AKŞENER YENİDEN BAKAN OLURMU?
Reklam
Hayrettin Bulut

Hayrettin Bulut

AKŞENER YENİDEN BAKAN OLURMU?

06 Haziran 2024 - 11:35

Akşener'in Cumhurbaşkanı sn Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi şu an gercekleşiyor.


Benim gözlemin Sn Akşener'in  gözleri gülüyor, belli ki bir yerlere mesaj veriyor benim kıymetimi bilmediniz gibi. 


Akşener'in kostümü renkli oluşu şunu gösteriyor her an her şey olur bahar havası estiriyor. 


Akşener yeniden bakan olabilir mi ?


Olur mu olur! 


Çünkü ülkemizdeki siyasi kartın yeniden karılmasında sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük fonksiyonu var. 


Türk siyasetindeki geçmişte iz bırakan  Mıeral akşener'in de siyasi bir kariyeri var bunu bilmek gerekir çünkü geçtiğimiz yıllarda meral akşener  Tansu Çiller'in hükümetinde İçişleri bakanlığı yapmış  ve ciddi başarılar elde etmış bir siyasetçidir. 


Birşeye dikkat çekmek gerek.


Tansu Çiller Akşener ın hocasıdır. 


Sn Mehmet Agır manevi abisidir. 


Böyle olduğuna göre pek yakında akp'ye geçme ihtimali de var. 


Ve büyük ihtimalle bakan olma itibariyle yüksek. 


Bu benim şahsi fikrim


Siyasette hiçbir zaman renk düşünülmez bugün a partisi yarın b partisi   bile olabilir insanoğlu yaşadığı sürece fikri, zikri siyaseti değişebilir zamanın konjektörüne uyar değişmek zorunda kalır . 


İzlediğim kadarıyla gördüğüm kadarıyla AKP  siyasetteki metal yorgunluğunu siyasette Meral Akşener gibi bir aktöre AK Parti'de ihtiyaç var. 


Günden, güne kan kaybeden ak parti'nin yeni birilerinin kadroya katıp yeni bir kanal açıp oradan siyasetini devam ettirmek istiyor benim gözlemim bu eğer Meral akşener iyi parti genel başkanı olsaydı bu yine böyle olur muydu ? 


Olabilirdi mhp ile yollarını ayırıp iyi parti ile ittifak yapma olayı olurdu ama velakin şimdi meral akşener tam akp geçme pozisyonundadır. 


Çünkü bağlayıcı bir özelliği yok bir siyasi grubu yok ak parti'ye geçeceğini düşünenlerdenim. 


Geçmişe doğru eğer bakarsanız bugünkü Meral Akşener  figürünün geçmişte has parti'den Numan kurtulmuşun transferi ve demokrat partiden Süleyman soylu'nun transfer oluşu ve buna benzer daha birkaç kişinin aynı yolla ak parti'ye geçtiğini ve daha sonra bakan ve mevki sahibi olduğunu görüyoruz şimdi benim kişisel tahminim sayın Meral Akşener öncelikle bakan olacak sonra da ak parti kadrolarında siyaset yapacak .


Böyle düşünüyorum konjektör neyi gösterir izleyip göreceğiz. 


Çünkü siyasette iki kutuplaşma oldu birisi sağ ve milliyetçi grubun ikincisi sol cenapta cumhuriyet halk partisi'nin etrafında toparlanan partiler. 


Yerel seçimlerden başarıyla çıkan CHP'nin  siyasetin  dengesini değil girdiğini  gören AKP  daha ılımlı ,daha güncel daha insanlara dokunabilen ve olumlu siyaset yapmak istiyor. 

maalesef ki bu  AK Parti'nin hiçbir zaman yapmadığı bir iştir. yumuşayalım derken karşıda hiç ummadık bir yerde   farklı konularda dik çıkışlar yapar bunun da amacı kendi tabanını ve milliyetçi oyları bir yerde tutmak ve onları kanalize etmektir. 


Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelince cumhuriyet halk partisi bu tür söylemlere ve oyunlara gelmemeli halka inmeli ,halka dokunmalı ,halka dokunacak politikalar ve projeler üretmeli belediyelerinin kapısını herkese açmalı ve özellikle belediye başkanları kendi partisinin ilçe başkanlarıyla il başkanlarıyla milletvekilleriyle daha tabana inerek mahalle temsilcileri ile ve kendi üyeleriyle mutlaka ve mutlaka çok iyi sıkı diyalog kurmaları gerekir çünkü o belediye başkanlarını o koltuğa getiren a'dan z'ye kadar o partinin çalışanlarıdır gönüllü çalışanları hiçbir şey beklemeden gece gündüzünü size harcayan insanlara mutlaka değer vermeniz gerekir eğer kişi değer vermezseniz onları elinizin tersiyle iterseniz tez zamanda o koltuktan gidersiniz benim şahsi kanaatim budur. 


Dilerim daha güzel günler bizi bekliyordur. 


Biraz zor gibi! 


CHP' çok iş düşüyor. 


Ne  Mutlu Türk'üm Diyene 


Hayrettin Bulut

YORUMLAR

  • 0 Yorum