BURSA'NIN LEZZET SOFRASI
Reklam
Hayrettin Bulut

Hayrettin Bulut

BURSA'NIN LEZZET SOFRASI

27 Mayıs 2024 - 13:38

Bursa deyince insanın aklına çeşitli lezzetler geliyor. 


Bursa Balkanlarla Anadolu lezzetlerini bir arada buluşturan kadım şehirlerden biridir. 


Bursa'nın değişen siyası atmosferiyle bu tür  organizasyonlar hız kazanacak gibi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi İpek Han Meydanı’nda ‘Bursa Kadın Kooperatifleri ile Bursa Mutfağı’ programı düzenlendi.


Bursa’nın yöresel lezzetleri ve ürünlerinin sergilendiği etkinlikte vatandaşla, buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Bozbey bu tür etkinlikler devam edecek dedi. 


Gülümseyin 

Çünkü Bursa'dasınız, 


21-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’, Bursa’da da renkli etkinliklerle kutlandı.


Kadının gücü ve inancıyla her şey değişir. 


Bursa Kadın Kooperatifleri ile Bursa Mutfağı’ programı, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi İpek Han Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle yapıldı.


Kentin farklı ilçelerinde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın derneklerinin stant açtığı etkinlikte, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel lezzetler tanıtıldı. 


Bursa’nın gastronomi mirasını yaşatan ve bu mirası gelecek nesillere aktaran tüm kadınlara teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’nın verimli toprakları, su kaynakları ve elverişli ikliminin hediyesi tarım ürünleriyle bereketini hayata sunan bir şehir olduğunu söyledi.


Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın bu sayede mutfak kültürünün de zenginleştiğini belirten Başkan Bozbey, “Her bir köşesinde ayrı bir lezzet, her bir lokmasında ayrı bir tarih saklı Bursa Kebabı’ndan kestane şekerine, cantık ve pideli köftesinden tahinli pidesi ve cevizli lokumuna, Osmanlı saray mutfağından Girit, Rumeli yemeklerine sayısız kültürle renklenen bir mozaik tir. 


Dünyanın en güzel eseri kadınlara aittir. 


Tarihin en iyi sanatkarı kadınlardır. 


Kadınlar, geleneksel tarifleri koruyarak ve yenilikçi lezzetlerle buluşturarak Bursa'nın gastronomi turizmine büyük katkı sağlıyor.


Bu organizasyonda emeği geçen, başta kadınlarımız ve Bursa büyükşehir belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey 'i ve katkı sunan herkesi yürekten kutluyorum. 


Bir kadın gülümserse dünya değişir. 


Haydi kadınlar gülümseyin dünyamızı değiştirin. 


Gülümseyin çünkü Bursa'dasınız . 

 

Hayrettin Bulut






YORUMLAR

  • 0 Yorum