaması

TÜM BEL-SEN üyeleri Buca Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

TÜM BEL-SEN'den Buca Belediyesi önünde basın açıklaması

TÜM BEL-SEN üyeleri Buca Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

TÜM BEL-SEN'den Buca Belediyesi önünde basın açıklaması
23 Şubat 2024 - 15:14

Buca Belediyesi önünde toplanıp basın açıklamasında bulunan TÜM BEL-SEN üyeleri, yaptıkları açıklamalarda:

"Buca Belediyesi ile Tüm Bel—Sen arasında 01.01.2022 - 31.03.2024 tarihlerini kapsayan 27 aylık sözleşme imzaladık. Toplu İş Sözleşmemiz halen yürürlülükte bulunmaktadır.

Toplu İş Sözleşmemizin 8.Maddesinde 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Üfe -Tüfe ortalaması + 2 puanlık artış öngörülmektedir. Ancak TİS'in sözkonusu 8. Maddesi belediye yönetimince uygulanmamaktadır.

Bu maddenin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanması konusunda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı ile farklı zamanlarda sendika temsilcileri ve yöneticileri olarak defalarca görüşme yaptık. 



TÜM BEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube yönetim kurulu olarak, Buca Belediye Başkanlığına TİS'nin 8. Maddesinin uygulanmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu belirten resmi yazımızı yazdık. Ve/fakat sendikamıza henüz bu konuda olumlu yada olumsuz anlamda bir cevap verilmemiştir. Uzlaşma temelinde yaptığımız bütün görüşmelerimize rağmen hiç bir sonuç alamadık. Sendikamızın temel ilkelerinden olan "söz yetki karar çalışanlara" anlayışıyla TİS sürecinin bütün aşamalarında üyelerimizi bilgilendirdik. 

Bu anlamda üyelerimizle 20/02/2024 tarihinde sendika ayrımı yapmadan meclis salonunda toplantımızı gerçekleştirdik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak toplantıya katılan üyelerimizin oy birliği ile demokratik ve meşru tepkimizi göstermek için Buca Belediyesi önünde basın açıklaması kararı aldık.

Sendikamız TÜM BEL-SEN otuz iki yıldır ağır bedeller ödeyerek sendikal hak ve özgürlük mücadelesi yürütmektedir. Tüzüğümüzde de belirtildiği gibi sendikamız TÜM BEL-SEN devletten, sermayeden ve siyasi partilerden bağımsız bir örgüttür. Sendikamız hiç bir zaman hiç bir partinin arka bahçesi olmamıştır.  Ekonomik-demokratik ve özgürlükler için mücadele etmiştir.



TÜM BEL-SEN salt siyasal iktidarların uyguladığı baskılarla mücadele etmemektedir. Bunun yanı sıra, Belediye bürokratları tarafından da uygulanan tehdite, baskıya, mobbinge ve anti demokratik dayatmalara karşı da mücadele etmektedir. 

Üyelerimiz belediye bürokratlarınca istifa ettirilmiş ve hatta yetki süresinde üye sayımızın fazla olmasına rağmen, üye sayımız eksik gösterilmiştir. Sendikalar arasında açıktan  ayrım yaparak, taraf oldukları ve açıktan destek verdikleri sendikayı yetkili sendika yapmışlardır.

Bu hukuksuz, anti demokratik yetki sürecini hukuki olarak mahkemeye taşıdık. Mahkemeyi kazanarak haklı olduğumuzu hukuksal olarak tescil ettirdik. Buca belediyesi bürokratları sendikalar arasında tarafsız ve eşit  davranmalıdır. Alenen bir sendikayı adres göstererek üyelerimizi sendikadan istifa etme konusunda telkinde bulunmamalıdır. 

Buca belediyesi bürokratları emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yılmaz savunucusu olan sendikamız TÜM BEL-SEN'ne karşı hasmane bir tutum almaktan vazgeçmelidir. 
Eğer sendikamız TÜM BEL-SEN'ne ve üyelerimize karşı yapılan bu anti demokratik tutumdan vazgeçilmez ise;
Hukuksal alanda da demokratik ve meşru temelde de her türlü tepkiyi ortaya koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Saygılarımızla..." ifadelerinde bulundular.


YORUMLAR

  • 0 Yorum