Bornova Arnavutları'ndan Kosova Çıkartması
Reklam
Gülcan Gençtürk

Gülcan Gençtürk

Bornova Arnavutları'ndan Kosova Çıkartması

01 Eylül 2024 - 18:45

Bornova Arnavutları'nın  Melek  Taşol başkanlığında yönetim kuruluyla gerçekleştirdiği Kosova ziyareti büyük yankı uyandırdı. Kosova'da başta 


Lulzim Jashari

Adem Yaşari'nin oğlu

Emilija Redžepi

Kosova Başbakan Yardımcısı

Kosova İçişleri Bakanı Sayın Xhelal Sveç

Piriştina  Belediye Başkanı 

Përparim Rama


Pirizen Belediye Başkanı Shaqir Totaj

Mamuşa  Belediye başkanı 

Abdülhadi Krasniç 

Olmak üzere siyasetçilerle bir araya gelen heyet, kültürel bağların güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması yönünde önemli adımlar attı. Görüşmelerde, Bornova ve Kosova arasındaki tarihi ve kültürel bağlar vurgulanırken, iki bölge arasında ekonomik ve sosyal projeler geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.


Bu ziyaretin ardından, Bornova Arnavutları'nın Kosova'daki etkisi ve bölgeye olan katkıları üzerine yerel basında geniş çaplı haberler yapıldı. Özellikle *Prizren Belediye Başkanı  Shaqir Totaj ile iki bölge arasındaki kardeş şehir olma yolundaki adımların hızlandırılması, halklar arası diyaloğun artırılması ve kültürel etkinliklerin karşılıklı olarak organize edilmesi gibi konular ön plana çıktı. Görüşmelerin ardından yapılan açıklamalarda, hem Bornova hem de Kosova temsilcileri bu tür ziyaretlerin ve temasların devam edeceğini belirterek, gelecekteki projelere dair umut verici sinyaller verdiler.  


Yönetim kuru üyelerinden Gülcan  Gençtürk'ün yıllar sonra Ata topraklarında kendi akrabalarını  bulması  da geziye ayrı bir manevi  hava kattı.


Bellagoshi ailesi  misafir perverlikleri ve içten tavırlarıyla   Kosova da  Bornova Arnavutları'nın da ailesi oldu.


Tüm yaşanan güzellikler  için  teşekkürler  KOSOVA



YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • F.Mercül
    5 gün önce
    Sizlerle gurur duyuyorum , bornova arnavutlari olarak , sevgi , barış , kardeşlik adına büyük şeyler başarıyorsunuz, başaŕılarınizin devamını diliyorum
  • Rukiye Yaman
    1 hafta önce
    Harika bir iş çıkardınız. Sizleri sosyal medyadan takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Hem Türkiye'mizi hem de Kosova'yı çok güzel temsil eden bir topluluksunuz. Ayağınıza taş değmesin.