Reklam
Mine Kapı

Mine Kapı

Siz Yalnız Değilsiniz Biz Buradayız Grubu Başkanı

"SUSMAK"

15 Eylül 2024 - 17:17

Anlamı nedir acaba susmak kelimesinin toplumda kaç kişi yada kişiler biliyordur gerçek anlamını bakalım neymiş anlamı?

Susmak, kelime anlamı olarak bakıldığında konuşmasını kesmek, kaçınmak, tepki göstermemek gibi anlamları var.

İnsanı güzel gösteren, toplumda ona itibar kazandıran bazı erdemli davranışlar vardır. Susmak bunların başında gelir. Çünkü her şeye atlamayan konuşmaktan çok dinlemeye önem veren insanlar en doğrusunu yapıyor. Susmak çok önemli bir meziyettir. Her an her yerde çokça konuşan insanları görmüşsünüzdür. Bazı tarz insanlar geveze olarak adlandırılır.

Çok konuşan insanlar toplum içinde pek de sevilmezler. Susmanın ağırlığı daha büyüktür. Bu konuyla ilgili olarak söz gümüşse sükut altındır atasözü de susmanın önemini anlatan çok anlamlı bir sözdür. Her yerde böyle çok konuşmaya çalışırsanız kaybeden siz olursunuz. Çok konuşmak yerinde iyi bir dinleyici olmak daha iyidir. Dolayısıyla susmak erdemli bir davranıştır. Gerekli gereksiz her konu hakkında fazlaca konuşan insanlar zaten kendileri hakkında olumsuz bir algı oluşmasına yol açarlar.

Susmak hiç konuşmayacaksınız demek değildir. Gerektiği yerde gerektiği kadar elbette konuşmalıyız. Ancak geveze olmamalıyız. Susmak, dinlemek demektir. Boş boş konuşup da insanları rahatsız edeceğimize sadece ihtiyaç anında yeteri kadar konuşmak her zaman için çok daha iyidir.

İnsanlar hayatlarının bazı kısımlarında susarak karşısındaki insanın konuşmasına fırsat vermelidir. Bazen ise insanlar başka insanlardan kötü şeyler işitebilirler. Bu durumlarda da insanların susması erdemli bir davranış olarak değerlendirilir. Bu yüzden her insanın nerede konuşması, nerede susması gerektiğini iyi bilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum