" GELECEK BİZİZ"
Reklam
Mine Kapı

Mine Kapı

Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız Grubu Başkanı

" GELECEK BİZİZ"

28 Ekim 2024 - 22:00

Bugünü var kılan; geleceği kuracak olan da bugündür. Gelecek biziz.Bu nedenle yürüyüşümüz sonsuza dek devam edecektir.

Bulunduğumuz kıta, ülke,kent ya da köy neresi olursa olsun gelecek hep çocuklarla ilintili olan bir kavramdır. Her toplum varlığını sürdürebilmek için çocuklarına, gençlerine güvenir. Bugünü yaşarken yarınlarını düşünerek yatırım yapar. Eğitim, ekonomi, bilim, ticaret, kültür...Her konuda bir adım daha öteye gitmek için çaba gösterir.Gelecegini emanet edecegi çocuklarını bu nedenle tam donanımlı yetiştirmeye çabalar. Bir ulus,temel kültür değerlerini, inançlarını, vazgeçilmez millî varlık öğelerini çocuklarına aşılar.Ülkesini iyi tanıyan, değerlerini özümsemiş gençler olarak büyüyen bu çocuklar, yeni bir yarının kurucusudur artık.

Gelecek biziz,derken her çocuk aslında omuzlarına düşen ağır ama kutsal sorumluluğun bilincindedir.İcinde var olduğu toplumunun geleceği ona bağlıdır. Ezilen ya da güçlü bir ulus yaratmak bilir ki kendisine bağlıdır.

Türk çocukları olarak bizler de ulusumuzun geleceğinden sorumluyuz.Ülkemizi aydınlığa götürecek olan yolu biz çizecegiz.Adına "vatan" dediğimiz bu topraklar candır,canandır.

Atatürk, gençlere: "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk;onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." derken yarınları bize emanet ettiğini açıkça belirtmiştir.

Sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirerek demokrasinin,ulusal egemenliğin korunması atacağımız bilimsel adımlarla mümkündür. Tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yasayabilecekleri bir dünyanın temeli bizlere bağlıdır.

Ülkemizin umutları bize bağlanmışken kültürümüzle uyuşmayan yaşamların peşinde koşmak yerine; doğruyu,iyiyi özümüzden kopmadan aramalıyız.Bilim adamlarının hayatlarını incelediğimiz zaman pek çok sıkıntılar yaşadığını ama asla yılmadıklarını görüyoruz.Onlarin yaptığı her buluş sadece ülkelerini değil çağları da ileriye taşımıştır.

Öncü ışıklar olmadan karanlıklar aydınlığa çıkmaz.Teknolojideki dev adımlar aslında binlerce küçük adımın yaktığı kıvılcımlarla atılmıştır.Kalkinma; bir ulusun tüm bireylerinin içine katıldığı bir bayrak yarışı gibidir,bence.Mesleği ne olursa olsun herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yaparak bu yarışta var olmalıdır.

Her ulus özeldir, biriciktir.Medeniyet yarışında bir sonraki nesle bayrağı teslim ederken önemli olan birlikte ne kadar koşabildigimizdir.Yaratacağımız fark, yapacağımız buluşlar sayesinde hem kendi ulusumuza hem insanlığa yararlı olacağız.

Geleceğin dünyasında var olmak bize bağlıdır.Altı yüz yıllık bir tarihe sahip soyumuzu, varlığımızı sürdürmek için yürekten inanarak "biz"olmak zorundayız.

Büyük sevdalar büyük yüreklerde olur,der büyüklerimiz.Yunus misali büyük sevdalarla çıktığımız medeniyet yolunda, Atatürk ' ün ışığından feyzalarak onurlu yürüyüşümüze devam etmeliyiz.Ne buldugumuza değil ne bırakacağımıza odaklanmalıyız.

Unutmayalım ki bizden sonrakiler teslim edeceğimiz değerlerle,bilimsel ve kültürel gelismislikle öteye gitme fırsatı bulabilecektir ancak.

Bugünü var kılan dün; geleceği kuracak olan da bugündür.

Gelecek biziz.Bu nedenle yürüyüşümüz sonsuza dek devam edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum