Nice yıllara Cumhuriyet'im
Reklam
Gülcan Gençtürk

Gülcan Gençtürk

Nice yıllara Cumhuriyet'im

28 Ekim 2024 - 19:18

Anadolu'nun her köşesinde direnişin, umudun ve cesaretin yankılandığı bir dönem… 1919’un karanlık günlerinde, işgal altındaki topraklarda dumanla ve gözyaşıyla şekillenen bir bağımsızlık mücadelesi. Bu mücadele, sadece bir coğrafyanın değil, bir milletin yeniden diriliş hikayesiydi. Türk milletinin kalbinde, özgürlüğün ve bağımsızlığın sönmez ateşi yanıyordu.


Çocuk, kadın, yaşlı demeden herkes elini taşın altına koymuş; kimisi kalemiyle, kimisi silahıyla, kimisi de duasıyla bu mücadelede yerini aldımıştı.

 Samsun’da bir kıvılcım çakıldı o anlarda ve bu kıvılcım, Erzurum’dan Sivas’a, Sakarya’dan İzmir’e kadar tüm yurdu sardı. Her bir köy, her bir kasaba, bir cepheye dönüştü.

 Ya istiklal ya ölüm! Naralarıyla  sesler yankılandı dağlarda, ovalarda, yüreklerde…


Bu mücadele sadece düşmana karşı değil, özgürlüğe,yoksulluğa, açlığa, yokluğa karşı da veriliyordu aynı zamanda . Damarlarında asil kan dolaşan bir millet, dizlerinin üstüne çökmemek için kenetleniyordu. Her bir şehit toprağa düşerken, her bir nehir gözyaşlarıyla dolarken, bağımsızlık sevdası milletin damarlarında bir onur simgesi gibi aktı.

.


Sonunda, 29 Ekim 1923… Milletin iradesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yepyeni bir başlangıç oldu. Bir milletin yeniden ayağa kalkışıydı bu; mazlum milletlere örnek, geleceğe umut, bağımsızlığa aşkla bağlı olanların zaferiydi.


Cumhuriyet, sadece bir yönetim şekli değil; bir milletin onurunu, haysiyetini ve özgürlüğünü haykırışıdır. Bu yolda dökülen kan, verilen can, edilen dua, bugünkü özgürlüğümüzün her bir zerresinde yaşamaya devam ediyor.

 Geçmişin göğsümüzde atan kalbi, bugün de yarına ışık tutuyor. 


Bu toprakların ruhunda o milli mücadele ateşi asla sönmeyecek; Cumhuriyet’le ve onun getirdiği değerlerle her daim var olacak ve bizler bu toprakların sonsuz bekçileri olarak her daim her ne koşulda olursa olsun  yerimizi alacağız.; ve Umudumuzu hiç yitirmeden  damarlarımızda  akan asil kandan güç alarak  "VATAN" dediğimiz bu toprakların sonuna kadar koruyacağız. 


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


Başta ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere Bu topraklar uğruna şehit düşen her bir canı rahmetle anıyor mekanları cennet olsun diyorum.


Cumhuriyet  Bayramımız kutlu olsun 


Gülcan Gençtürk 

İletişimde kalalım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum