GÜN BUGÜN ÇOCUKLAR 23 NİSAN
Hayrettin Bulut

Hayrettin Bulut

GÜN BUGÜN ÇOCUKLAR 23 NİSAN

23 Nisan 2025 - 13:16

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.                     

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir. 

 

UNESCO’nun 1979 yılını “Dünya Çocuk Yılı” olarak ilan etmesiyle, bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada, büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmaktadır. Dünya barışı adına, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan çocukların bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları bizim için gurur kaynağı olmuştur.


Gençliğe hitabeyle seslenmiştir. 

   

"Ey Türk gençliği!


Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.


   Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır."


Dahili ve harici düşmanlar tarihte olduğu gibi halen devam etmektedir. 

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir."


Yolunuz ilim, teknik, bilim olmalı, aksi takdirde hedefinize ulaşamazsınız. 


Bugünü bizlere sağlayan Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 


Atam! Açtığın yolda kurduğun Ülkü de gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize and içeriz 


23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramımız kutlu olsun, çocuklar


Ne mutlu Türküm diyene


Hayrettin Bulut

YORUMLAR

  • 0 Yorum