Tüm Dünya Birlikte Terörü Lanetleyelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini ve hedeflerini çok iyi bildiklerini belirterek, “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler olarak hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız” dedi

Tüm Dünya Birlikte Terörü Lanetleyelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini ve hedeflerini çok iyi bildiklerini belirterek, “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dini, dili ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler olarak hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız” dedi

Tüm Dünya Birlikte Terörü Lanetleyelim
02 Mart 2016 - 10:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinin ikinci durağı olan Gana'da, Gana Parlamentosu'nda milletvekillerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Akra'daki Başkanlık Ofisi'nde resmi törenle karşılandı. Erdoğan ile Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama, görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "Değerli dostum Mahama ile bölgesel konuları da değerlendirdik. 35 yıldır bölücü terörlü mücadele eden bir ülke olarak terör örgütlerini hedeflerini ve yöntemlerini çok iyi biliyoruz. Dini, dili, ırkı olmayan bu terörü dünyada tüm ülkeler hep birlikte lanetlemek ve karşısında tavır almak durumundayız" dedi. Mahama, terörle mücadele ve Suriye konusunda Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, Türkiye'nin Suriye sorunuyla ilgili yapıcı ve olumlu bir rol oynadığını söyledi.

Erdoğan, Gana Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE: Teröristlerin çeşitli coğrafyalarda gerçekleştirdikleri kanlı eylemler demokrasiler için büyük bir tehdit. Mali ve Burkina Faso gibi Afrika ülkelerinde meydana gelen terör eylemlerini en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terörle mücadelede sergileyeceğimiz ortak tavır, başta Afrika olmak üzere barış ve istikrarın tesisine katkı sağlayacaktır. Türkiye, terörle mücadele konusundaki tecrübesi sebebiyle bu tehdite maruz kalan toplumları en iyi anlayan ülkedir.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜK: Dünyada yaşanan sorunların çözüm mercii olması gereken BM, özellikle Güvenlik Konseyi mevcut yapısı ve işleyişiyle, maalesef az sayıda ülkenin çıkarlarına hizmet eden bir kurum haline gelmiştir. Dünya, 196 ülkesiyle 5 tane ülkenin iki dudağı arasında. Dünya 5'ten büyüktür. Tüm dünyayı bu 5 ülkenin vereceği karara teslim etmek adalet değildir.

ZENGİN ÜLKELER NEREDE: Türkiye, dünyada gelişmemiş ülkelere veya az gelişmiş ülkelere yardım eden ülkeler arasında ilk üç içinde. Milli gelire oranla baktığımız zaman birinci sırada. Dünyadaki bu zengin ülkeler nerede? Niye fakir fukara, garip gureba, az gelişmiş ülkelere ellerini uzatmıyorlar? BM'nin bu konuda yeniden reforme edilmek suretiyle elden geçirilmesi lazım.

AFRİKA İYİ ANLIYOR: Suriye'de yarım milyona yakın masumun katledilmesi, ki bir devlet terörü var Suriye'de, 12 milyon masumun evinden, yurdundan edilmesi karşısında sergilenen bencil tavırlar, insanlık vicdanında derin yaralar açıyor. Sömürgecilik döneminde benzer acıları çok daha ağır bir şekilde yaşamış olan Afrika'nın bu dramı çok daha iyi anladığına, hissettiğine inanıyorum. Geçmişteki köle ticareti dönemine benzer görüntüler, bugün Akdeniz'de her gün tekrarlanıyor. O batan botlarda ölen insanların durumunu, acısını biz görüyoruz. Biz, gelin, öncelikle bu insanların yaşadıkları yerlerdeki sorunları çözelim dediğimizde kimseyi yanımızda bulamıyoruz. Ama iş göçmenlere kapıların kapatılmasına geldiğinde tüm Avrupa hemen birlik olabiliyor. Bu, insanlık için sürdürülebilir bir durum değildir. Bizim vicdanımız bu vahşeti, bu adaletsizliği kabul etmiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum