Tek dileğim bu çağrı birda olmasın.
Bu çağrıyı gerektirecek bir doğa felaketi olmasın.
Ulusumuz maddi ve manevi can kaybı yaşamasın.
Depremi az hasarla anlatmanın yolu bu konuda ehli insanlarla çalışmaktır.
İlim bilim ve teknik donanımla.
"Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir."
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Bizi biz yapan içimizdeki volkan gibi kaynayan insan sevgisidir.
Gazi Mustafa Kemal bunu çok güzel özetlemiş
"Muhtaç olduğun kudret darlarindaki asıl kanda mevcuttur"
Biz çabuk kaynaşması bilen bir toplumuz güzel ve kötü günlerde bir araya gelip ele ele omuz omuza tüm dertleri aşacak kudrete sahip bir toplumuz .
Maraş'tan başlayıp sınırlarımız ötesine kadar uzanan 10 ilimizde etkili olan binlerce vatandaşımızın ölümüne 100 bine yakın vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan bu doğal felaketin yarasını kısa zamanda sarariz .
Dilerimki bir daha yaşamayız bu arada rahmete gitmiş yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dilerim çeşitli hastanelerde tedavi gören yaralı yurttaşlarımıza da Allah'tan acil şifa dilerim .
Ama bir şeye vurgu yapmadan Geçmeyeceğim ülkemiz coğrafi durumu nedeniyle fay hatlar üzerinde olduğu bellidir imar planlarının ve yapılaşmalar buna binayen yapılsa Hem maddi hem de manevi ve can kaybı az olur .
Sayın yöneticiler SALIH GÜN başkanı örnek almalılar. Bilim insanlarının söylediklerini dikkate alsalar ve buna göre bir plan dahilinde çalışsalar belki de bu kadar bir hasar görülmezdi kadere ve kazaya inanmak şart ama tedbir almak da şart kıymetli ilim insanları şöyle diyor tedbirini al takdiri Allah'a bırak Buradan şunu anlamamız gerekiyor ki bizi yaratan yüce Allah bize akıl fikir e mantık vermiş bunlarla hareket etmemiz lazım bilim İlim ve teknolojinin yolundan ayrılırsak daha başımıza ne felaketler gelir.
Kimbilir?
Şimdi sizlere 17 Ağustos depreminde fayhatti üstünde olmasına rağmen yıkılmayan bir beldeden söz edilemez.
"Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın üzerinde yer alan Tavşancıl'da hiç yıkım olmadı. Beldenin 1989'da seçilen ve 2002'ye kadar görev yapan belediye başkanı SALİH GÜN'ün deprem riski nedeniyle bilim insanlarından yardım alarak hazırladığı imar mevzuatı çerçevesinde başlattığı en fazla 3 katlı binalara imar izni verilmesi vb. uygulamalar dolayısıyla 1999 Gölcük depremi sırasında beldede can ve mal kaybı yaşanmadı."
DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI SALİH GÜN
1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den Tavşancıl beldesi belediye başkanı seçilmiştir. 1999 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tavşancıl beldesi belediye başkanı seçilmiştir. 2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçilmiştir.
(SAYIN BAŞKAN SALİH GÜN 'Ü RSHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM )
Şimdiki belediye başkanları bu politikayı izlemeler ne olur .
Bence siyaset Halk için yapılır .
Rant için değil.
Ranta kurban gitmesin güzel ülkem insanı.
YORUMLAR