SAYGI VE SAYGININ ÖNEMİ
Reklam
Mine Kapı

Mine Kapı

Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız Grubu Başkanı

SAYGI VE SAYGININ ÖNEMİ

19 Haziran 2024 - 11:23

Saygı; çok önemli bir şeydir. Saygı her şeyin basında gelir. Bizler büyüklerimize saygı göstermeliyiz. Bazı büyükleri sevmesek bile; onlara saygı göstermeliyiz. Unutmayın; saygı gösteren, saygı bulur. Saygının olmadığı bir ortamda; huzursuzluk, öfke, kargaşa ve cimrilik olur. Bu nedenle; çevremizdeki insanlara karşı saygılı davranmalıyız.
Saygının olduğu bir ortamda; huzur, mutluluk ve sevinç bulunur. Bizler tüm büyüklerimize karşı saygılı davranmalı, onlara bağırıp cagirmamali ve onlara öf bile dememeliyiz. Saygı çok önemlidir. Çünkü eğer; kimse kimseye saygı göstermeseydi; insanların birbirini sevmediği bir yaşam olurdu. Bazı büyüklerimizi hiç sevmesek bile; onlara saygı göstermeliyiz.
Öğretmenimiz bize ders anlatırken veya bir büyüğümüz konusurken; onların sözünü kesmemeliyiz. Eğer bir konuda fikir alıyorsak; başkalarının düşüncelerine saygı göstermeliyiz. Çevremizdeki insanlarla; sevgi ve saygı içinde olmalıyız. Bu sayede; huzurlu, neşeli, keyifli ve mutlu bir yaşam sürdürebiliriz.
Saygı çok önemli bir şeydir. Eğer saygı diye bir şey olmasaydı yaşamımız çok kötü olurdu. Bu nedenle çevremizdeki ınsanlara sevgi göstermeliyiz. 
Bir kişi sadece insanlara karşı değil; hayvanlara, bitkilere, inançlara ve düşüncelere karşı da saygılı olmalıdır. Saygının olmadığı yerde sevgiden söz edilemez bile. Çünkü eğer insanlar birbirlerine saygı göstermezlerse; sevgi de gösteremezler. Eğer bir insana söz vermişsek sözümüzde durmalıyız ve kimseye tutamayacagimiz sözler vermemeliyiz. Eğer ailemiz bize; yerine getirememiz gereken bir sorumluluk verirse; ailemize saygı gösterek bu sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Ailemizi sevmeli saymalı ve onlara her zaman saygı göstermeliyiz.Bizler başka insanların; inançlarına ve giyimlerine saygı göstermeliyiz. Çünkü her insanın kendine özgü insan hakları vardır. Her insan; istediği gibi giyilebilir ve istediği dine inanabilir.
Kimse kimsenin düşüncelerine, inancına, giyimine ve duygularına saygı göstermezse bu dünya yaşanamaz bir hale gelir. Bu yüzden saygı çok önemlidir. Bu dünyada eğer saygı olmasa; sevgi de olmaz. Sevgi de olmasa yaşam olmaz. Saygının; bizlerin yaşamı için ne kadar önemli ve değerli bir şey olduğunu unutmamalıyız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum