1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır ve 19 Ekim 2015 tarihli genelge ile Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir.
Ben muhtarlık müessesesidir rahmetli babam
MUHTAR KÜÇÜK AĞA
ile tanıdım bu kurumun kutsıyetını onda ögrendim.
Biz Doğu Anadolu nun en ücra köşesinde Çorum nehrının dar vadısınde topragının bereketli , mert, çömert insanlarının köyü (galoda) yaşıyorduk.
Mahalle okulunun yapımında, camısinin yapımında aydın cumhurıyetcı bır halk kahramanıydı babam
Benım rol modelimdi .
Halk kahramanı bır erkegın arkasındakı sevgı dolu annemdır rahmetle anıyorum
Muhtara, muhtarlıgı eşi yaptırır. Bu yüzden kadın aday ve muhtarların çogalmasını düşünenlerdenim.
Rahmet saygı ve hürmetle anıyorum.
Muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçimle iş başına gelen ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan muhtarlarımız, köy ya da mahallelerde devletin tüm kurumlarının temsilciliğini yürütmekte çok önemli ve aynı zamanda zor bir görevi yerine getirmektedirler.
Özellikle; köylerde ve kırsal mahallelerde devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında, vatandaşlarımızın ise taleplerini devlet kurumlarına iletmesinde birinci derecede yetkili ve etkilidirler.
Burada bir anektot gecıcem kırsal köylerde vatandaşın herşartta muhtara bılgı sorar, ilk müracaat yeridir.
Bu vesileyle başta rahmetli babam (Muhtar Küçük Ağa)
Ve halen görevde olan ülkemiz genelinde görev yapmış olup ebediyete intikal eden Muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, geçmişte muhtar olarak aziz halkımıza hizmet etmiş olan Muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum.
Halen aktif görevde bulunan değerli Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerde başarılar dileyerek “Muhtarlar Günü“nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Muhtarlık muessesesi Cumhuriyet'in temel taşıdır.
Yaşasın Cumhuriyet
YORUMLAR