"SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR"
Reklam
Mine Kapı

Mine Kapı

Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız Grubu Başkanı

"SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR"

27 Eylül 2024 - 16:37

Su testisi su yolunda kırılır. Bir şey,hangi amaca hizmet ediyorsa o uğurda bir kazaya uğrar; yok olur. Bir insanda hangi yolun yolcusu yada hangi amacın peşindeyse, o yolda yada amaç uğrunda başına bir kaza gelir.

Her insan hayatta bir takım özelliklere sahip olur. Bu özelliklerin bazıları doğuştan getirildiği gibi bazıları da çevre yolu ile kazanılmaktadır. Kişi doğal olarak yaşadığı çevreden etkilenmekte ve çeşitli özellikleri ile hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır.

Hayatta her zaman kötülük peşinde koşmuş, kötü insanlarla oturup kalkmış birisinin iyi bir şey peşindeyken ölmesi pek de mümkün gibi görünmez. İşte bu atasözü tam da buna vurgu yapmak için söylenmiştir. Örneğin kumar masasından kalkmayan varını yoğunu kumarda yiyen kumara ailesini değişen bir kişi ya kumar masasında olur ya kumar borcu yüzünden olur. O yola girmişse o yolda ölecektir. Ya da başka bir örnek vereceksek hep başkalarına kötülük eden kötü işlere bulaşan birisi yine bir kötü işin peşindeyken ölüp gidecektir.

Onun için hayatta her zaman iyi işler peşinde koşup hem kendimize hem de başkalarına hayırlı olacak uğraşlarla uğraşmalıyız. Hayırla, iyilikle sürdürülen bir hayatın sonu da güzel bitecektir. Unutmamak gerekir ki kötü yol çıkmaza uçuruma götürür bizi. İyilik ise daima en güzel yollara çıkarır. Onun içindir ki yolumuzu iyi seçelim...

Sonuç olarak su testisinin su yolunda kırılması kısaca düşünce dünyamız ile ilgilidir. Peşinden koştuğumuz hayaller, dünya bakış açımız, ilkelerimiz bizim amaçlarımızı gösterir. Amaçlarımız doğrultusunda gittiğimiz yollar bellidir. İnandığımız değerler uğruna gittiğimiz yolda başımıza bir olumsuzluk gelince "su testisi su yolunda kırılır" atasözü kullanılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum