Reklam

Vedat Güldoğan'ı kaybettik...

Türkiye’nin yakından tanıdığı, Diyarbakır eşraflarından ünlü tarihçi ve işadamı Vedat Güldoğan vefat etti.

Vedat Güldoğan'ı kaybettik...

Türkiye’nin yakından tanıdığı, Diyarbakır eşraflarından ünlü tarihçi ve işadamı Vedat Güldoğan vefat etti.

Vedat Güldoğan'ı kaybettik...
01 Eylül 2014 - 18:10

Bazı siyasi partilerde görev alan, Türk-Kürt kardeşliği için büyük mücadele eden, İzmir’in tanınmış simalarından Vedat Güldoğan hakkın rahmetine kavuştu. Bostanlı Beşikçioğlu camiinden ikindi namazına müteakip kaldırılan Güldoğan Kemalpaşa’daki aile kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine İzmir’deki siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, milletvekilleri, sanatçı ve iş adamlarının yanı sıra merhumun yüzlerce seveni katıldı.

Bizlerde merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz…

VEDAT GÜLDOĞAN KİMDİR?

Vedat Güldoğan, 1950 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladıktan sonra, İstanbul Yıldız Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’ne girmiştir.

Daha sonra Elazığ Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. 1974 yılında aylık ‘Büyük Çağrı’ dergisini yayınlamaya başlamış, bu dergi 18 sayı devam etmiştir. 1979 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte ‘Kon’ isimli dergiyi çıkarmıştır.

İzmir’de ikamet etmekte olan Vedat Güldoğan, 20 yılı aşkın bir süredir Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sosyo-kültürel yapısıyla ilgili araştırmalar yapmaktadır.

Yayınlanmış Eserleri:

- ‘Kürt Meselesi’ 1979 yılında Kon yayınlarının ilk kitabı olarak yayınlanmıştır.

- 1980 yılında ‘Türkiye’de Kürtçülük Hareketleri ve İsyanlar’ isimli eseri yine Kon Yayınları tarafından yayınlanmıştır.

- Ve son eseri; üç kitaptan oluşan ‘Diyarbakır Tarihi, Diyarbakır Kültürü, Diyarbakır Müziği ve Folkloru’ isimli eserleri 2011 yılında Kripto Yayınları tarafından basılmıştır.

Bugüne kadar çeşitli gazete, dergi ve yayın organlarında makale ve araştırmaları yayınlanan Vedat Güldoğan’ın basıma hazır birçok eseri de bulunmaktadır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum