Tıp eğitimimi alırken ve mesleği icra ederken; modern tıbbın tedavi yöntemlerinin; hastalıkların sebebini tedavi etmekten çok, semptomların giderilmesi yönünde geliştiğini ve yapılanların çoğunun yerine koyma tedavisi veya baskılama tedavisi olduğu gördüm.
Günümüzde Modern Tıp hastalıkların çoğunda tedavi olarak antiler diye özetleyebileceğimiz ilaçlar ile hastalara şifa bulmaya çalışıyor, bu çalışmalar sebebiyle oluşan bu modern tıp anlayışına antiler tıbbı tanımlamasını yapmak kanaatimce çok yanlış olmaz. Tansiyonu baskılamak için antihipertansifler, kan şekerini baskılamak için antidiyabetikler, troid hormonunu baskılamak için antitroid ilaçlar, bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotikler gibi ilaçların kullanımı da bu tanımlamamızı doğrular nitelikte örneklerdir.
Modern tıpta kullanılan ilaçların çoğunun sentetik kimyasal yapıda olması, yan etkilerinin fazla olması ve hastaların bir ömür ilaca bağımlı kalması, kullanılan ilaçlar ve uygulanan diğer tedavi yöntemleri sonrası, bir çok hastanın uzun dönem şifa halinin oluşmaması, beni alternatif tedavi metodlarını araştırmaya yöneltti. Sonrasında hem kendimin ve hem de çevremin tedavilerinde bu metotları basarı ile kullanıp yüz güldürücü sonuçlar almam sebebiyle bu alanda çalışmaya karar verdim.
Öncelikle eski defterleri karıştırıp İbni Sina, Razi, Hipokrat, gibi büyük hekimlerin hastalıkları nasıl tedavi etiklerini, halk hekimliğinde neler yapıldığını, dünyanın diğer bölgelerinde ne tür tedavi metodlarının geliştirildiğini araştırdım. Ayrıca tamamlayıcı tıbbı uygulamalar hususunda uzman hekimler ile çalışma imkânı buldum. Bu süre zarfında, gördük ki tamamlayıcı tıp yöntemleri gerçekten başarılı ve yan etki insidansı çok düşük yöntemler, hastalıkların birçoğunu da şifa ile tedavi edebiliyor.
Kanaatimizce modern tıp yöntemleri ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin sentez edilmesi tedavideki başarı oranını üst seviyelere çıkarmaktadır. Tedavide her 2 yönteminde kullanılması tıp sanatına ve hastaların tedavi sürecine çok şey kazandırır.
YORUMLAR