ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR !
Reklam
Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR !

27 Ağustos 2024 - 20:40

BKM Mutfak imzalı “Çok Güzel Hareketler 2” yi izledik Fuar Kültürpark’ta. 2008-2011 yılları arasında yayımlanan “Çok Güzel Hareketler Bunlar” adlı programın devamı.. Programın sanat yönetmeni Yılmaz Erdoğan ancak yoğun film ve dizi çalışmaları nedeniyle Eser Yenerler de yöneticiler arasında.. Oyuncular, konularını kendilerinin veya ekipteki yazarların yazdıkları skeçleri oynuyorlar. Programın akışı, skeçlerin birbirini sırayla takip etmesi şeklinde sağlanıyor. Her skecin sonunda, Eser Yenenler oyuncuların performanslarının değerlendirilmesini istiyor. Seyirciler değerlendirirken ÇGH (Çok Güzel Hareket), GH (Güzel Hareket) gibi değerlendirmelerde bulunuyorlar. En yüksek not Kırmızı Halı ve ÇÇGH (Çok Çok Güzel Hareket), en düşük not Yani.  Bunlara ek olarak bir de DS (Derdini Seveyim) diye bir not var. Çok Güzel Hareketler 2 den çıkınca BKM İzmir temsilcisi Devajans’ın dev adamı Erhan Gölbey aklıma düştü. Atatürk aşığı, İzmir aşığı..Onun da Kırmızı Halı ve ÇÇGH notunu alacak o kadar çok güzel hareketi var ki..

Atatürk kitaplığı için kitap topluyor mesela.Toplanan kitaplara bir belediye yer verecek. İzmir’de özellikle çocukların rahatça gezebileceği bir Atatürk evi yapılması planlanıyor. “Atatürk Lisesi’nde okudum ve o yıllarda Atatürk’e dair fotoğraflar , belgeler toplamaya başladım. Birçok ilde bu fotoğraflarla sergi yaptım. Hatta yıllar sonra okuduğum lisede bu kitaplardan bir kitaplık kurdum . Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını anlamak toparlanmamızın ilk yolu. Yeni nesillere en doğru şekilde anlatılmalı Atatürk. İzmir’de Atatürk kitabına sahip olan herkesten kitaplarını bekliyoruz, birlikte büyük bir kitaplık kuralım” diyor Gölbey.

Erhan Gölbey, 1966 İzmir doğumlu. 1983’te Atatürk Lisesi’ni bitirmesinin ardından, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Hürriyet İzmir Halkla İlişkiler Sorumluluğu, İZFAŞ Koordinatörlüğü, İhlas Turizm Genel Müdürlüğü, İRD As Başkanlığı görevlerinde bulundu. TÜRSAB İzmir BYK Üyeliğİ, Halkla İlişkiler Derneği Başkanlığı, Engelliler Üst Kurulu Üyeliği, Bölge Voleybol Hakemliği ve Milli Basketbol Hakemliği yaptı. Halen 2001 yılında kurulan Devajans’ın yönetim kurulu başkanı. Evli ve bir kızı, bir oğlu var.

Bizde genellikle işler İstanbul’dan yürür. Ama bazılarımız “hayır İzmir bu olamaz” deyip canla başla kentine sahip çıkar, tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durur. Dev Ajans işte bunlardan biridir. Çok iyi işlere imza atan Gölbey ve takım arkadaşları çok tökezlediler, üzüldüler ancak her zaman ayağa kalkıp yola devam ettiler. Her şeyden önce iyi projeler yapıyorlar. Gönüllülük esasına dayalı projeleri de sürdürüyorlar. Meslekte Mustafa Oğuz, Ahmet San, Necati Akpınar başta olmak üzere çoğu kişiden feyz aldı. Ama başöğretmeni Nedim Demirağ. Hürriyet’in uzun dönem İzmir temsilciliğini yürüten sosyal hayatın gurmesi Demirağ’dan çok şey öğrenmiş. Hatta BKM İle yolunun kesişmesi o yıllara gidiyor. 4 tane filmde oynadı. Rol almasındaki derdi şöhret olmak falan değil. Öğrenmek ve film çekimlerini İzmir’e doğru çekmek. Gerçekten İzmir aşığı. İzmir’e Dair TV youtube kanalı ve İzmir’e Dair Haber web gazetesi var. Ancak istediği desteği ne yazık ki göremiyor birçok İzmirli arkadaşı gibi. 

Gölbey “ İzmir’in değerini bilmek ve değerli insanlarını bilmek lazım. İnsanlar yaşarken değeri bilinmeli. İzmir için gerek özel şirketler gerekse yerel yönetimler “bu kent için ne yapabiliriz “diye düşünmeliler. Lütfen sorumluluk sahibi herkes insanların hayatına dokunarak ilerlesinler. Bu kent hancılarına sahip çıksın.” derken öylesine haklı ki.

Yazıyı Çok Güzel Hareketler’in jenerik müziğinin çarpıtılmış sözleri ile bitiriyorum

“Hayat bazen çok zor oluyor, 

Ama biz gülmeyi biliyoruz

Ağlamayı da biliyoruz

Ama Mustafa Kemal’i ve Onun İzmir’ini daha çok seviyoruz”


YORUMLAR

  • 0 Yorum