BEKLE BENİ ANADOLU.
Reklam
Erol Diker

Erol Diker

BEKLE BENİ ANADOLU.

19 Ekim 2022 - 08:37

Öncelikle Ne Mutlu TÜRKÜM diye bağıracak olan mehmetçiklerimizi kucaklayıp birlikte marşlar okuyacağım kışlada. Sonra memleketimde beni bekleyen her biri birbirinden değerli ve kıymetli can dostlarımla kucaklaşıp hasret gidereceğim. Merhaba, doğan yeni gün diye haykıracağım!. Merhaba, açan her çiçek ve gül... Merhaba, Nar tanesi ve kurdu. Merhaba, gökyüzünde süzülen Güvercin, Keklik, Leylek, Atmaca, Doğan, Çaylak ve bütün kuşlar. Merhaba, doğa dostu güzel insanlar. Ekimde  yerde altın olsa dahi gözü gökyüzü boşluğunda gezinen ve altını dahi göremeyen doga sevdalıları. Merhaba, çocukluğum, çocukluğumdaki kalbi yüreği tertemiz insanlar. Merhaba Sevgili annem, rahmetli babam ve bütün geçmişlerim!. Merhaba, taşına toprağına Bayrağına aşık güzel insanlar.

Merhaba Türkiyeli, Çorumlusu, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sunnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnak Tatarı, Çeçeni, Ahbazı, Gürcüsü ve dünyanın nersinden olursa olsunlar, Japonu, Korelisi, Hintlisi, Kübalısı, Şililisi, Kanadalısı bütün insanları hepinize candan yürekten merhaba. Memleketim Çoruma geleceğim Çok yakında. Doğduğum topraklarda çelik çomak oynadığım harmanında tarlası bağına bahçesine özlem duyduğum, Sarıbaba türbesine hasret kaldığım köyüme. Dagını, deresini izleyeceğim. Mis gibi köpüklü Pekmezini tadacağım. Suyunu içecek yollarında sürteceğim; çocukluğumda yaptığım gibi. Dalını çiçeğini çocuğunu seveceğim memleketimin. Eskilerden konuşacak, anılarımı yineleyip, geçmişle günümüzün ayrılıklarını göreceğim oracıkta. Yağmur yağarsa ben geldiğimde ıslak ıslak karşılarsa gün beni, eskisi gibi doyasıya iliklerime kadar ıslanacağım. Şiirlerimde yazılarımda imgelerime yansıyacak bu güzellikler. Fotoğraflarını çekeceğim güzellikleri sizde görün diye. Yazdığım yazılarıma yansıyacak bütün güzellikler. Ve hep yayan yürüyeceğim yollarında. Güneşin batışına dalacak, yıllar öncesinin bakışıyla izleyeceğim güneşin gömülüşünü ve öykülerime işlenecek bu güzellikler. Bekleyin beni, güzel memleketim ve memleketimin güzel özel ve asil insanları. Sizlere merhaba diyeceğim tezelden. 

Ekşi eriğin moru düşünce dudaklarıma işte hayat bu diyeceğim sevdiklerime. Biliyorum dolu dolu döndüğümde buraya beynimin içinde güzelliklerle dolu dolu olacak anılarıma ekleyeceğim her karesini güzellikleriyle.
Fazla söze gerek var mı bilmem. Bekle beni güzel köyüm geleceğim sana Sarıbaba... Haydi kucakla beni!. Kucaklaşalım seninle hasret giderelim doya doya. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum hepinize. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum